Festival d’Estiu d’Alella.

El Festival d’Estiu d’Alella va néixer el 2005 amb l’ànim de convertir-se en un referent musical de la comarca del Maresme i una cita destacada dins dels cicles de concerts que s’organitzen arreu del país coincidint amb l’època estival.El punt de partida del festival, però, es remunta a un any abans, al juliol de 2004. L’Ajuntament d’Alella va tenir l’encert en aquell moment d’unir art i natura, aventurant-se a organitzar un concert de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu en els idíl·lics Jardins del Cal Marquès, una finca privada del centre del municipi que es va obrir al públic gràcies a la complicitat i la col·laboració dels seus propietaris.

L’èxit d’aquest primer concert va engrescar l’Ajuntament d’Alella a donar forma, imatge i contingut a un cicle de concerts d’estiu que ajuntés la bellesa dels espais i la qualitat artística de les propostes programades. A diferència d’altres festivals que s’organitzen arreu del país, el Festival d’Estiu d’Alella té la particularitat que està promogut exclusivament per l’Ajuntament, tot i que compta cada any amb aportacions de patrocinadors i la col·laboració dels propietaris dels dos magnífics jardins privats que cedeixen els espais com a escenaris musicals.

Música i jardins. Jardins i música. Una suggestiva combinació que queda recollida en la flor ¿amb la tija en forma de nota musical- que és la imatge i l’essència de la nostra proposta cultural que cada any se celebra les nits del mes de juliol.

El Festival d’Estiu d’Alella s’ha consolidat com una de les propostes culturals més destacades de les nits d’estiu. La qualitat i la varietat d’estils musicals de la seva programació, l’acurada posada en escena en uns espais d’una bellesa extraordinària i la proximitat a Barcelona i a l’àrea metropolitana, distingeixen i singularitzen el Festival d’Alella entre l’amplia oferta de propostes musicals que s’ofereixen arreu de Catalunya a l’època estival.

 

Horaris:

Dijous 4: Eduard Costa. L’últim Indi. Acompanyat a la producció de Caïm Riba, ens presenta un nou univers sonor, barrejat d’essència pop i sons ancestrals que ens transporten com un mantra que tots portem a dins.

Divendres 5: Mishima. Amb un David Carabén en el seu cim com a autor e intèrpret, la banda sona més Mishima que mai: més descreguda i alhora més romàntica, més despullada però també més sentida, més planera però també més literària.

Dissabte 6: Benvinguts al Funky. Amb la música amb una forta vessant rítmica com a fil conductor, la Polifònica Joia d’Alella es presenta en aquesta ocasió al Festival en una excel·lent companyia.

Dijous 11: Sant Andreu Jazz Band & Joan Chamorro. Un projecte pedagògic cuinat a foc lent, que en els seus tretze anys d’història ha aconseguit moments màgics constatats en 6 enregistraments en format CD i DVD i 8 discos sorgits, en camí un novè.

Divendres 12: Sandra Bautista. La seva versatilitat i harmonia vocals la situen com a ferma candidata a fer-se un lloc entre les més reconegudes del panorama musical català.

Dissabte 13: Halldor Mar. Tot i tenir sang islandesa, Halldor Mar ha demostrat estar molt arrelat a la cultura catalana.

 

Venda d’entrades:

  • Online, a través de Koobin.
  • Presencialment a l’Oficina de Turisme d’Alella  Riera Fosca, 2 d’Alella (Dimarts, dimecres, dijous i diumenge de 10:00 a 14:30 h. Divendres i dissabte de 10:00 a 14:30 h. i de 15:30 a 17:30 h. Dilluns tancat). Tel. 93 555 46 50.

Informació

Població
Alella
Activitat
Festival
Data
Dijous, 4-7-19
Dissabte, 13-7-19

Deixa un comentari