Publicat el 05/08/2017

Els responsables de l’entitat confirmen que les quatre víctimes -naturals de Ronda i Granada- havien viatjat per visitar diversos projectes

Els quatre turistes espanyols que han mort aquest dissabte en un accident de trànsit a l’Índia eren padrins de la Fundació Vicenç Ferrer que havien viatjat a aquest país per visitar diversos projectes de l’entitat. Segons ha explicat Jordi Folgado, director general de la Fundació, es tracta de persones “molt properes” i que portaven vinculades a l’ens feina quatre o cinc anys. En una atenció als mitjans de comunicació, Folgado s’ha mostrat molt afectat amb “una tragèdia” que ha afectat a “persones que dediquen les seves energies a ajudar a fer un món millor”. Al minibús sinistrat també hi viatjaven onze espanyols més. Set d’aquests han resultat ferits de diversa gravetat i el conductor d’origen indi que anava amb el grup també ha perdut la vida.

Folgado ha lamentat els fets i ha assegurat que els membres de la Fundació senten “un dolor extraordinari perquè es tracta de persones que fa anys que col·laboraven amb l’entitat i que havien anat viatjant a la Índia per veure el projecte, els nens apadrinats i com és real que la pobresa extrema té solució”.
Ha explicat que eren membres d’un grup que procedeix d’Andalusia, que venia de Ronda i Granada i amb el qual els responsables de la Fundació hi tenien una molt bona relació. “Feia anys que venien i quan nosaltres anem a Andalusia fins hi tot dormim a casa seva”, ha recordat.
Ha explicat que l’entitat ha enviat ambulàncies i personal mèdic fins el lloc dels fets i que posarà tots els mitjans que estan al seu abast per facilitar que els familiars de les víctimes puguin viatjar a l’Índia el més aviat possible.

Visitaven els projectes de la Fundació
En aquesta línia ha explicat que les víctimes havien passat uns dies a la seu de la Fundació i que tot just aquest divendres havien començat el recorregut per anar a visitar diversos projectes, entre ells l’hospital de missioners que el grup havia anat a visitar poc abans de l’accident.

Folgado ha explicat que cada any més de 2.500 persones visiten els projectes que l’entitat duu a terme a l’Índia i ha assegurat que mai fins ara havia passat res semblant. “Són persones que venen a veure el projecte, com evoluciona la sanitat, l’ecologia, com la gent d’aquí surt del pou de la pobresa extrema en què es troben”, ha manifestat el responsable de la Fundació que ha assegurat que “són els transmissors de la feina que fa l’entitat i quan tornen a Espanya contribueixen que més persones s’interessin”.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari

No em va fer Joan Brossa