Manto negre, de Marta Trillas. Tertúlia literària conduïda per Maria Carme Roca. Comentari de la novel·la amb la presència de l’autora.

Un matí de juny, durant el concurs de vins Genus Vini celebrat al Penedès, alguns membres del jurat cauen fulminats, víctimes d’un verí. Soraya Beaumont, l’hereva d’un important celler de la cèlebre denominació d’origen penedesenca, viu els fets en primera persona, ja que ha assistit impotent al tast de vins i caves que ha provocat la mort de diverses persones i un gran daltabaix al sector vitivinícola. Oriol Planell, metge del lloc, esmenta l’estricnina com a substància letal. Joan Anyí, un altre empresari del ram del vi i del cava, evita que Soraya begui un got d’aigua que també podia estar emmetzinada. Mentre l’astorament i la commoció són absoluts, els secrets del passat s’obren camí entre les vinyes i la pitjor de les metzines, la rancúnia que impedeix l’oblit i el perdó, es farà mestressa de terres i persones.

Marta Trillas Morera (Barcelona, 1969) és llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Ha exercit durant anys l’advocacia i des de 1996 és procuradora dels tribunals, activitat que compagina amb la literatura. Manto negre és la seva primera novel·la negra en català i ha estat guanyadora del primer Premi de Novel·la Curta Celler de Lletres 2015, organitzat per la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

Informació

Població
El Masnou
Activitat
Club de lectura Tertúlia
Data
dimecres, 14-3-18
Hora
19:00
Adreça
Biblioteca Pública Joan Coromines. C/ Josep Pujadas Truch, 1A

Deixa un comentari