Publicat el 10/08/2017

Bandera que atorga la Fundació Europea d’Educació Ambiental i que valora el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es dóna als usuaris o el respecte a la legislació.

A les platges del Masnou, Proactiva és l’empresa concessionària del servei de vigilància, salvament i socorrisme, i ofereix una pàgina web amb l’estat de les platges que s’actualitza cada dia: http://www.intranet.pro-activa.es/ca/mapa/27/el-masnou.  La cobertura per a aquesta temporada és diària fins al 3 de setembre i també del 8 a l’11 de setembre.

La platja és un espai públic on la convivència, el respecte i els hàbits saludables han de ser elements que facin possible el benestar de tothom. Per aquest motiu, la platja d’Ocata compta, per segon any, amb l’Espai Saludable, on tothom pot gaudir dels beneficis de la platja tenint cura de la salut, de la pròpia i de la resta d’usuaris. Les normes de l’Espai Saludable seran vigents durant els mesos de juliol i agost.

Com a novetat, des del 4 d’agost ja està en funcionament la platja per a gossos, en període de prova pilot fins al setembre de 2018. La zona per a gossos va des de Can Teixidor fins a Montgat, té una llargada de 400 metres, i una superfície total d’entre 1.600 i 5.000 m2, depenent de la temporada

Consells per a la seguretat a la platja

La Generalitat de Catalunya ha impulsat una campanya de sensibilització pel que fa a la seguretat a la platja durant l’estiu. En aquest web:
http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/platges2/ trobareu, entre d’altres, recomanacions que fan referència al bany, l’exposició al sol, la pràctica d’esports aquàtics o consells sobre casos de temporal amb grans onades.
A més, també inclou consells sobre joguines aquàtiques i flotadors, l’estat de les platges, la qualitat de les aigües de bany i la presència de meduses a la platja que us interessi.

Recordeu que, en temporada de bany, s’ha d’anar a platges vigilades, i cal consultar els rètols informatius i localitzar el personal de vigilància. A més, és molt important que consulteu l’estat de la bandera abans de ficar-vos a l’aigua.

Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua o algun familiar o amic triga a tornar, aviseu el servei de socorrisme o truqueu immediatament al 112. Si és possible, tireu-li un flotador, però no us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.

 

Deixa un comentari