XXIII Festival de Teatre Còmic del Masnou. Ple de riure.

Programa:

Dimarts 23. Pl. Nova de les dones del tèxtil.

 • 10:30 h. Clap! Sidral Brass Band. La Sidral ha començat el seu concert en directe. Tots els instruments estan afinats per donar-ho tot però una nau espacial aterra al mig de l’escenari sense cap mena de mirament i interromp la música. De dins la nau en surt en Clap, un habitant d’un asteroide llunyà de l’univers que està desesperat per complir la seva missió. Una missió que a la vegada és el seu somni: poder volar! Al seu asteroide no existeix la música, no sap el que és però n’ha sentit a parlar. I les seves investigacions l’han portar al planeta Terra, concretament enmig d’un concert on la música no para de sonar.

Dimecres 24. Pl. de Marcel·lina Monteys.

 • 19:00 i 20:00 h. Three of a Kind, The Primitives (Bèlgica). Apareixen tres homes de mitjana edat amb vestits. Tenen alguna cosa per entregar però no poden recordar el què.   … què? …. ni on? …… ni a qui? Perduts i confusos, ensopeguen, ballen, corren i cauen conjuntament, aferrats l’un amb l’altre per la seva estimada vida, mentre intenten desesperadament mantenir-se junts i aconseguir el seu objectiu oblidat.

Dijous 25. Pl. de Ramon i Cajal.

 • 19:30 h. Set-up, Los Barlou. Fascinats per la fastuositat de les grans produccions, 3 excèntrics personatges pretenen emular-les de la manera que saben: amb un gust més que dubtós i una imatgeria pròpia de octogenàries. A sobre, s’han confós d’horari i arriben mitja hora tard. En fi, això no impedeix que facin gala d’una gran malaptesa i una descoordinació del més alt nivell. Malabars, màgia, monocicles i equilibris desequilibrats, plens d’humor i acció són els ingredients principals d’aquest espectacle de teatre i circ, apte per a tots els públics.

Divendres 26.

 • 19:30 h. (Pl. de l’Esglèsia). We-Ding, Los Moñekos. Dues núvies vestides de blanc es troben, cara a cara, a la mateixa església. Has dit Mariano? A ritme de reggaeton, amb lliga i vel, aquestes dues núvies amb barba lluitaran per la seva presa. Hi haurà casori? Espectacle de carrer per a tots els públics. Dansa, teatre, humor i amor.
 • 22:15 h. (Platja d’Ocata). Desdramatització, Sidral Brass Band. Sidral Brass Band ofereix un espectacle en què la música, el teatre i el circ creen conjuntament una experiència única per al públic, que amb l’alegria del moment es consolida com a eix central de l’acció. Un cantant d’òpera, un mag grillat o una brillant professora de fitness et poden fer connectar amb el vessant del jo més inconscient i evadir-te de totes les preocupacions fent-te gaudir d’una estona descontrolada fora del temps i l’espai. Cabaret, surrealisme, circ, acció i coreografies excitants ens faran viure una estona inoblidable.
 • 22:30 h. (Platja d’Ocata, Escenari La Mar de Riure). Veus que no veus, Pepa Plana. Veus que no veus presenta la versió femenina de les anomenades “entrades clàssiques”, els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. Per una banda, i com a pallassa augusta, la Pepa Plana. Per l’altra, en el rol de pallassa blanca, la Noël Olivé. Com canvien i quin significat prenen quan es juguen des de dues pallasses en comptes de dos pallassos? La companyia de Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa i ara presenta els números circenses més clàssics. Es tracta de riure? Sí, però no només d’això, sinó de parlar, jugar i, potser, mossegar.
 • 00:00 h. (Platja d’Ocata, Escenari La Mar de Riure). Rhumia, Rhum i Cia. A casa dels Rhum & cia, hi ha un altre món possible, una altra pista de circ més íntima amb noves entrades de pallassos, cançons i músiques d’arreu del món i és plena d’emocions absurdes i concretes. Imaginades i reals. No és gens diferent del que passa a qualsevol llar d’arreu del món perquè finalment el circ és qualsevol univers i cada casa és un circ on tothom hi té cabuda. Rhümia és un cant a l’esperança, a la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses. Aquí i allà, als que ja en saben i als que en sabien i n’han de tornar a aprendre. El riure, l’arma més poderosa de la felicitat, amagat sota un nas vermell.

Dissabte 27.

 • 19:30 h. (Itinerant, Pl. Llibertat a Jardin Can Malet). Petjades, Pau Palaus. Un nen de Polònia i el seu avi, romanès, propietari d’una petita botiga d’espècies a Varsòvia, que han d’emigrar en el context de la Segona Guerra Mundial, convertint-se en refugiats. L’avi, amb cadira de rodes, depèn física i emocionalment del suport incondicional del seu nét, que no el deixarà en cap moment, havent de sortejar obstacles que de tant amargs, només poden donar-l’hi la volta i riure. Crear un nou món, un joc contagiós per escapar de la realitat, junts. Compartint el riure.
 • 22:15 h. (Platja d’Ocata). Desdramatització, Sidral Brass Band. Sidral Brass Band ofereix un espectacle en què la música, el teatre i el circ creen conjuntament una experiència única per al públic, que amb l’alegria del moment es consolida com a eix central de l’acció. Un cantant d’òpera, un mag grillat o una brillant professora de fitness et poden fer connectar amb el vessant del jo més inconscient i evadir-te de totes les preocupacions fent-te gaudir d’una estona descontrolada fora del temps i l’espai. Cabaret, surrealisme, circ, acció i coreografies excitants ens faran viure una estona inoblidable.
 • 22:30 h. (Platja d’Ocata). Sodade, Cirque Rouages (França). Cada nit de tempesta, un home vell, exiliat des de fa temps, s’acosta a la vora del mar i, acaronat pel vent, s’endinsa en els records. Sobre un cable sense fi, quatre cossos es mouen i es balancegen com ho fan les onades del temps passat. “Sodade” són també dos músics que juguen, canten i conten una faula a gran altura, un himne a la vida sobre una estructura circense única… Una oda a la vida que Cirque Rouages proposa amb el seu llenguatge habitual: circ, funambulisme, música, poesia i teatre mecànic. L’amistat és imprescindible per a l’home per al bon funcionament de la seua memòria. Recordar el seu passat, portar-lo sempre amb ell, és potser la condició necessària per a conservar la integritat del seu jo».
 • 23:30 h. (Platja d’Ocata). Dicharafuego, Companyia del Foc. Dicharafuego; és la fusió del llenguatge artístic entre l’Atlàntic i el Mediterrani, utilitzant elements mecanitzats amb caràcter artesanal i ancestral de les arrels dels Països Catalans. La barreja de la pirotècnica i la música tindran màgia.
 • 00:00 h. (Platja d’Ocata, Escenari La Mar de Riure). Quimi Portet, Concert Ple de Riure. Com tots els artistes veritablement grans, Quimi Portet és un gènere en sí mateix. Més enllà dels tres milions i mig de discos venuts amb Los Rápidos, Los Burros i El Último de la Fila, la insubornable fidelitat al seu propi univers l’ha convertit en un referent de la música feta aquí. Sensibilitat, ironia i una veu pròpia que sona com mai en un nou disc, el desè de la seva carrera en solitari, gravat de cap a peus per ell mateix. Rock’n’roll de quan el rock’n’roll importava sense nostàlgia ni complexes que, en directe, es transforma en una festa major personal i absolutament intransferible.

Informació

Població
El Masnou
Activitat
Festival
Data
Dimarts, 23-7-19
Dissabte, 27-7-19

Deixa un comentari