¡Bailad Villanos! de Vents d’Helvetia al Tiana Antica 2022, Visigodia.

 

Cap de setmana amb música del Renaixement al Tiana Antica 2022.

 

Tiana Antica 2022

El FeMúsA de Tiana, Tiana Antica 2022, comença amb el concert anomenat ¡Bailad, Villanos! Canciones que suelen cantar los villanos cuando están en solaz, interpretat pel grup de ministrers Vents d’Helvetia. Inclou cançons i danses renaixentistes, moltes d’origen popular.

Vents d’Helvetia és una formació emergent d’instrumentistes de vent històrics, de diferents punts d’Espanya i Suïssa, residents a Catalunya. El grup sorgeix de la necessitat dels integrants d’interpretar el ric repertori renaixentista.

La formació oferirà una selecció de villancets. Els villancets són cançons basades en una forma poètica del mateix nom. Avui dia identifiquem els villancets com a nadales, típiques de les festes nadalenques, tot i que antigament els villancets s’interpretaven durant tot l’any.

El grup té una plantilla flexible i canviant, mantenint sempre un mínim de quatre instruments, arribant fins a tres cornetes renaixentistes, dos flautistes de bec, dos sacabutxos, dos baixons, guitarra i percussió.

L’agrupació ha interpretat diferents obres, com ara les Set paraules de Crist a la creu, de Heinrich Schütz; polifonia ibèrica de compositors com Cristóbal de Morales, Tomás Luís de Victoria o Francisco Guerrero. També destaca la seva activitat en processons i altres activitats a l’aire lliure com la cercavila de l’Àliga de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona.

Actualment, la seva activitat gira al voltant de l’especialització en música de cançoners com els de Medinaceli, Palacio, Colombina i Uppsala així com música de danses d’autors com Brade, Schein, Scheid i Attaignant.

Entrades aquí.

Informació

Població
Tiana
Activitat
Festival Música
Data
Dissabte, 28-5-22
Hora
18 - 20
Preu
15 €
Adreça
La Pedrera de Can Reon. Nucli de l'Alegria, Camí de l'Alegria

Deixa un comentari