Ja m’en vais.

de Jean Echenoz.

Aquest club de lectura en francés, Club du livre.

Com sovint a la novel·la contemporània, el resum de la intriga dóna una idea feble del negoci. Diguem que és una novel·la d’aventures doblegada com a thriller. Ferrer, l’heroi, en procés de divorci, és un nen força guapo (només ho comprovem al final, però ho vam endevinar de seguida). El galerista, ho fa a l’era post-Duchamp, ven modes i gadgets. Però és la crisi, els deutes. Entre les línies de la novel·la d’aventures, Jean Echenoz pinta una imatge còmica del món de l’art. En efectiu i mastegats, llaunes.

Ferrer retrata un tipus força grandiós, pel costat femení. Ell sobresurt. Obre el bec. Cauen. Llorenç. Victoire, Bérangère, Sonia. Helena. Els noms són importants perquè van acompanyats de retrats ràpids i suggeridors. Identitat ben fixada. Tanmateix, un dels èxits de la novel·la es deu a aquesta qüestió d’identitat. L’Hélène, l’amant definitiva, és difícil de definir, per exemple… Però Delahaye, la col·laboradora directa de Ferrer, duu a la mà una presa ràpida impagable… Tot això ens ha de convidar a desconfiar. Aquesta insistència en la roba, les cares… Mai se sap.

Per a més informació posat en contacte amb la biblioteca a través del telèfon 934657741, l’adreça electrònica b.tiana.cb@diba.cat o el lloc web aquí.
Horari:
– De Dilluns a divendres de 15:30 a 20:00 h
– Dimarts i dissabtes de 10:00 a 14:00 h

Coordina: Enriqueta de la Fuente.

Informació

Població
Tiana
Activitat
Club de lectura
Data
Dijous, 10-2-22
Hora
17:30 - 19:00
Preu
Gratuït
Adreça
Biblioteca Can Baratau. Carrer de Lola Anglada, 10

Deixa un comentari