Vila del llibre.

 

El cap de setmana del 13 al 15 de maig a Cabrils s’hi celebra Vila del Llibre, en aquesta primera edició, els feminismes seran protagonistes. Més de 50 escriptores passaran per la vila de Cabrils, convertint la en capital de la literatua escrita per dones.

Cabrils.

Divendres 13:

INAUGURACIÓ: 19.00 Centre cívic La Fàbrica.

Amb Francesc Ponsa Herrera, comissari de Cabrils Vila del Llibre; Enric Bono Sandiumenge, director de la Xarxa de Viles del Llibre; Maite Viñals Clemente, alcaldessa de Cabrils; i Damià del Clot i Trias, president del Consell Comarcal del Maresme.

DIÀLEG DESCOBRIM MARIA DOLORS ORRIOLS I MONSET: 19.30 Centre cívic La Fàbrica.

Amb Carme Rubio Larramona, professora de la Universitat de Vic; Antoni Lloret Orriols, físic i escriptor; Nan Orriols i Puig, escriptor i pintor. Modera Francesc Ponsa Herrera, comissari
de Cabrils Vila del Llibre.

Dissabte 14:

TRIBUNA SPEECH CORNER “VINC A PARLAR DEL MEU LLIBRE”: 10.30 Carrer Anselm Clavé.

Una nodrida representació d’escriptores del Maresme presenten les obres que han escrit.
Dinamitza l’espai Albert Calls i Xart, periodista i escriptor.

CONTACONTES ROC L’ESPANTAOCELLS: 11.00 Plaça de la Bodega.

Contes i ioga en família: amb el conte d’en Roc l’espantaocells (El Cep i la Nansa) ens apropem al món del ioga, desenvolupem els sentits i connectem amb les nostres emocions.
Amb Kima Contes. De 4 a 12 anys.

DIÀLEG EL CÒMIC: UNA VISIÓ FEMINISTA: 11.30 Escenari Mercat.

Laia Baldevey Quilez, Francisca Cárcamo Rojas “Panchulei” i Inés MacPherson, des de diferents vessants del món del còmic, la il·lustració, el guió i la crítica literària, conversen sobre còmic i feminisme amb l’il·lustrador Àlex Santaló.

TALLER FEM PAPER: 11.30 – 13.00 Espai Tallers.
Els Sastres Paperers ens ensenyen a fer paper.
Aigua, cotó, sedassos, ens remullem, deixem que s’eixugui i… màgia!

TROBADA D’ESCRIPTORES DEL MARESME: 11.30 Àgora de la Biblioteca de Cabrils.

Farem una fotografia històrica per demostrar la bona salut literària del Maresme, una de les comarques de Catalunya amb més escriptores per metre quadrat.

DIÀLEG EL MARESME AMB ULLS DE DONA:12.00 Àgora de la Biblioteca de Cabrils.
Els hivernacles, el tren, l’estiueig, el mar, els turistes… formen part de l’imaginari col·lectiu dels maresmencs. Com s’ha traslladat això a la literatura? Quina imatge mental tenen del Maresme les
escriptores que hi han nascut o viscut? Com el veuen avui dia? Amb les escriptores Sílvia Cantos Bastida, Sònia Hernández, Asmaa Aouattah. Modera Albert Calls i Xart, periodista i escriptor.

CONTACONTES REVOLUCIÓ SHIWA: 12.30 Plaça de la Bodega.
Una història d’aventures en l’entorn hospitalari amb una protagonista, la Joana, que fa front a la vida amb molta empenta. L’autora, Noemí Font, i la il·lustradora, Jorgina Juvé Estigarribia, proposen un contacontes solidari en el qual tots els nens acabaran pintant els dibuixos de la Jorgina. Una publicació d’Excellence Editorial. De 4 a 8 anys.

RECITAL POÈTIC DONES POETES DE LA MARESMA: 13.00 Carrer Anselm Clavé.
Queralt Morros Baró i Emília Illamola Ganduxé presenten aquesta selecció de versos de les poetes maresmenques que es pot trobar a Voliana Edicions. Recitaran poemes Maria-Antònia Grau i Abadal i Lali Ribera Rodergas.

TAULA NOVETATS EDITORIALS: 17.00 Escenari Mercat.
La biografia com a gènere literari. Amb Joaquim Pijoan i Arbocer, autor de Retrat del jove Skizo (Lapislàtzuli Editorial), i Ton Novellas Barceló, autor de A sotavent. Memòries d’un mariner de terra endins.

RECORD POÈTIC VALERIÀ PUJOL I BOSCH 50 ANYS: 13.00 Escenari Mercat.
En commemoració del cinquantenari del naixement del poeta Valerià Pujol, els encarregats dels Quaderns de la Font del Cargol, marmessors del seu llegat, en proposen un record emocionat. L’actor Àlex Casanovas oferirà un recital de versos escollits.

TALLER FEM PAPER: 17.00 – 19.00 Espai Tallers.
Els Sastres Paperers ens ensenyen a fer paper.
Aigua, cotó, sedassos, ens remullem, deixem que s’eixugui i… màgia!

GIMCANA LITERÀRIA AJUDA EL COMISSARI LLAMPEC! 17.30 Plaça de la Bodega.
Dos grups de detectius segueixen les pistes d’un robatori. Qui tingui els ull més oberts i les orelles més esmolades en podrà treure l’entrellat, però potser no ho pot fer sol… Activitat d’Edicions del Pirata per a nens de 6 a 11 anys.

