Publicat el 01/07/2019

Un instrument diferenciador i al mateix temps unificador, i que indica uns barems mínims fixats pel Gremi, com són els de qualitat, traçabilitat i proximitat de tots els productes que es venen en tots els punts de venda

El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram ha engegat una campanya per impulsar entre els professionals i clients el segell “Establiment agremiat. Garantia de qualitat”. L’objectiu és, segons explica Xavier Gallifa, president del Gremi, “donar valor al sector carni català, minorista i de proximitat i amb el qual diferenciar-nos per la contribució d’elements nutricionals i de salut de la carn de qualitat a la Dieta Mediterrània”

El segell de qualitat, ben visible a tots els establiments agremiats, aporta més representativitat i solidesa al Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Comarques, entitat degana del sector de l’alimentació a Barcelona amb més de tres segles d’història que recentment ha integrat els membres del desaparegut Gremi Artesà de Detallistes d’Aviram Ous i Caça.

El sector, generador de feina de proximitat
Amb la millora de la imatge corporativa del Gremi i l’increment d’associats, el Gremi també reforça l’estructura del sector, passant a representar més de 440 empreses i 600 establiments de proximitat, tant a peu de carrer com dintre dels mercats. Els agremiats actualment donen feina a més de 3.000 persones i la voluntat del Gremi és mantenir i millorar la xarxa d’establiments de comerç de proximitat, un dels actius més importants de la societat catalana.
El sector de la carn fresca i derivats “fomenta l’ocupació de qualitat al territori i influencia positivament en l’economia dels barris, pobles i ciutats, on a més s’impulsa un model d’alimentació saludable i sostenible”, explica Gallifa.
Segons dades de l’últim anuari de Mercasa (empresa pública que presta serveis al conjunt de la cadena alimentària) el sector de la carn factura prop de 6.810 milions d’euros a Catalunya i agrupa prop de 31.000 treballadors).
La carn, un producte saludable i de proximitat. Sabieu que…
El 74% del consum de carn de vedella a Espanya correspon a carn fresca dels establiments de proximitat. La carn es un aliment d’alta qualitat nutricional, fonamental per portar una dieta sana i saludable, dins el marc de la Dieta Mediterrània.
Sobre el Gremi
El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques és una organització empresarial amb prop de 300 anys d’història que defensa i representa els interessos dels establiments que representen el comerç detallista de la carn i l’elaboració artesana de productes carnis i menjars cuinats.
L’objectiu per a tots els membres del Gremi és oferir un producte de qualitat, donar la millor imatge, el millor servei als seus clients i una seguretat alimentària absoluta, les claus del valor afegit de la pertinença al Gremi per part de l’establiment de proximitat.

 

Deixa un comentari