XI Setmana de la Salut.

 

Dimarts 2 d’abril

18 h Inauguració de la XI Setmana de la Salut amb la presentació dels diferents projectes Vilassar de Mar, poble cuidador.

 • Projecte Radars: per pal·liar la solitud no volguda en persones de més de 65 anys.
 • +Benestar: per implementar a Vilassar de Mar la prescripció social des dels serveis sanitaris i socials del municipi.
 • Projecte Crush: per a l’atenció del benestar emocional dels adolescents.
 • Programa de Voluntariat de Vilassar de Mar: per donar suport, informació i acompanyament a les persones interessades en fer voluntariat.

Lloc: Casal de Curació. En finalitzar, refrigeri als jardins del Casal de Curació.


Dimecres 3 d’abril

De 9:30 a 10:30 h Taller de Txi-kung, impartit per Roser Vidal. Lloc: Jardí de Can Bisa.

A les 11 i a les 18 h Xerrada: Com detectar i prevenir la pèrdua d’audició. Contaminació acústica a la nostra societat. Adreçat a totes les edats.

Lloc: Audiomat. Carrer Sant Joan, 19-21.

11 h Presentació de Wivi, un nou instrument d’alta tecnologia dedicat a la detecció i millora de disfuncions visuals relacionades amb la visió binocular i que no es poden solucionar amb ulleres. A càrrec de l’òptic optometrista, Javier Osuna. Basat en la intel·ligència artificial millora el rendiment, la coordinació en els esports i és la solució a mals de cap, migranyes o vertígens deguts a l’ús de dispositius mòbils.

Lloc: IT Òptics (Carrer Narcís Monturiol, 83).


Dijous 4 d’abril

11 h Xerrada impartida per l’audioprotetista Esther Alejo al voltant de com prevenir la pèrdua auditiva, els efectes del soroll a l’audició i com protegir-se. Mites i veritats al voltant de l’audició, tecnologies auditives i com escollir la idònia. Lloc: IT Optics. Carrer Narcís Monturiol, 83

11:30 h Sessió de gimnàs-rehabilitació, a càrrec de les fisioterapeutes del Casal de Curació. Lloc: Casal de Curació.

De 17 a 18 h Taller de formatges artesans, a càrrec de Formatges Vilatzara. Els infants podran aprendre com s’elaboren els formatges de manera artesanal conservant totes les seves propietats. Inscripció prèvia al c/e: sierragn@vilassardemar.cat o al tel. 937540332. Places limitades. Cal que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta.

Lloc: Espai Cultural Can Bisa.

De 17 a 19 h Tallers de cuina per a joves (de 12 a 17 anys): Fem Pizzes!, a càrrec de Ylan Gil Melao. Lloc: Can Jorba.

De 19 a 20:30 h Presentació del llibre Cultiva la teva força, de Carla Zaplana. El llibre no fomenta l’obsessió per l’estètica, sinó la cura i el manteniment d’una bona salut. I gran part de la clau és desenvolupar i mantenir una bona musculatura.

Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch i Martin.


Divendres 5 d’abril

De 10 a 12 h. Festa final al voltant de la pràctica del Korfball (alumnat de 6è de primària). Lloc: Camp annex de futbol.

18 h Presentació de Wivi, a càrrec de l’òptic optometrista, Javier Osuna. Lloc: IT Òptics (Carrer Narcís Monturiol, 83).

De 18 a 19.30 h Autisme en primera persona, a càrrec d’Elia Cazcarra, emprenedora autista diagnosticada als 11 anys. Graduada en tècnica d’Educació Infantil. Actualment liderant la seva pròpia marca de papereria i materials didàctics. Forma part de la junta fundadora de l’Associació Futur Autista i lidera un espai d’oci per a infants autistes.

Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch.


Dissabte 6 d’abril

De 10 a 12 h Carpa informativa per saber més del Projecte Radars. Simultàniament:

 • Taller de txi-kung, organitzat pel Centre Cívic Lluís Jover.
 • Pintem un mural, amb Lidia Fuentesauco.

Lloc: Plaça Picasso.


Diumenge 7 d’abril

18 h Teatre professional Res de tu, de la companyia Del No-Res, de temàtica LGBTI. Monòleg teatral dramàtic representat a dues veus. Història d’amor, obsessió i relacions frustrades en una societat sotmesa a la superficialitat, la repressió i les aparences. Preu de l’entrada anticipada en línia (fins a 24 h abans): 12 €; el mateix dia, en línia o a taquilla amb targeta: 14 €. Venda d’entrades aquí.

Aforament limitat.

Lloc: Sala Cultural M. Roser Carrau.


Dilluns 8 d’abril

De 17 a 18 h Caminada oberta a tota la ciutadania per una de les rutes saludables. Apta per a tots els nivells. Participa el Centre Excursionista Vilassar de Mar (Piri) i l’Escola Municipal d’Adults.

Lloc: Escola d’Adults Municipal els Ametllers.


Dimarts 9 d’abril

De 17:30 a 19 h Xerrada: Microhomofobies: agressions involuntàries a la població LGBTIQA+ i com evitar-les. Ponent: Ignasi Puig Rodas.

Lloc: Espai Galbany (sala Lavanda).


