La Fira recupera el format presencial i s’ubicarà al pati de l’escola Bernat de Riudemeia i extensió a la plaça de l’Església.

Horaris:
Dia 2 de juliol de 17 h a 22 h. Dies 3 i 4 de juliol de 10 h a 22 h (amb pausa de 14 h a 17 h)

La tradicional fira de ceràmica d’Argentona es reinventa per afrontar el seu retorn després de l’aturada obligada de l’any passat, en què es va celebrar una versió virtual de la mostat. La principal novetat és que les parades dels expositors se situaran al pati de l’escola Bernat de Riudemeia, al centre de la vila, i s’estendrà la plaça de l’Església, on s’hi ubicaran els tallers i activitats educatives, així com les exposicions, a més del Museu del Càntir.

RECINTE AMB CAPACITAT PER A 450 PERSONES

El motiu principal del canvi d’ubicació és el de garantir un millor control de l’aforament del recinte, que serà de 450 visitants simultàniament, per tal d’oferir al públic la màxima seguretat sanitària davant el context actual. En aquest sentit, s’habilitarà un únic punt d’accés al recinte escolar, pel carrer de Jacint Verdaguer, mentre que la sortida es farà pel carrer del Dr. Samsó, des d’on el públic podrà dirigir-se a la plaça de l’Església.

La fira s’iniciarà el divendres 2 de juliol a les 5 de la tarda i s’allargarà fins a les 10 del vespre. Dissabte i diumenge l’horari serà de 10 del matí a 10 del vespre, amb una aturada per dinar i descansar, entre les 2 i les 5 de la tarda.

Per participar a la fira d’enguany s’han seleccionat un total 57 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia, Rússia, Anglaterra i Luxemburg, una representació similar als anys anteriors a la pandèmia.

EXPOSICIONS AL MUSEU DEL CÀNTIR

En paral·lel a la fira es realitzaran dues importants exposicions: al museu s’hi presentarà una mostra titulada natuRareza, de ceràmiques d’Alberto Bustos, un dels autors de l’estat espanyol actualment amb major projecció internacional. L’altra exposició, que porta per títol Ararat es podrà veure a la Casa Gòtica i serà a càrrec de Marc Iturri, un dels ceramistes que més destaquen de l’actual panorama català i que té forts vincles amb Argentona, ja que és un dels professors de l’escola de ceràmica de la vila.

ACTIVITATS I TALLERS

A la zona d’activitats educatives de la plaça de l’Església s’hi podran veure demostracions de terrissa tradicional al torn, els més menuts podran participar als tallers de torn i fer la seva pròpia peça i els adults podran participar al taller de rakú el dissabte al vespre. Dissabte i diumenge, a les 4 de la tarda, es presentaran diversos films sobre ceràmica dins la mostra “Cineràmica 2021”. La fira es clourà, com sempre, el diumenge al vespre amb la trepitjada de fang. Altres activitats seran les visites guiades al museu.

A més, al recinte de la fira i al museu també s’hi podrà adquirir el càntir de l’any 2021, obra de l’arquitecte i dissenyador Oscar Tusquets.

L’organització confia en què la fira d’enguany sigui tot un èxit i amb una gran resposta de públic, tenint en compte que l’any passat no es va poder fer i que sembla que el públic té ganes de sortir de nou al carrer i participar d’aquest tipus d’esdeveniments, i més ara que la ceràmica torna a estar de moda, com ho demostra la quantitat de centres de formació que han obert les portes els darrers anys.

Informació

Població
Argentona
Activitat
Fira
Data
Divendres, 2-7-21
Diumenge, 4-7-21
Preu
Gratuït
Adreça
Pati de l'Escola Riudemeia (Accés per J.Verdaguer) i Pl. de l'Església

Deixa un comentari