La petjada de Cèsar Martinell a Arenys de Mar.

 

Jornades Europees del Patrimoni

Cèsar Martinell i Brunet (Valls 1888-Barcelona 1973) fou un arquitecte situat entre el Modernisme i el Noucentisme, també fou investigador, divulgador i historiador de l’art. Martinell va ser alumne dels grans arquitectes modernistes, Domènech i Montaner i especialment Antoni Gaudi. Martinell es conegut per la construcció d’una quarentena de cooperatives vinícoles, situades principalment en la zona sud de Catalunya, utilitzant arcs d’obra vista, o arcs de catenària.

Casat amb una arenyenca, Martinell va realitzar diversos edificis privats i públics a Arenys de Mar principalment en els anys 40, un dels treballs més coneguts són les reformes que va realitzar a la fàbrica de licors Calisay i dins l’Església de Santa Maria d’Arenys de Mar. Per commemorar els 50 anys de la seva mort, des del Museu us convidem a fer una visita guiada amb l’historiador de l’art Vicente de la Fuente per conèixer alguns dels treballs més significatius que Martinell va realitzar a Arenys de Mar.

Per participar en aquesta visita cal realitzar reserva prèvia trucant al 93 792 44 44 o per correu electrònic a talaverahd@arenysdemar.cat a partir del 2 d’octubre.

Informació

Població
Arenys de Mar
Activitat
Visita guiada
Data
Diumenge, 15-10-23
Hora
10:00 - 13:00
Preu
Gratuït
Adreça
Riera, davant del C.C. Calisay

Deixa un comentari