Dimecres 10 d’abril

Caminem fent marxa nòrdica, amb Healthsystem. Activitat oberta amb el grup de marxa nòrdica del programa d’activitats formatives de la gent gran. Pot assistir-hi tothom qui vulgui conèixer aquesta tècnica.

Lloc: Jardí de can Bisa.

De 17 a 18:30 h Cuina saludable en família. Taller per a infants “Juguem a descobrir els aliments saludables”, a càrrec de Eulalia Agustí (cuinera) i Valeria Mikiej (nutricionista).

Inscripció prèvia al c/e sierragn@vilassardemar.cat o al tel. 937540332, ext. 700. Places limitades. Cal que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta.

Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch.

De 17 a 19 h Tallers de cuina per a joves de 12 a 17 anys “Dolços sense sucre”. Cupcakes casolans, a càrrec de Ylan Gil Melao. Inscripcions via App.

Lloc: Can Jorba.


Dijous 11 d’abril

De 10:30 a 12 h i de 17 a 18 h Taller d’hipopressius, a càrrec de Mireia Solé. Reserva prèvia a Mh@mireiasole.com.

Lloc: Centre Cívic del Passeig.

De 17 a 18.30 h Cuina saludable en família: Vols aprendre a cuinar un plat bo i equilibrat? Taller per a infants de 8 a 12 anys, a càrrec d’Eulàlia Agustí (cuinera) i Valeria Mikiej (nutricionista). Inscripció prèvia al c/e martacasas@vilassardemar.cat o al tel. 937540332. Places limitades.

Cal que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta.

Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch.

De 20 a 21:15 h Música i moviment expressiu, a càrrec de Núria López i Teresa Fernàndez, terapeutes Gestalt i corporals. El moviment expressiu aporta vitalitat, comprensió d’un mateix, cooperació i complicitat amb les persones i tot això a través de la música, el joc i el moviment corporal. Vine i gaudeix d’una bona estona per a tu, mima’t, cuida’t, estima’t… i mou-te!.

Lloc: Espai Galbany.


Divendres 12 d’abril.

De 17 a 19 h Cloenda de la XI Setmana de la Salut, organitzada per la Comissió d’estils de vida saludables i les AFAS de les escoles, amb activitats adreçades a públic familiar. Inclourà una master class de zumba.

Lloc: Plaça Picasso

De 17 a 19 h Vols aprendre a jugar al Korfball? Divendres 12 i 26 d’abril, aprendrem a jugar aquest esport igualitari i cooperatiu.

Lloc: Can Jorba.

I a més,

 • El Centre d’Atenció Primària Dr. Masriera surt al carrer. Diferents dies i diferents espais per apropar-se a la ciutadania.
 • A totes les farmàcies de Vilassar de Mar, mesura gratuïta de la pressió arterial, un dels factors claus per evitar o controlar la hipertensió i mantenir una bona salut cardiovascular.
 • IT OPTICS. Revisions gratuïtes per a la prevenció del glaucoma. Screening gratuït a hores concertades i prova gratuïta del teu sistema auditiu amb cita prèvia. www.itoptics.es. Tel. 937595887, info@itoptics.es.
 • Fiso Vilassar. Exploracions i revisions gratuïtes de sòl pelvià. Reserva prèvia monicamallasp@gmail.com o al tel. 937598085.
 • CLIF Centre integral de logopèdia i fonoaudiologia.

Screenings infantil gratuïts en audició (pèrdues auditives) i parla (dificultats articulatòries i llenguatge). Reserva prèvia al tel. 609058083.

Portes obertes, accés gratuït a les següents activitats:

A l’estudi Yoga. Setmana del 8 al 12 d’abril, amb reserva prèvia per WhatsApp al tel. 658059870 (disponibilitat segons aforament de places). Horaris disponibles al web www.lestudiyoga.com.

Programa municipal d’activitats físiques dirigides

Pilates, zumba, circuit training, step to, GAC-BAP. Consulteu el programa al web municipal.

Vine a practicar l’Aikido! Al carrer de Sant Llorenç, 42. Els dimecres 3 i 10 d’abril i els divendres 5 i 12 d’abril.

 • de 5 a 12 anys, de 17:30 a 18:30 h.
 • de 12 a 15 anys, de 18:30 a 19:30 h.
 • A partir de 16 anys, de 20 a 22 h.

Cal portar roba esportiva, tipus xandall. Els menors han d’anar acompanyats de pares, mares o tutors.

Classes obertes de Judo.

Els dimarts i dijous al nou local del Judo Vilassar, al carrer St. Llorenç, 42.

 • de 6 a 12 anys, de 17:15 a 18:15 h.
 • de 13 a 17 anys, de 18:30 a 20:00 h.
 • A partir de 17 anys, de 20:15 a 21:30 h.

També es farà classe, de 15 anys en endavant, els divendres al Pavelló d’Esports Municipal Paco Martin de 20 a 21:15 h.

Diverses activitats relacionades amb la promoció de la salut als centres educatius tant de primària com instituts.


Informació

Població
Vilassar de Mar
Activitat
Altres Activitats
Data
Dimarts, 2-4-24
Divendres, 12-4-24
Adreça
Diversos indrets de la població

Deixa un comentari