Publicat el 27/12/2019

Una mitjana de 20 persones han realitzat cada dijous, des d’octubre i fins al desembre, les caminades programades per les Àrees d’Esport i de Salut de l’Ajuntament de Calella conjuntament amb el CAP Calella

L’Ajuntament de Calella i el CAP Calella, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, han qualificat “d’èxit” el desplegament de la primera edició del programa Pas a Pas, fem salut. Caminades de descoberta. Una mitjana de 20 persones han participat cada dijous, des del mes d’octubre i fins al desembre, a les 10 caminades d’entre 3 i 5 quilòmetres que ha organitzat el consistori conjuntament amb el CAP.

El passat 19 de desembre, es va realitzar l’última sortida i abans d’iniciar-la, els participants van valorar l’activitat mitjançant una enquesta. Tots van coincidir en què les sortides els han permès crear nous vincles socials. Precisament aquest era un dels objectius del projecte, a més de promoure els hàbits saludables entre la ciutadania. També van posar la màxima nota (5 sobre 5) al format de l’activitat, que entre altres aspectes, contempla una petita xerrada sobre salut abans de començar les sortides, un detall molt aplaudit.

Amb la finalització de la primera edició del projecte es va realitzar el sorteig d’una panera nadalenca entre tots els participants que van realitzar 8 o més sortides. El regidor adjunt a l’alcaldia responsable de l’Àrea de Salut, Ramon Llamazares, i la directora del CAP de Calella, la Dra. Susanna Curós, van fer l’entrega de l’obsequi.

Per la seva banda, el regidor, Ramon Llamazares, va avançar que davant l’èxit de participació es preveu donar continuïtat a l’activitat: “Es reprendran les caminades el mes de febrer i s’allargaran fins al maig”. Unes sortides que mantindran el mateix format que ara, és a dir, hi haurà rutes dissenyades per l’Àrea d’Esports i de Salut del consistori calellenc amb la col·laboració del personal sanitari del CAP i altres rutes les marcaran directament els mateixos participants.

Així mateix, també va confirmar que a l’inici de cada caminada, els professionals del centre d’atenció primària oferiran una breu xerrada monogràfica sobre un tema vinculat amb la salut: “Els participants han valorat molt positivament la xerrada prèvia a la caminada, per això tornarem a repetir la mateixa fórmula”, va explicar el regidor.

Finalment, també va fer una crida a nous participants: “Esperem que la gent vingui i s’animi a participar i segur que decidiran participar setmana rere setmana”.

Deixa un comentari