Publicat el 27/11/2018

La mostra, que podrà visitar-se fins al 17 de febrer, és un passeig per la història del cinema i de les sales d’exhibició que hi havia a la ciutat

Aquest dijous 29 de novembre a les 19 hores el Museu de Badalona inaugura la mostra –La gran il·lusió. El cinema a Badalona-, un passeig per més de 75 anys d’història del cinema i de les sales d’exhibició que hi havia a la ciutat. La mostra inclou més de 300 programes de mà de les pel·lícules que programaven aquestes sales, que s’han conservat gràcies a Abel Mariné i Núria Casals, que els van col·leccionar en el seu moment. L’exposició compta també amb material d’altres persones, com Pere Ruzafa, Jordi Sapé, Enric Puig Salsas (de la família vinculada al cine Nou) i dels fons del Museu.

La visualització d’aquest material permet rememorar alguns dels moments estel·lars de la història del cinema i traslladar al públic a l’època de l’inici del setè art com a espectacle de masses. Aquesta exposició és una excursió emocionant per films clàssics com Lo que el viento se llevo, Rebeca, Casablanca, Cantando bajo la lluvia, La gran família, Adivina quien viene a cenar esta noche o Atrapa a un ladrón, per exemple.
La mostra La Gran Il·lusió. El Cinema a Badalona, exemplifica que, més enllà del cine com una revolució tecnològica i tot i l’omnipresent censura de l’Espanya franquista, el cinema era una gran finestra a un món desconegut, una via d’escapada en temps foscos, i un mirall, el de les grans estrelles, en el qual molta gent somiava veure’s reflectit.

La música també té un paper important en l’exposició a través de l’obra de grans compositors cinematogràfics com Steiner, Herrmann, Mancini o Morricone.

La Gran Il·lusió. El Cinema a Badalona, que es podrà visitar fins al 17 de febrer de 2019, es completa amb la publicació d’un llibre del mateix títol realitzat per la historiadora Núria Casals, que es presentarà el mateix dia de la inauguració.

Les activitats per a tots els públics que acompanyen l’exposició són:
-Diumenge 16 de desembre i 10 de febrer, 11.30 hores
Visita guiada a l’exposició. Activitat amb inscripció prèvia

-Dijous 10 de gener, 19 h
Tertúlia Records de cine, amb Joan Salla, Abel Mariné, Feli Comas i Jordi Sapé. Modera: Miquel López.

-Dijous 17 de gener, 19 h
Tertúlia Cinema i doblatge amb Lluís Marco, Anna Maria Mauri

-Dijous 31 de gener, 19 h
Conferència: “La distribució cinematogràfica, motor de les sales de cinema en el territori”. A càrrec de Camilo Tarrazón, president del Gremi de Cinemes de Catalunya.

-Dijous 7 de febrer, 19 h
Conferència: “La dècada prodigiosa. El cinema a Badalona als anys cinquanta”. A càrrec de Núria Casals, historiadora i autora del llibre La gran il·lusió. El cinema a Badalona (1898-1975)

-Dijous 14 de febrer, 19 h
Conferència: “El cartellisme en el cine”

-Diumenge 17 de febrer, 11.30 h
Cine mut i música en directe. El modern Sherlock Holmes de Buster Keaton, acompanyat per Joan Aymerich al piano.

Tallers infantils

-Diumenge 20 de gener, 11.30 h
A 40 mans. La taula màgica del muntatge audiovisual. Activitat amb inscripció prèvia

-Diumenge 3 de febrer, 11.30 h
Fem un cartell espectacular! A càrrec d’Albert Navarro, dissenyador i il·lustrador. Activitat amb inscripció prèvia

Totes les activitats són gratuïtes.
El Museu es reserva el dret d’anul·lar una activitat si no s’arriba a un mínim de reserves.

Museu de Badalona Horaris:
de dimarts a divendres de 17 a 20 h Dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges de 10 a 14 h
Plaça de l’Assemblea de Catalunya, 1 – Tel. 933841750 · info@museudebadalona.cat  – www.museudebadalona.cat

Deixa un comentari