Festa Major Sant Zenon, Arenys de Mar 2019

Dilluns 1 de juliol

 • Venda de samarretes de Sant Zenon 2019. Horaris de venda: de dilluns 1 a divendres 5 de juliol d’11:00 h a 13:00 h i de 18:00 h a 20:00 h. Preu: 6€. Lloc: Sala Bótes del CC Calisay, riera del Pare Fita, 31.

Dimarts 2 de juliol

 • Enramada de la placeta de l’Església. Compte enrere per l’inici de les festes de Sant Zenon 2019 amb l’enramada popular de la placeta de l’església d’Arenys de Mar, a càrrec de les entitats organitzadores del festival de música Barraques Arenys de Mar. Lloc: Plaça de l’Església. Durada: 17:30 h – 20:00 h.

Divendres 5 de juliol

 • Concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Montgrins. Hora: 18:30 h. Lloc: Riera zona nova coberta.
 • Arribada dels gegants al Calisay. Els gegants d’Arenys quedaran exposats al CC Calisay fins a Sant Roc. Hora: 19:00 h. Lloc: Pati del CC Calisay, riera del Pare Fita, 31.
 • Anem al pregó amb la banda de l’Ema i els gegants d’Arenys de Mar. Hora: 19:30 h. Lloc: sortida del CC Calisay fins a la Plaça de l’Ajuntament.
 • Concert de banda a càrrec de la Banda de l’Escola de Música Municipal Carles G. Vidiella. Hora: 20:00 h. Lloc: Plaça de l’Ajuntament, riera Bisbe Pol, 8.
 • 10è Correbars d’Arenys de Mar. Enguany una edició especial, recorrent la vila amb txaranga, animació i sorpreses. Talonari 8 cerveses + Barret commemoratiu: 15€. Venda anticipada: 21 i 28 juny de 17:00 h a 20:00 h al CC Calisay. Venda a taquilla: 5 juliol a partir de les 19:00 h. Prohibida la participació a menors d’edat. Hora: 20:30 h. Lloc: Pati del CC Calisay, riera del Pare Fita, 31.
 • Pregó de festes i brindis popular, 100 anys de capgrossos, a càrrec de l’Associació de Geganters d’Arenys de Mar. Hora: 20:30 h. Lloc: Plaça de l’Ajuntament, riera Bisbe Pol, 8.
 • Espectacle de carrer: Katapulten, a càrrec de Cia Traüt. Uns bàrbars del nord porten una gran catapulta medieval. Són una peculiar tropa de soldats que exhibeixen una actitud tan agressiva i salvatge que els converteix en uns personatges esperpèntics i molt còmics. Mostren amb orgull les seves habilitats disparant la gran catapulta, però l’aparell no sempre funciona com ells tenen previst… Una paròdia irònica de l’actitud bèl·lica que busca riure de l’absurd de la guerra. Hora: 21:15 h. Lloc: A la Riera, de la plaça de l’Ajuntament a la plaça del Mercat.
 • Concert itinerant amb Pete’s Band. Pete’s Band, és una banda de dixieland i jazz tradicional de Barcelona. El jazz de New Orleans els apassiona i, per això, volen compartir-lo amb tots nosaltres. Son una banda totalment acústica i de proximitat. Hora: 22:15 h. Lloc: Inici a la porxada del mercat municipal.
 • Ball de Festa Major amb l’Orquestra Montgrins. Moltes són les fites assolides per la Internacional Cobla Orquestra Montgrins en aquests 132 anys dins i fora de Catalunya, fet que l’ha convertit en una de les formacions més rellevants de la història del nostre país. Fundada pel Mestre Pere Rigau l’any 1884, la Cobla Orquestra Montgrins és la més antiga de Catalunya en actiu. La tradició de cobla està molt arrelada a Torroella de Montgrí, ja que la primera que està documentada també es va fundar en aquesta població l’any 1850, fou la cobla d’en Miquel Gich. Hora: 23:30 h. Lloc: Riera zona nova coberta.

