La Fil·loxera. Festa jove d’Alella

 

Divendres 15 de juliol

19 h. Can Manyé

INTERCONNECTADES: Mirades des de l’altra perspectiva

La realitat crea representacions, però les representacions també creen realitat. La veritat es construeix a través del relat: parcial, subjectiu, ple de connotacions més o menys explícites. Però qui escriu les històries? Des d’on es teixeix el relat oficial dels suposats esdeveniments?

Sembla que la Fil·loxera va ser una plaga, un conjunt de petits éssers vius que s’alimenta de ceps i que cap als anys 1890 va arruïnar les collites de raïm de tot el sud d’Europa. Però si traslladem el punt de vista a l’animal alimentant-se i reproduint-se als camps de ceps simplement era supervivència, vida. El qualificatiu plaga i el seu to despectiu, problemàtic, el posem nosaltres com a éssers humans en tant que ens sentim víctimes de la situació – tot i ser alhora responsables de crear monocultius on aquest tipus de situacions es donen amb més facilitat.

Què passaria, doncs, si davant d’un relat desplacéssim el punt de vista? Si de sobte intentéssim pensar com ho fa la Fil·loxera? O posar-nos al lloc del cep? Què passaria si per una estona deixéssim de mirar les coses des del nostre melic?

Les diverses propostes que conformen la mostra, procuren caminar cap a aquesta direcció. Desplaçar el focus de la mirada. Obrir escletxes des d’on veure altres perspectives. Fer palpables les interrelaciones entre totes les coses des de la interdependència. És per aquest motiu que en aquesta mostra tot és en tot, fregaments, suports i aproximacions. Tensions. I en aquest entremat, des d’on mires tu?

Exposició de Júlia Bardes, Clara Duart, Alma Güell, Anna Martí, Marcel Merlos, Júlia Oliva, Joan Pradell, Clàudia Toral coordinat per les artistes Albert Gironès i Anna Vilamu.

Horaris exposició, del 15 al 24 de juliol: dimecres, dijous i divendres de 17 a 20 h;  dissabte i diumenge d’11 a 14 h.

 

Dissabte 16 de juliol

 • 20 h. Espai d’Arts Escèniques. SPIRALIS, dansa i acrobàcies amb Boris Ribas i Olga Lladó. Hi ha espirals de temps, camins que ens acosten i separen, espirals que condensen i dispersen, i també una espiral que s’endinsa i s’expandeix en un joc de miratges. La companyia Bool presenta el seu espectacle performàtic, Spiralis, dos cossos, dues energies, construeixen en directe una escultura de ferro en moviment en un ambient sonor harmònicament equilibrat. Boris Ribas, artista de circ, i Olga Lladó, ballarina de dansa contemporània, ens proposen una obra multidisciplinària que no ens deixarà indiferents!

 

Divendres 22 de juliol

 • 21 h. Antigues Escoles Fabra. FESTA NEO  amb DJ Dadaa.
  Música, llums neons, jocs, i sopar amb el DJ Dadaa a la primera festa neo de la Fil·loxera. Hi haurà els temazos més sonats que seguirem amb els elements fluor. Activitat per adolescents.
 • 19:30 h. Can Gaza. FESTAMORFOSI.
  Ja tenim aquí la segona FestaMorfosi! Què farem? Tast de vins, sopar gaudint de la comèdia, concurs per equips, karaoke i ballar al ritme de PD Tarras.
  El tast de vins està dinamitzat per la sommelier, Marta Clot de Vins i Companyia. Amb qui posarem a prova els nostres sentits.Ç
  Després, comptarem amb un sopar per agafar forces per continuar la festa.Ç
  Durant el sopar, podrem gaudir d’un espectacle d’stand up amb l’Anna Flavià i la Maria Lyona. Tot acabant, farem l’última activitat de la primera part de la nit: concurs per equips. Un concurs en format audiovisual per posar a prova la capacitat de l’equip en diferents matèries: música, cinema, art, actualitat, lògica, geografia, memòria, cooperació. Una estona per riure, escoltar música, xerrar i debatre amb el teu equip de màxim sis persones.
  L’equip guanyador tindrà premi. Preu: 15 € (tast de vins + sopar + concurs). Activitat destinada a joves majors de 18 anys.
 • 0:30 h. Can Gaza. KARAOKE I PD TARRAS. La segona part de la nit, oberta a les joves que vulguin a partir de les 0:30 h de la matinada, començarà amb una sessió de karaoke col·lectiu per donar la nota amb els temes musicals que més han marcat a tota una generació. Per acabar, les PD Tarras ens faran ballar al ritme dels hits del moment. Hi haurà servei de barra gestionat pel grup motor organitzador de la Fil·loxera, Diables del Vi d’Alella i Esplai Guaita’l.

