Publicat el 24/04/2020

La proposta neix amb l’objectiu de donar suport a l’activitat comercial oferint un recull temàtic actualitzable d’establiments. Inclou botigues i restaurants que o bé estan oberts com a serveis essencials, o bé gestionen comandes amb entrega a domicili

L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa al web municipal una nova aplicació per consultar les dades de contacte d’establiments comercials que, malgrat la crisi sanitària, estan en funcionament i ofereixen els seus serveis a la ciutadania.
L’eina telemàtica situa els establiments sobre el plànol de la ciutat mitjançant geolocalització, permet fer cerques segons el sector o tipus de producte que ofereixen i també, descarregar  un document amb la llista d’establiments sectoritzats.
Si la consulta es fa des de telèfon mòbil es pot contactar directament des de l’aplicatiu amb l’establiment triat, així com compartir a través de xarxes socials i correu electrònic.
L’objectiu és donar suport al sector comercial i de la restauració que ha hagut de reduir considerablement la seva activitat, i en molts casos aturar-la, facilitant a la ciutadania un accés senzill a la informació sobre l’oferta disponible.

De moment, les cerques contemplen més de 170 referències. Aquest recull inicial s’anirà completant en els propers dies incorporant a l’aplicació altres establiments que vulguin sumar-se al cens cedint i autoritzant l’ús de les seves dades.
Per fer-ho, han d’omplir el formulari que troben aquí: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdzYQTtPQLEGvnXV4eo0qYviGjgkUs2ziIyfcLLaCQwTJSn3w/viewform
En el cas dels comerços que estan oberts al públic perquè són serveis essencials, a part de les dades bàsiques com adreça i telèfon s’especifica també si disposen d’altres canals de venda i distribució (per exemple, si tenen pàgina web o accepten comandes online i recollida a botiga). Pel que fa als altres establiments no essencials, i que per tant no tenen obert al públic, s’indica si ofereixen als seus clients la possibilitat de fer comandes online amb entregues a domicili, com per exemple alguns restaurants que porten menjar cuinat a casa.
L’aplicació es pot consultar en aquest enllaç:
https://serveiswebdes.mataro.cat/GeoMat/visor/?perfil=Comerc_i_Restaurants_COVID19 des de l’espai habilitat al web municipal amb informació sobre el Coronavirus, i també des de l’apartat Comerç i Mercats.

L’aplicació s’ha dissenyat i posat en marxa conjuntament pel Servei de Promoció de la Ciutat i Comerç i el Servei de Sistemes d’Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament.

 

Deixa un comentari