Dissabte 6 de juliol

 • Concert de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana. L’Orquestra Internacional Selvatana és la formació ideal que no pot faltar en una festa major de prestigi, ja que ofereix un ampli ventall de possibilitats musicals i d’espectacle, que van des del concert clàssic fins al ball de gala. L’ànim de renovació constant d’aquesta formació de Cassà de la Selva (Girona) ha comportat la incorporació de joves intèrprets i cantants amb una gran preparació musical que, al costat de noms de prestigi que ja formen part de la història de la SELVATANA, fan que dia a dia la formació cassanenca, que ja té 104 anys d’experiència i segueix assolint èxits en cada actuació, sigui una de les punteres de les comarques gironines i imprescindible en les grans festes. Hora: 19:00 h. Lloc: a la Riera zona nova coberta.
 • Circ: Exploradors de l’aigua a càrrec de Pessic de Circ. El cicle natural de l’aigua ha quedat aturat i l’equip d’exploradors té la missió d’esbrinar-ne el motiu. ​El becari​ Aiguamolls i el doctor Tolls, arqueòlegs experimentats, desplegaran tot el seu enginy i recursos per​ solucionar el conflicte. Acte infantil. Hora: 19:30 h. Lloc: Plaça de l’Església.
 • Música de carrer La Banda Forània a càrrec de Cia RovirArt. Convertir en Paco, el músic més innocent de la banda en un ruc. Aquest és el proposit. Ho aconseguran? Gags teatrals i música alegra, balcànica i circense. 20:30 h. Lloc: de la plaça de l’Església al pati del CC Calisay.
 • Audició curta de sardanes amb la Cobla Selvatana. Hora: 21:00 h. Lloc: Riera zona nova coberta.
 • Circ: Xarivari Blues a càrrec de Circo Los. Boris Ribas i Igor Buzato, ara acompanyats dels carismàtics i virtuosos acròbates Roberto Carlos Ramalho i Antonio Corretja (Firmino), ofereixen malabares, monociclos, llit elàstic, equilibris impossibles, vertiginoses acrobàcies, elegància i molt humor en una sorprenent escenografia al ritme de la música de The Blues Brothers. Hora: 21:30 h. Lloc: Pati del CC Calisay, riera del Pare Fita, 31.
 • Concert de Sant Zenon 2019, Haendel – Purcell. Preu: 12€. Hora: 22:00 h. Lloc: Església de Santa Maria.
 • Ball de Festa Major amb l’orquestra Selvatana. Hora: 23:30 h. Lloc: Riera zona nova coberta.
 • Barraques 2019: Kalisay Kids, Homes Llúdriga, La Banda del Coche Rojo, Dj. Sendo. Festa Major Jove. Hora: 23:30 h. Lloc: Platja Picòrdia.

Diumenge 7 de juliol

 • 45a Matinal de pesca amb canya infantil i juvenil. Sorteig dels llocs una hora abans al Club Inscripcions de 9:00 h a 14:00 h. De dilluns a dissabte a secretaria del Club. Tel 93 972 23 63 / 630 34 43 70 / secretaria@mar-sport.com. Per inscriure’s cal donar el nom i cognom, DNI o CatSalut i data de naixement. 2 categories: de 5 a 12 anys i de 13 a 16 anys. Trofeu als 3 primers de cada categoria, Peix Gros i obsequi per a tots. Els acompanyants podran ajudar a escar, salobrejar la captura  i a desclavar-la de l’ham, en cap moment podran agafar la canya mentre aquesta estigui a l’aigua. Prohibit asticot. Només es  permetrà una canya per concursant, amb un sol ham. Valdrà tota mena de peix, 1 punt per gram. El Club de Pesca desitjaria que aquesta matinal fos per gaudir i donar a conèixer i engrescar als joves al món del la pesca esportiva. Hora: 10:00 h a 13:00 h. Lloc: Instal·lacions del Club de Pesca Mar Sport.
 • Trobada de gegants. Horari: 16:30 h plantada del gegants al davant del CC Calisay. A les 17.30 inici del recorregut. Recorregut: CC Calisay, Riera, carrer Església, pas sota estudi, Sa Clavella, Bisbe Català, Sant Antoni, Ample i plaça de l’Ajuntament.
 • Il Campanello di notte. Òpera de Somnis i Campanes entre Donizetti i Toldrà a càrrec d’Aposta d’òpera, Òpera Estudi i l’aula de Cant de l’escola de música. Direcció Magdalena Campasol. Tot passa en una pobra sala d’un hostal de muntanyà. L’hostalera, Jovita, entra en un somni profund en el que tot el seu cercle familiar, hostes i treballadors hi son presents d’una manera un tant surrealista. Hora: 19:00 h. Lloc: Teatre Principal, c/ Església, 45-47.
 • Concert a càrrec del Grup Macedònia. Hora: 20:00 h. Lloc: Plaça de l’Església.
 • Correfoc per la llengua a càrrec de la Colla Basilisc. Recorregut: Riera Bisbe Pol a l’alçada de la Plaça de l’Església, Carrer Bisbe Català, carrer Sant Antoni, Carrer Anselm Clavé, Pl. de l’Ajuntament. Hora: 21:30 h.
 • Concert: Viatge a Buda amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Hora: 22:30 h. Lloc: Riera zona nova coberta.

