Urban Sketchers (Dibuixants urbans).

Veure el món, dibuix a dibuix

Dibuixants de paisatges, de la vida urbana i rural, edificis, espais, festes i esdeveniments… Dibuixen les ciutats on viuen i els indrets que visiten.

Urban Sketchers (USK) és una comunitat global mundial de dibuixants, tant professionals com aficionats, que fomenta la pràctica del dibuix in situ i l’observació directa de la vida urbana o rural. Milers de dibuixants urbans (Urban Sketchers) a ciutats dels cinc continents s’identifiquen amb els principis de la comunitat, nascuda a internet l’any 2007, que s’especifiquen en un manifest traduïts a més de 12 llengües. Amb el lema “Veure el món, dibuix a dibuix”, aquests dibuixants urbans comparteixen els seus treballs a Internet mitjançant blocs i xarxes socials.

Tot va començar com un grup de Flickr al novembre de 2007. El seu creador, en Gabriel Campanario, periodista i il·lustrador nascut a Catalunya i resident a Seattle, col·laborador del Seattle Times en qualitat d’artista i redactor, després de notar el nombre creixent de dibuixants que “pujaven” i compartien dibuixos “online”, va iniciar el grup com una nova alternativa per exposar i promoure els dibuixos realitzats in situ, per observació i registre directe, és a dir sortint a dibuixar sol i amb una llibreta. Va anar trobant gent i amb el anys el moviment ha crescut fins a convertir-se en organitzacions sense ànim de lucre ubicades a les principals ciutats de tot el planeta. Dibuixen i després comparteixen a les xarxes les seves obres, i això ha creat una connexió mundial que es materialitza en un simposi anual i multitud d’infinites trobades, jornades temàtiques i “sketcrawls” que es fan cada dia arreu del mon.

A Catalunya hi ha diferents agrupacions a Barcelona, Girona, Terrassa, Osona, Pirineus, Maestrat, etc.. El grup que visita aquest dissabte la nostra població, l’agrupació de Girona, és de les que més ens mou fora de la seva ciutat.

Ho organitza: Urban Sketchers Girona i l’Ajuntament d’Arenys de Mar

Informació

Població
Arenys de Mar
Activitat
Trobada
Data
Dissabte, 6-10-18
Hora
10:00 - 13:30
Adreça
C.C.Calisay. Riera del Pare Fita, 31

Deixa un comentari