 Dissabte 23 de juliol

 • 12 h. Bosquet d’Alella. L’acte revolucionari d’estar gord@, xerrada amb Cristina Haro.
  Violència estètica i gordofòbia són el mateix? Quina relació hi ha amb la salut? És una opressió sistèmica? La activista Cristina Haro ens parlarà en primera persona des de la seva experiència, les vivències i la revolució dels seus actes.
 • 18 a 21h Pavelló Municipal d’Esports. LASERTAG I HUMOR AMARILLO.
  Apunta’t amb el teu grup. Reuneix el teu grup d’amistats i vine a descarregar adrenalina amb una partida de lasertag. També, tens l’opció de demostrar les teves habilitats i esperit de superació amb els inflables i proves de l’humor amarillo a la pista del poliesportiu.
 • 17 a 19 h. Antigues Escoles Fabra. SEXUALITAT I PLAER FEMENÍ, taller amb Sònia Calderón.
  Apartem els tabús i prejudicis per parlar obertament sobre l’autoconeixement sexual i el plaer femení. Aprendre a expressar-nos lliurement per potenciar al màxim el nostre plaer, a través d’un espai de trobada íntim i segur per conèixer-nos, acceptar-nos i tractar els orgasmes, els punts erògens, la higiene íntima, entre d’altres.
  També, un espai on explorar, conèixer i compartir (o no) entorn el propi cos i les relacions afectivosexuals saludables, igualitàries i plaents.
  Espai dinamitzat per la psicòloga alellenca Sonia Calderón Crespo, sent un espai pensat exclusivament per a dones, amb la intenció de crear un espai de trobada i participació activa entorn la sexualitat.
 •  18:30 a 19:30 h. Antigues Escoles Fabra. Taller de balls tiktokers amb Nadine Romero.
  T’encanta fer tik toks? La ballarina i tiktoker Nadine Romero ens farà una masterclass de ball i estratègies per seguir-ho petant amb les nostres amistats quan fem els balls més virals i famosos de les xarxes.
 • 20:30 a 21:30 h. Antigues Escoles Fabra. Taller de còctels amb la Gina XXX.
 • 21 a 0 h. Hort de la Rectoria. SEXTRUCK.
  La caravana sobre sexualitats, afectivitats i feminismes de Magranes. És un petit museu interactiu que ofereix un espai de debat, reflexió, informació i formació entorn de les sexualitats i afectivitats.
 • 22 h. Hort de la Rectoria. CONCERTS: Sara Roy, La Queency, Shego, Allioli Olé.
  Tornem a omplir l’Hort de la Rectoria de música, balls i colors! A partir de les 21h podreu gaudir d’un espai de foodtrucks per sopar a preu popular per agafar energia per ballar i cantar després amb: Sara Roy, Queency, Shego i el show final d’Allioli Olé.
  Hi haurà servei de barra gestionat pel grup motor organitzador de la Fil·loxera, Diables del Vi d’Alella i Esplai Guaita’l. També, La Base i Punt Lila.
  Hi haurà servei gratuït de bus a les 3:30h. Amb parades a: Els Rosers, Can Comulada, Mas Coll i Alella Park.

Diumenge 24 de juliol 

 • 12:30 h. Can Gaza. ARROSSALIA. Concurs d’arrossos jove amb grups de màxim 8 persones.
  Arriba el primer concurs d’arrossos jove d’Alella a ritme de tra-tra. Apunta’t amb el teu grup, de màxim 8 persones. Les bases del concurs són:
  > El plat principal és l’arròs. Es poden utilitzar els ingredients que es considerin adequats, la preparació és lliure. Però EP! rebreu un ingredient secret que caldrà aplicar.
  > Compteu amb un màxim de dues hores per cuinar, perquè a les 14:30 h comença el tast del jurat.
  > Es cuina amb gas. Es proporcionarà fogó i gas. Però els estris i materials per cuinar cal portar-los.
 •  18 a 19 h. Pavelló Municipal d’Esports. Festa Holi.
  Música, ball i pols de colors per gaudir de la tarda de diumenge. Festa celebrada antigament a la Índia per donar la benvinguda a la primavera i que volem aprofitar per acomiadar-nos de la Fil·loxera. Les 100 primeres persones assistents tindran una bossa gratuïta de pols de colors. D’11 a 16 anys.
 • Al vespre. Can Gaza. Vesprada musical.
  Gaudeix d’un vespre de música amb els tres grups d’Alella Viu la Música formats per: Conor Donegan, Inbar Lavi, Max Ponsa i Annie Zhang. El segon, Conor Donegan, Adrià Montes, Teo Pedrosa i Max Ponsa. El darrer de l’Escola el Ressò són en els germans Capdevila,  Dylan i Leo amb Berta Crosas. Seguidament, gaudirem del rap d’Arnau Prats i dels grups Memora i Crowstorm.

Informació

Població
Alella
Activitat
Festival
Data
Divendres, 15-7-22
Dissabte, 23-7-22
Hora
Consultar
Adreça
A diversos llocs de la població
Pàgina web
https://alella.cat/lafiloxera

Deixa un comentari