Palau mira Picasso. L’exposició comissariada per Víctor Fernández mostra fotografies i documents testimonis de la feina de recerca que va dur a terme Josep Palau i Fabre sobre Pablo Picasso i que revelen l’amistat entre el poeta i l’artista. A Josep Palau i Fabre (1917-2008) li agradava dir que la bibliografia sobre Pablo Picasso era tan extensa com la que s’havia escrit sobre tot el Renaixement. No obstant això, el poeta català ometia amb prudència que ell havia estat una de les peces fonamentals en l’estudi i la divulgació de la vida i l’obra del geni malagueny.

Palau va fer que la seva pròpia experiència humana i literària girés entorn del pintor, dedicant-hi esforços i sacrificis. Fruit de tot això en són els assajos que estudien detalladament diverses facetes de Picasso, a més de la construcció d’un arxiu enriquit pel contacte personal amb el pintor.

Aquesta exposició produïda per la Fundació Palau i la Fundación Museo Casa Natal Picasso de Málaga és una porta oberta a aquest coneixement i a aprendre a mirar amb ulls de poeta la pintura de qui va voler ser-ho amb el pinzell. Un diàleg enriquit amb les fotografies que Palau va captar de Picasso i de la seva geografia humana.

 

Informació

Població
Mataró
Activitat
Exposició
Data
dimecres, 4-7-18
diumenge, 9-9-18
Adreça
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró. El Carreró, 17

Deixa un comentari