Teresa Pàmies: La Memòria tenaç.

Dijous 27 (Juny), a les 18:30 h. Sala d’Actes Espai Betúlia.

 • Concert de Big Mama.
  Big Mama crea un espectacle a partir de la seva passió personal cap a l’obra de Teresa Pàmies, un homenatge en forma de conferènciaconcert amb 10 cançons.

 

Dilluns 24 (Juny) al Dilluns 14 (Octubre). Can Casacuberta.

 • Exposició, Teresa Pàmies. Tot és en els llibres.
  Tot és en els llibres, acostumava a dir Teresa Pàmies; i és ben cert que tota la seva trajectòria vital es troba recollida en la cinquantena d’obres que va escriure. Tot és en els llibres també pot voler dir que tot allò que compta, tot allò que importa, el que val la pena pensar, fins on podem concloure, ho podem trobar en els llibres. Aquest joc de profunditats i significats que acabem de mostrar amb el títol d’aquesta exposició és un aspecte recurrent en la seva obra, que sovint ens permet anar més enllà d’una lectura aparent o literal.

 

Dimecres 9 (Octubre) a les 19:00 h. Sala d’actes Espai Betúlia.

 • Xerrada, Teresa Pàmies. Per Montse Barderi, comissària de l’Any Pàmies.
  Montse Barderi és escriptora, periodista, filòsofa i especialista en estudis de gènere. Autora de textos literaris i també de filosofia pràctica. Col·labora als mitjans amb articles d’opinió, entrevistes i crítica cultural. És patronafundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal. El seu darrer llibre és Dones Úniques (Columna, 2018), el retrat de 86 dones catalanes de tots els àmbits i èpoques, on també hi apareix Teresa Pàmies.

 

Dimarts 22 (Octubre), a les 19:00 h. Sala d’Actes Espai Betúlia.

 • Espectacle, La veu escrita de Teresa Pàmies.
  60 Minuts de ràdio per esbrinar com era aquesta cronista del segle XX. En veu de Mercè Boher i Albert Estengre. La veu escrita des de la unitat mòbil d’ES-BOràdio parlarà al llarg d’una hora sobre la figura de Teresa Pàmies. El seu valor rau , segons els experts, en ser una cronista de postguerra fins l’any de la seva mort. Sigui el que sigui Teresa Pàmies és un tros de la nostra història. Ella, primer per convicció política i després per voluntat, va viure els esdeveniments alhora d’escriure’ls. La vivacitat, la cruesa i el seu punt de vista ens esperona i apel·la a la nostra capacitat d’autocrítica. Per tant, en el centenari del seu naixement des d’ES-BOteatre volem fem servir la ràdio, el mitjà des del qual es va començar a fer sentir, per a retre homenatge a aquesta dona intensa, lluitadora i coherent amb els seus actes. Montserrat Roig va recollir una cita de Joseph Brodski que feia així: Si hi ha un acte d’amor, aquest és la memòria.

Informació

Població
Badalona
Activitat
Altres Activitats
Data
Dilluns, 24-6-19
Dimarts, 22-10-19
Hora
18:30

Deixa un comentari