Èxit de participació a la pedalada de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Vilassar de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/09/2011

214 persones van participar diumenge passat a la Pedala 2011 organitzada a Vilassar de Mar dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’objectiu de promoure la bicicleta com a mitjà de transport segur, saludable i respectuós amb el medi ambient.


Sota el lema ´Estalvia’t embussos, regala aire net´, la Regidoria de Medi Ambient conjuntament amb la d’Esports van organitzar pels carrers de Vilassar de Mar una pedalada lúdica i festiva, apta per a tots els públics, amb sortida i arribada a Can Bisa. El recorregut constava d’uns 4 km. Tots els assistents van rebre com a obsequi una matrícula per penjar a les bicicletes.


 Al final de l’activitat es va donar a conèixer l’estalvi de contaminants, entenent que són els contaminants que s’haurien emès a l’atmosfera en el cas que cada participant hagués fet el mateix recorregut amb cotxe. Conjuntament, entre tots els participants de la pedalada, s’han estalviat 527 grams d’òxids de nitrogen (NOX) i 44 grams de partícules contaminats (PM10).


L’activitat era un acte per sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 i altres contaminants a l´atmosfera. Tal com va explicar el regidor de Medi Ambient, Joan Roca, en el manifest d’inici de l’activitat: “si fem servir la bicicleta com a mitjà de transport, col·laborem a fer dels nostres municipis uns indrets més habitables i saludables”.

Deixa un comentari