Publicat el 29/03/2019

Marina Mercado i Eva Teixidó, estudiants de quart curs del Grau en Infermeria del TecnoCampus, han realitzat una estada de pràctiques a l’hospital Aatmiya Community Hospital de Nepal del 24 de gener al 4 de març

La iniciativa ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració que l’Escola Superior de Ciències de la Salut té amb l’Associació Pont Solidari al Món, i que compta amb el patrocini del centre ginecològic i obstètric de Mataró CGO Mèdic.

“He après a treballar en un àmbit sanitari sense tenir tants recursos, a arribar al mateix resultat des d’altres maneres”, explica Mercado. Durant l’estada han tingut la oportunitat d’aprendre a treballar en el laboratori i a realitzar una campanya de prevenció i higiene a 28 estudiants d’una escola de Nepal, sobretot per sensibilitzar els més petits de la importància de rentar-se les mans i les dents. “Els avanços són més lents perquè s’ha de fer una gran feina de sensibilització per aconseguir que les persones vegin l’hospital i la sanitat com a propers, i no com a l’últim recurs quan el marge d’error que té el sanitari ja és mínim”, afegeix Mercado.

Segons també informa el TecnoCampus, aquest és el segon any consecutiu que estudiants d’últim curs poden donar servei integral de salut curativa a la població nepalesa. Mercado valora molt positivament que des de la universitat s’ofereixi la oportunitat de treballar en altres entorns: “En aquest viatge potser no aprens tècniques innovadores, però t’ensenya una realitat molt valuosa com a professional i sobretot, treballes molt la relació amb el pacient”, assegura.

Deixa un comentari