Presentació de llibre: No val a badar de Jordi Badia

 

“Andròmina”, “rai”, “colla”, “déu-n’hi-do”, “coent”, “petar”, “cofoi”, “patxoca”, “nòmer”, “somiatruites”… En aquest llibre hi trobareu més d’un centenar de mots d’aquesta mena. I què tenen en comú? Doncs que tots, per una raó o altra, són exclusius de la llengua catalana. I són únics perquè, si els cerquéssim en un diccionari bilingüe, ens costaria Déu i ajut trobar-ne la traducció a les altres llengües. Són allò que podríem anomenar “mots intraduïbles”. Per aquest motiu no podem badar i cal que els preservem com un bé preuat.

A No val a badar hi trobareu exemples de tots aquests mots usats pels nostres escriptors, al costat d’explicacions sobre els significats, l’origen i l’evolució de cadascun, a més d’una munió de derivats, frases fetes i refranys. La sensació que us deixarà la lectura d’aquest llibre és que tenim una llengua rica i variada però, sobretot, que té recursos per a continuar creixent.

L’autor Jordi Badia presentarà el llibre a la Biblioteca Municipal d’Argentona acompanyat de la periodista i correctora Laura Gállego.

 

Organitza: Òmnium Cultural.

Informació

Població
Argentona
Activitat
Presentació de llibre
Data
Divendres, 29-9-23
Hora
19:00
Adreça
Biblioteca Municipal d'Argentona Joan Fontcuberta i Gel. c/ Gran, 3-5

Deixa un comentari