TRIBUNA ELS LLIBRES DE LA MEVA VIDA AMB SÍLVIA SOLER I GUASCH: 18.00 Escenari Mercat.
D’on ha begut la prosa de Sílvia Soler i Guasch? Quines són les seves afinitats, les seves escriptores preferides, les que no abandonava quan era petita? L’alegria de viure (Univers) amb l’autora badalonina, quasi maresmenca…

DIÀLEG LLETRES VIOLETES. LA LITERATURA FEMINISTA AVUI: 19.00 Àgora de la Biblioteca de Cabrils.
La literatura feminista contribueix a la creació d’una societat més justa i igualitària, alhora que ofereix recursos d’emancipació i apoderament. Cert? Ho debatrem amb Jenn Díaz Ruiz, escriptora i diputada del Parlament de Catalunya; Isabel Franc, escriptora i docent; i Júlia Barceló Fernández, dramaturga i actriu. Moderarà el debat Maite Viñals Clemente, alcaldessa de Cabrils.
Foto: Kiku Pinyol

MARIDATGE POÈTIC DONES, ARBRES I POESIA: 20.00 Àgora de la Biblioteca de Cabrils.
130 poetes catalanes, d’ahir i d’avui, que s’emmirallen en la natura. Un projecte de la mestra Margalida Capellà Soler, impulsat per la poeta Montse Assens Borda i curat per la també poeta Marta Pérez Sierra. La poesia es maridarà amb vins del Celler Testuan de Cabrils.

Diumenge 15:

DIÀLEG MEDEA AL SEGLE XXI: 11.30 Escenari Mercat.
Des d’una societat que subestimava les dones, l’antiga Grècia, ens arriba un clàssic de la tragèdia grega. Ens permet reflexionar sobre l’empoderament de la dona?

TAULA DONES EXTRAORDINÀRIES MÉS ENLLÀ DEL PAPER: 11.30 Àgora de la Biblioteca de Cabrils.
L’escriptora i editora Elisenda Albertí Casas ens presenta dones que han trencat barreres en conversa amb Anna Lleonart Miró, autora de Vida d’una llevadora, Maria Antònia Llorens Viladomat (Index Edita); i amb Sílvia Tarragó Castrillón, autora de La doctora (Ediciones B).

TALLER FAMILIAR ENQUADERNACIÓ JAPONESA. HOMENATGE A SEI SH NAGON: 11.30 – 13.00 Espai Tallers.
L’artista Eva Blanes Meléndez ens ensenyarà a fer una enquadernació japonesa inspirada pel Llibre de Capçalera de Sei Sh nagon. Ens deixarem portar per la poètica d’aquesta obra clàssica i per la mirada audaç i inquieta d’aquesta dama de la cort japonesa del segle X. A partir de 12 anys.

TITELLES I CONTES SOC COM SOC! 11.30 Plaça de la Bodega.
Tu sigues tu i jo seré jo, que això és el millor. Sessió de contacontes i titelles amb Laberta Delpoblet on s’explica que tots som igual de diferents i que la diversitat és una riquesa. A partir de 4 anys.

XOU POÈTIC 100 AÑOS DE NUESTRA SEÑORA DE LOS PESARES: 12.00 Carrer Anselm Clavé.
Xou poètic que qüestiona la història i el relat establert a partir de la deconstrucció del concepte d’”alteritat” per crear, entre les artistes i el públic, la versió de la història que ningú mai no demana. Una herstory d’anar per casa, com en diuen les seves creadores, Margalida Calahorro-Bover i Isa García, expertes en poesia oral i slam poetry.

TAULA LOLA CASAS PEÑA: 13.00 Escenari Mercat.
L’escriptora i pedagoga Lola Casas Peña presenta en públic les seves dues darreres obres, l’autobiografia La nena que volia ser mestra (Voliana Edicions) i el llibre d’endevinalles Qui soc? (Vibop Edicions). L’acompanyaran a l’escenari l’editora de Vibop, Montse Serra Arenas; i l’editor de Voliana, Jordi Solé Camardons.

TAULA VERMUT NEGRE: 13.00 Ca la Rosi.
A plena llum del dia tot es veu més clar, especialment amb un vermut a la mà. L’editor de Llibres del Delicte, Marc Moreno, ens convida a una taula de novel·la negra plena de protagonisme femení.

TAULA LLETRAFERIDES DE CABRILS: 17.00 Àgora de la Biblioteca de Cabrils.
El Maresme és terra d’escriptors i Cabrils n’és un exemple diàfan. Les lletraferides Ana Córdoba Vilardebó, Roser Llopart Trias, Palmira Peláez Olivares, Maria Luisa Picado Silva i Isabel Rodríguez Vila presenten les seves obres acompanyades de l’escriptora Núria Parera Ciuró. En acabar l’acte es procedirà a l’entrega de premis de la 14a Mostra Literària de Cabrils.

TRIBUNA ELS LLIBRES DE LA MEVA VIDA AMB COIA VALLS I LORAS: 18.30 Carrer Anselm Clavé.
Conversa amb Coia Valls i Loras, que acaba de publicar L’alquímia de la vida (Columna Edicions), per descobrir qui són els seus referents literaris, d’on sorgeix la inspiració per a les seves novel·les i com crea els personatges que les poblen.

CONFERÈNCIA JOSEFA TOLRÀ I ABRIL: 19.30 Centre cívic La Fàbrica.
Clourà Cabrils, Vila del Llibre la presidenta de l’Associació Cultural Josefa Tolrà i Abril, Pilar Bonet Julve, que oferirà la conferència De Cabrils al planeta Mart. Josefa Tolrà (1880-1959) sobre l’artista i mèdium cabrilenca.

Informació

Població
Cabrils
Activitat
Jornades
Data
Divendres, 13-5-22
Diumenge, 15-5-22
Adreça
Diferents indrets del poble

Deixa un comentari