Un festival amb persepectiva de gènere de referència a Catalunya.

 

La Torre d’en Nadal, un dels edificis més antics de Vilassar de Mar, acollirà la primera jornada del festival el divendres 24 de maig. La nit l’obrirà la cantautora i multi-instrumentista catalana Magalí Sare, que presentarà la seva música eclèctica i personal en la gira del seu segon disc, Esponja , catalogat com un dels millors àlbums europeus en la World Music Charts Europe. La seguirà la cantant madrilenya Christina Rosenvinge, el gran nom de la nit, considerada un dels principals referents de cançó d’autor hispanoamericana. L’artista oferirà un concert íntim en motiu del seu 60è aniversari on repassarà els seus trenta-cinc anys sobre els escenaris. Tancaran el primer dia de festival les DJs Pussil de Asalto, que punxaran al seu poble natal per fer ballar el públic a ritme de patxanga, reggaeton old school i neo perreo.

El dissabte 25 de maig l’activitat passarà a tenir lloc a Vilassar de Dalt, concretament als jardins del Parc de Can Rafart. La jornada començarà amb el concert de la saxofonista i cantant Eva Fernández, una de les noves promeses de l’escena jazzística, en format trio. Seguidament, la reconeguda cantant portuguesa MARO oferirà el que serà el seu únic concert de la temporada a Catalunya. Després d’haver participat en el Festival d’Eurovisió l’any 2022 i de col·laborar amb artistes de la categoria d’Eric Clapton o Jacob Collier, presentarà al festival el seu últim treball discogràfic Hortelâ . Tancaran la nit el projecte de Petardeo Conscient DJ Fricandones.

La cantant i compositora OKDW protagonitzarà el darrer concert del Floral 2024, que tindrà lloc el diumenge 26 de maig al Jardí de Can Sust (Vilassar de Mar) en horari vermut. L’artista reflexiona entorn la Generació Z, els mems, la salut mental, i el col·lectiu LGTBI+ a través de cançons que transiten entre estils tan diversos com el pop, el jazz, el soul o l’R&B.

A més a més dels concerts, hi haurà algunes activitats complementaries dies abans i durant el festival. El 18 de maig se celebrarà un vermut electrònic a la Fàbrica de Cal Garbat (Vilassar de Dalt) a càrrec de la DJ i productora afroamericana Angela Blackburn aka DJ Metralleta Rumbera. Dissabte 25 de maig a la Fàbrica de Cal Garbat (Vilassar de Dalt), la coreògrafa Ariadna Peya presentarà una proposta performàtica que fusiona diferents llenguatges escènics que resulten en un moviment amb un destacat segell propi. Els dies 25 i 26 al matí, el festival ha programat rutes patrimonials i històriques conjuntament amb Inèditours per Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar, respectivament, per conèixer la història d’aquests dos municipis.

Un any més, el Floral 2024 esdevindrà un espai per donar veu a propostes artístiques liderades per dones, a banda de promoure el patrimoni cultural de tots dos municipis, establint sinergies i vincles amb les poblacions de Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Informació

Població
Vilassar de Dalt Vilassar de Mar
Activitat
Festival
Data
Divendres, 24-5-24
Diumenge, 26-5-24

Deixa un comentari