Inauguració de l’exposició Línies de marbre i vent.

 

Del 19 de juny al 31 de juliol, es pot visitar l’exposició Línies de marbre i vent, de Jaume de CórdobaL’artista presenta escultures que cerquen materialitzar la idea del volum en suspensió i paral·lel a terra. Més informació al web museuvilassardemar.cat. 

Horaris:

  • Dt. a dv. de 17 a 20 h
  • Ds. d’11 a 14 i de 17 a 20 h
  • Dg. de 11 a 14 h

“L’artista Jaume de Córdoba Benedicto, home de llarga trajectòria, ens regala una selecció de la seva vasta obra, conformada en aquesta ocasió per un conjunt d’escultures i obra pictòrica, dos dels àmbits que conrea com cap altre creador ho fa.

La seva activitat principal i per la que més se’l coneix és l’escultura. La mostra escollida per al magnífic espai expositiu del Museu Enric Monjo, consta d’un seguit de peces en forma d’homenatge a l’aire, a l’aigua, en definitiva als quatre elements, que combina amb un segon homenatge dirigit a les herències de l’art, de la literatura i de la música. Sovint aquestes dues temàtiques tenen lligams inevitables i connexions sentides.

Ens trobem davant d’un artista de vasta cultura, força i creativitat que combina amb una enorme sensibilitat, capaç de crear allò que en escultura és més difícil de fer amb encert; combinar materials diversos en una sola peça, sense que aquesta perdi la seva unitat, ni molt menys, el seu sentit innovador.

Tot i que formalment no és comparable al gran mestre Constantin Brancusi, fa, com ell, un ús intel·ligent i molt apropiat de la base en les seves escultures.

Coneixedor com pocs dels materials escultòrics, en Jaume de Córdoba, ens mostra que amb imaginació i profunds coneixements tècnics, l’artista por reeixir amb èxit en una creació plena.

A través de la figura humana, de vegades com a representació d’ell mateix, i sempre com a reflex universal de l’ésser humà, en Jaume ens parla de les seves vivències i somnis.

L’evocació constant a la natura en l’obra pictòrica i en les tres dimensions molt especialment, ens transporta a un món idíl·lic, a una realitat que l’ésser humà anhela.

Gaudim doncs d’aquesta mostra que sens dubte, constitueix un regal pels sentits i un aliment per l’esperit.”

Jaume Vallverdú
Comissari

Informació

Població
Vilassar de Mar
Activitat
Exposició
Data
Diumenge, 19-6-22
Diumenge, 31-7-22
Hora
A consultar
Preu
Gratuït
Adreça
Museu Enric Monjo. Camí Ral, 30

Deixa un comentari