Publicat el 04/10/2022

Ironman, la competició consolidada com una de les proves més importants del sud d’Europa, ha aplegat al voltant de 5.000 atletes procedents de 85 nacionalitats diferents

 

 

 

 

Aquest diumenge s’ha celebrat l’Ironman, una prova que converteix la ciutat en la capital mundial d’aquesta modalitat. Enguany, al voltant dels 5.000 atletes de 85 nacionalitats diferents han competit a la cursa de la llarga distància i a la del 70.3 (la meitat del recorregut). En total, segons l’organització, l’esdeveniment ha mobilitzat unes 15.000 persones.
Sigurdur Orn Ragnarsson en categoria masculina i Janette Dommer en la femenina, han estat els guanyadors de la prova de llarga distància de l’Ironman 2022.
Per la seva part, Amandin Colvray i Megan Chapple han estat els vencedors a la prova de l’Ironman 70.3. Totes dues modalitats han fet les mateixes proves, natació, ciclisme i cursa a peu.

La natació ha estat el punt d’arrancada. Els atletes han entrat a l’aigua a l’alçada del Monument a la Sardana fins arribar al Camp de Futbol de Mar. Allà, els que han fet la cursa de llarga distància han agafat les bicicletes per seguir la cursa i els de la 70.3 les han agafat al pàrquing de la Renfe. Tots han competit en un únic circuit de bicicletes Calella-Montgat-Calella, de 93 km la cursa curta, i 180 km la llarga. La cursa a peu s’ha fet pel camí de la platja fins el final de Pineda (cursa curta) i fins a Santa Susanna (cursa llarga).

Les bones condicions meteorològiques sumades a l’atractivitat d’un circuit que no s’allunya en cap moment de la costa causen que la prova sigui encara més espectacular.
A més, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del triatló en el medi ambient, l’empresa ha firmat un acord amb Aigües de Barcelona per tal de situar fonts al llarg del recorregut, estalviant-se d’aquesta manera al voltant de 130.000 ampolles.

L’Ironman no solament situa la ciutat al centre d’una de les competicions més importants del món sinó que suposa una font d’ingressos. El turisme i el comerç s’enforteixen cada com que es celebra aquesta prova. I més, quan a cada atleta l’acompanyen entre 2 i 3 persones que, normalment, pernocten a la ciutat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Calella

Deixa un comentari