Publicat el 10/07/2020

El Diari Oficial de la Comissió Europea va publicar el passat 2 de juliol l’ampliació de la DO Alella, tancant un procés que contribueix a fer un pas cap endavant en la difusió de la denominació alellenca

Aquest procediment, segons informa la revista ‘Papers de vi’ (www.papersdevi.cat), es va iniciar el 2013 amb la incorporació d’Arenys de Mar, Badalona, Cabrera de Mar, Calella, Granollers, Mataró, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar.

Precisament, aquesta primera ampliació, aprovada a nivell català i estatal, estava pendent de l’aprovació definitiva europea que finalment ha arribat. Fins ara, els vins produïts amb raïm procedent d’aquests municipis, es podien vinificar i vendre amb el segell del Consell Regulador de la DO Alella, però no es podien exportar.

A l’ampliació inicial dels 10 municipis han acabat sumant-se Llinars del Vallès i Arenys de Munt, que tenien intenció d’incorporar-se a la DO. Diverses incidències burocràtiques van fer que inicialment no fos possible, quedant fora de l’aprovació provisional de 2013 fins que ara, al final, s’hi han incorporat. A més, també es va acceptar amb posterioritat la incorporació de Santa Coloma de Gramenet.

Deixa un comentari