Exposició: -La moneda dels ibers. Ilturo i els tallers laietans- al Museu de l’Estampació de Premià de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/04/2012

La mostra, se centra en el valor i usos de les primeres monedes del Maresme, Vallès i Barcelonès
Fins al 30 de juny, es podrà visitar al Museu de l’Estampació l’exposició temporal “La moneda dels ibers. Ilturo i els tallers laietans”. La mostra permetrà conèixer com eren les primeres monedes que es van fabricar i utilitzar a la zona del Maresme, el Vallès i el Barcelonès. Alhora, s’ensenyaran els diferents alfabets de les monedes de la vall de Cabrera de Mar, les seques d’Ilturo (cases o tallers on s’encunyen les monedes), i els valors, les emissions, la cronologia i les llegendes de les 40 peces seleccionades.
La societat ibèrica (segles VI a I aC) va començar a usar la moneda prop de la data d’arribada dels romans al país, el 218 aC. La moneda servia per fer pagaments, des de grans transaccions fins a petits intercanvis, i també era un element de prestigi de l’estat emissor o un suport per a la propaganda política. En els seus inicis, al segle III aC, la moneda ibèrica va servir essencialment per al pagament de les tropes. Amb el pas del temps, però, va penetrar a la vida econòmica de la societat, i va produir un canvi lent i profund, un dels fets històrics de major transcendència. 
La mostra reuneix les claus principals per entendre la moneda ibèrica a la Laietània, i neix d’una exposició que es va fer l’any passat a Cabrera de Mar amb motiu de la Fira Iberoromana  de 2011. L’entrada és lliure, i es fan visites guiades per a grups amb reserva prèvia.  


Museu de l’Estampació (Joan XXII, 2-8)
Exposició “La moneda dels ibers. Ilturo i els tallers laietans:
Horaris: Del 22 d´abril al 30 de juny
De dimarts a diumenge, d’11 h a 14h
Dijous tarda, de 16h a 19h
Visites guiades per a grups prèvia reserva al tel. 93 752 91 97.

Deixa un comentari