Aquesta famosa formació empordanesa fou creada l’any 1888 a la ciutat de La Bisbal d’Empordà, recollint la saba i l’experiència de cobles més antigues.

Ha estat guardonada en tots els certàmens en els quals ha pres part. Cal destacar, per damunt de tots, els premis obtinguts en els concursos de Barcelona (1892,1909), Girona (1906,1912,1916) i Sant Feliu de Guíxols (1932). Aquest darrer li valgué el títol de Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya, el qual li fou restituït el 8 de setembre de 1978 a través d’una Ordre del President Josep Tarradellas.

Les figures més rellevants de la història de la cobla n’han format part en un moment o altre de la seva trajectòria artística. Cal esmentar els tenores Albert Martí, Ramon Rossell, Josep Coll, Ferran Rigau i Ricard Viladesau; els tibles Enric Barnosell, Àngel Pont i Joan Parés; els trompetes Pere Pruñunosa, Francesc Capellas i Joan Sadurní; els fiscornaires Tomàs Garcia, Lliberat Juanals, Josep Puig “Moreno” i Josep Riumalló; els contrabaixos Fèlix Horcajo, Emili Saló, Josep Vallespí, etc… Alguns directors de la Principal de la Bisbal han estat els mestres Robert Mercader, Josep Canet, Josep Maria Soler, Josep Saló, Genís Canet i Conrad Saló. Conrad Saló ha estat considerat el director de cobla més capacitat i rigorós. El seu successor Josep Cassú, qui tingué l’oportunitat de treballar al seu costat durant la darrera etapa de la seva vida, ha estat un meritíssim continuador de la seva tasca.

Tindra 2 actuacions.

  • La primera començara a les 20:00
  • La segona començara a les 23:00

Informació

Població
Vilassar de Mar
Activitat
Concerts Música
Data
diumenge, 24-6-18
Hora
20:00
Adreça
Escola Pérez Sala. Av. Montevideo, 40

Deixa un comentari