Publicat el 29/10/2021

La Diputació de Barcelona ha presentat a l’Ajuntament de Cabrera de Mar un estudi de programació per a la intervenció a la Masia de Cal Conde – Can Dalmases, un edifici classificat com a Bé d’Interès Local (BCIL)

L’Ajuntament vol adequar aquest edifici com un equipament cultural i artístic de referència d’acord amb el Pla d’Acció Cultural del municipi.
En els darrers anys, l’Ajuntament hi ha fet diferents actuacions per millorar les façanes i adequar les cobertes, evitant l’entrada d’aigua i el deteriorament de l’edificació i aquest any 2021 també s’hi han estat realitzant obres per adequar l’espai de bodegues a la planta baixa, per crear-hi una sala polivalent on realitzar-hi activitats de caràcter cívic i culturals.
L’estudi realitzat ha analitzat la situació actual de l’edifici i ha valorat les opcions d’encabir el programa funcional del centre d’interpretació, redactat per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, l’ampliació de l’escola de música, l’adequació d’espais annexos a la nova sala polivalent i la possibilitat d’encabir-hi unes aules-taller.
Els criteris de partida han estat valoritzar el conjunt del patrimoni immoble i optimitzar els recursos municipals per crear un equipament segur, accessible i sostenible, on es centralitzin diferents activitats artístiques i culturals del municipi. Amb aquest treball l’Ajuntament disposa d’una eina de suport per a la presa de decisions, prèvia a fer qualsevol actuació o inversió en la aquest equipament.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 9 “Indústria, innovació i infraestructures”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i 16 “Bon govern i institucions sòlides”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Redacció
Foto:Masia Cal Conde – Can Dalmases, a Cabrera de Mar
Imatge i Font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari