Publicat el 09/07/2024

El Festival de Curtmetratges del Masnou ha celebrat la seva 22a edició, marcat per la gran qualitat de les obres presentades i per ser una de les edicions més multitudinàries

 

 

El Festival, conegut per la seva ubicació en el  marc incomparable de la platja d’Ocata, ha demostrat una vegada més la seva capacitat d’atraure un públic fidel i apassionat pel bon cinema. L’organització ha destacat l’elevada assistència tant a les sessions a la platja com a la inauguració al Cinema La Calàndria. Hi havia tantes ganes de veure bon cinema que a molta gent no li va importar seure a la sorra de la platja per mirar la pantalla gegant, després que s’ocupessin totes les cadires.

Tot i els petits contratemps meteorològics, com el vent i el plugim que van interrompre les projeccions de dissabte durant uns 15 minuts, l’entusiasme del públic va prevaler. La paciència i les ganes de continuar gaudint dels curtmetratges van ser clau per reprendre la programació amb èxit.

Aquesta edició s’han inscrit més de vuit-cents curts, dels quals 28 van ser seleccionats per a concurs. La qualitat i nivell de les obres ha estat excepcional, incloent treballs premiats a festivals internacionals com Sundance, Cannes, els Goya i els Gaudí entre d’altres.
El jurat, compost per l’actriu Ivana Miño, l’actor Oriol Vila i el periodista Carles Tamayo, han tingut una tasca difícil per escollir els guanyadors d’aquest any.

A més del cinema, Fascurt també és sinònim de bona música. El grup The Woody’s va animar la sessió inaugural, mentre que les nits de divendres i dissabte van concloure amb música a la guingueta La Calima, amb les actuacions de La Santa Fiesta i Dj Joanetic.

El 22è Festival de Curtmetratges del Masnou ha estat una edició memorable, tant per la qualitat de les obres presentades com per l’ambient festiu que el caracteritza, reafirmant-se com una cita imprescindible per als amants del cinema.

Palmarès Fascurt 2024

Premi Ficció: Aunque es de noche, de Guillermo García. Obra guanyadora del Goya a millor curtmetratge de ficció.
Premi Animació: Cafunè, de Lorena Ares y Carlos F. De Vigo.
Menció Animació: Conej steps out, de Pablo Río.
Premi Undercurt: Cuarentena, de Celia de Molina.
Premi del Públic: La ley del más fuerte, de Raúl Monge.

 

Redacció

Deixa un comentari