Publicat el 27/11/2014

L´Ajuntament de Llavaneres estalviarà uns 75.000 euros en la factura de la llum. En el pressupost per al 2015, aprovat en el ple del 25 de novembre, es reflecteix ja aquesta rebaixa. La partida de consum energètic total -edificis municipals, enllumenat públic…- passa de 475.00 a 400.000 euros, xifra que representa un 15% d´estalvi.
La rebaixa de la factura de la llum serà possible gràcies a la reducció de la potència elèctrica contractada per als edificis municipals, i l´aplicació dels preus amb discriminació horària. El regidor d´Urbanisme i Manteniment, Josep Ruiz, explica que es tracta de fer més eficient la despesa.
Són un total de 8 edificis: l´Ajuntament, Ca l´Alfaro, la Policia Local, el Casal de la Gent Gran, el Museu-Arxiu, les tres escoles de primària, així com el camp de futbol i les estacions de bombeig. Ruiz avança que el proper objectiu serà aplicar aquest estalvi a l´enllumenat públic. Aquest mes de desembre es farà una prova pilot al centre del poble: se substituiran trenta-tres punts de llum, que passaran de tenir un consum de 250 W a un de 40 W per cada punt de llum.
D´altra banda, s´ha portat a terme una actuació d´eficiència energètica a l´edifici de l´Ajuntament, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de 3.657 euros, que ha consistit en la substitució dels tubs fluorescents per tubs més eficients.
Rebaixa dels contractes
Seguint aquesta mateixa línia, la Regidoria ha renegociat els contractes de manteniment d´extintors, de centrals d´alarmes i dels aparells de climatització. En aquest cas, l´estalvi estarà entorn del 50%.

Deixa un comentari