Ruta del vi | La Clau -Revista gratuïta del Maresme

La Ruta del vi és un itinerari cultural que ofereix la possibilitat de fer un recorregut per la història vinícola del Maresme, des de l’època romana, amb la visita guiada al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, fins a l’actualitat, amb la visita al celler modernista Alella Vinícola.

Descobreix l’origen, la tradició i l’actualitat vitivinícola a la comarca del Maresme!

La producció de vi a la zona del Maresme està documentada des d’època dels íbers, però va ser amb els romans quan es van començar a explotar els cultius vitícoles de manera intensiva.. L’arqueologia corrobora aquest fet a través de la troballa de nombrosos jaciments relacionats amb la producció i comercialització del vi arreu del Maresme, com és el cas paradigmàtic del celler romà de Vallmora que va estar en funcionament més de quatre segles.

Aquesta activitat va continuar en època medieval, quan els vins del Maresme eren subministrats a la Cort dels comtes de Barcelona i durant el s. XIX es va convertir en un dels vins preferits de la burgesia barcelonina, cosa que va propiciar la incorporació de la corrent estètica, el modernisme, dins la esfera vinícola. Mostra d’aquest fet és el celler modernista d’Alella, dissenyat per Jeroni Martorell l’any 1906 i que va esdevenir una de les icones de la producció del vi a Catalunya.

L’hereva d’aquest llegat és la Denominació d’Origen Alella, reconeguda des de 1953, any en què es va crear el seu Consell Regulador. Tot i ser una de les denominacions d’origen més petites de la Península, s’estén per 18 municipis de les comarques del Maresme i el Vallès Oriental.

Informació

Població
Alella Teià
Activitat
Ruta
Data
dissabte, 3-6-17
Hora
11:00 - 14:00
Preu
Tast d'un vi DO Alella 9,5 €. Menors de 7 anys entrada gratuïta. Tast de tres vins DO Alella 13,5 €. Menors de 7 anys entrada gratuïta
Adreça
Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (c/Ernest Lluch 40, Teià) i Celler Alella Vinícola (Rbla. Àngel Guimerà, 62, Alella)

Deixa un comentari