Etapa blanca a PORT AINÉ. La boira i la neu fan modificar la 8a etapa de Pirena | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/01/2012

28 de gener de 2012.  Pirena Advance ha viscut la seva segona etapa nocturna d´aquesta 22ª edició a l´estació de SkiPallars-Port Ainé. I ho ha fet sota una intensa nevada que ha rebut als participants i al nombrós públic que s´ha desplaçat fins a la Cota 2000 de Port Ainé per viure en directe una tarda màgica.
S´ha realitzat una etapa més curta dels previst, ja que abans de la nevada ha arribat una boira baixa i densa que ha fet aconsellable modificar l´itinerari previst per garantir la seguretat dels múixers, ja que el recorregut previst inicialment comptava amb pendents bastant pronunciades. Davant això, la direció de carrera ha optat per escurçar el traçat i realitzar una etapa d´exhibició amb crono però que no comptabilitza per a la general, de manera que les posicions en aquesta segueixen inalterables.
En aquesta etapa, victòria en trineus per a Jesús “Lobito” Raigoso (Advance), que ha compartit podi amb l´alemany Tom Andres (Pirineus Catalunya/Happy Dog) i el català Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre). En la categoria de gossos nòrdics el més ràpid a realitzar el recorregut ha sigut Lázaro Martínez (Prullans.net), setè en la general d´aquesta etapa, per davant del càntabre Jesús Martínez (Advance), que per primera vegada en aquesta Pirena ocupa el segon graó del podi desbancant a l´alemanya Tamara Schlemmer (Baqueira Beret).
En la provisional de Pirena, es mantenen les posicions després de l´etapa neutralitzada d´avui, amb Tom Andres líder en trineus, Lázaro Martínez, primer entre els participants amb gossos nòrdics, i Pavel Porubsky (Baquèira Beret) en eaquijòring.
En aquesta ocasió els esquijòrers, esquiadors de fons tirats per gossos, no han pres la sortida.
Avui diumenge
, nova etapa a SkiPallars-Port Ainé, a partir de les 9 del matí. De nou només sortiran els trineus per fer, si el temps ho permet, el recorregut que estava previst per avui, 6 km molt exigents per als participants, que hauran d´ajudar als gossos en les pujades pronunciades i controlar la velocitat en el descens.

Deixa un comentari