Publicat el 07/06/2018

Eurecat presenta una tecnologia que suposa un canvi de paradigma en el disseny interior de l’automòbil.També mostra estructures teixides en 3D i materials avançats amb aplicacions a la tapisseria dels automòbils

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat a Mataró noves tecnologies que faciliten la sensorització dels automòbils en la seva evolució cap al vehicle connectat, mitjançant innovacions que uneixen l’electrònica impresa i la injecció de plàstic en la fabricació de peces que permeten, a més, el reconeixement i l’adaptació al pilot i l’activació de respostes hàptiques.
D’acord amb el director de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats d’Eurecat, Paul Lacharmoise, “les noves tecnologies d’electrònica impresa directament integrada en el plàstic com les que està desenvolupant Eurecat reemplaçaran, en pocs anys, el format de les consoles que actualment s’activen mitjançant botons mecànics”.
En aquest sentit, Eurecat “ha avançat molt en el desenvolupament de la tecnologia anomenada Inmold Electronics, que permet estalviar el procés d’assemblatge de l’electrònica” i produir així superfícies planes amb les que es pugui “interactuar com amb un mòbil per funcions destinades a la monitorització de la conducció i al confort del conductor i dels passatgers”, agrega el director d’Impressió Funcional del centre Tecnio.

Eurecat mostra alguns exemples d’aquests avenços a Stuttgart, a la fira Automotive Interiors Expo, una de les més importants del sector, on exposa demostradors que reflecteixen les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies en la interacció entre el conductor i el cotxe, com la integració directa de sensors, de dispositius i de noves tecnologies de detecció de presència i d’activació de comandes per part de l’usuari.

Teixits i materials avançats amb propietats conductores
Entre els exemples que Eurecat mostra a la fira destaquen també estructures teixides en 3D fetes amb diverses capes i materials avançats amb propietats conductores de l’electricitat o el calor i amb sensibilitat tèxtil, el que els proporciona diverses aplicacions a la tapisseria dels automòbils.
Es tracta de teixits “capaços de millorar el confort tèrmic del passatger i detectar la seva presència en temps real, fet que permet a l’ordinador d’abord donar instruccions per millorar la seguretat”, detalla la directora de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat, Virgínia García.

Aquesta unitat tecnològica també treballa amb materials sostenibles, reciclats, materials interactius i estructures funcionals que permeten millorar el confort acústic i ergonòmic dins de la cavitat del passatger.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 8 spin-off.
El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Deixa un comentari