Dilluns 8 de juliol

 • Repic general de campanes anunciant la solemnitat de Sant Zenon. Hora: 13:00 h. Lloc: Església de Santa Maria, pl. de l’Església.
 • Baixada de carretons 2019. Activitat posposada a les festes de Sant Roc. La baixada de carretons torna amb més embranzida que mai!!! Fes el teu carretó per la baixada de carretons 2019! T’esperem a la baixada del Lourdes a les 17:00, hi haurà servei de bar a càrrec de Cervesa Sinera! Hora: 18:00 h. Lloc: Parc de Lurdes, c/ de les Doedes, 1.
 • Botifarrada Popular. Sopar popular per la Festa Major de Sant Zenon. A les 20:00 h es començaran a vendre els tiquets i a partir les 20:30 h es servirà. Preu: 4€. Lloc: Plaça de l’Església.
 • Rés de la pregària de Completes. Hora: 22:00 h. Lloc: Església de Santa Maria, pl. de l’Església.
 • Pregó i Himne a Sant Zenon. Pregó de l’Himne i, a continuació, cant de l’Himne a Sant Zenon (lletra: Joan Draper, música: Xavier Maimí). El pregó d’enguany anirà a càrrec de Mercè Cussó i Cervera. Hora: 22:30 h. Lloc: Església de Santa Maria, pl. de l’Església.
 • Traca a càrrec de la Pirotècnia Estalella. Hora: 22:15 h. Lloc: a la Riera i Platja Picòrdia.
 • Barraques 2019: Miquel del Roig, Karamba. Festa Major Jove. Hora: 23:00 h. Lloc: Plaça de l’Església.

Dimarts 9 de juliol

 • Matinal de Sant Zenon a l’Ateneu. Diferents tornejos socials. Hora: 10:00 h. Lloc: Ateneu Arenyenc, c/ Anselm Clavé, 22.
 • Festa Holi. Es recomana que tothom porti samarreta blanca. Hora: 11:00 h. Lloc: Riera zona nova coberta.
 • Festa de l’escuma. Hora: 12:00 h. Lloc: a la Riera zona nova coberta.
 • Recollida de xumets amb la Colla gegantera. Hora: 17:30 h. Lloc: Plaça de l’Església.
 • Cercavila de gegants. Recorregut: Plaça de l’Església, pas de sota estudi, rial de Sa Clavella, Riera i plaça de l’Ajuntament. Juntament amb les autoritats els gegenats pujaran per la Riera fins la plaça de l’Església. En Tallaferro i la Flor d’Alba entreran a l’església per qudar-se a l’Ofici. En Roc i la Maria, i l’Elm i la Carmeta seguiran el seu recorregut pel carrer de l’Església fins al CC Calisay. Hora: 18:30 h. Lloc: sortida de la Plaça de l’Església.
 • Concert de versions amb Los Sarita. El grup arenyenc sorgit de l’Escola de Música, Los Sarita, ens presenten el seu repertori de versions, sempre acompanyades de molt bon humor. Hora: 20:00 h. Lloc: Porxada del Mercat Municipal, riera Bisbe Pol, 82.
 • Ofici solemne en honor a Sant Zenon. Hora: 20:00 h. Lloc: Església de Santa Maria, pl. de l’Església.
 • Batucada amb la Batuaixa de l’Escola Municipal de Música. Hora: 21:30 h. Lloc: per la Riera, del CC Calisay fins a la Platja de la Picòrdia.
 • Focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Estalella. Hora: 23:00 h. Lloc: Platja Picòrdia.

Dimecres 10 de juliol

 • Missa de difunts en record dels arenyencs traspassats el darrer any. Hora: 20:00 h. Lloc: Església de Santa Maria, pl. de l’Església.
 • Btakora Swing amb Six & the guest. Balla el swing de les onades d’Arenys. Hora: 21:00 h. Lloc: Btakora, contradic del port, Local A4.
 • Festival Poesia i +: El temps que se’ns escapa amb  Fèlix Cuc i Dídac Rocher. Concert-recital de l’obra poètica de Fèlix Cucurull. Una interpretació que combina la música, la poesia i el vídeoart tornarà a donar vida a les paraules, a un esperit lliure, sensible i creatiu, l’essència d’un home compromès amb el seu temps. Amb la col·laboració de Fede Marsà (bateria), Marc Prat (baix), Narcís Corominas (teclats), Òscar López (So), Laura Galofré (escenografia). I dels videoartistes: Zenon Aguiló, Joana Bosch, Ida Cuellar, Lluís Danés, Joan  Gorro, Marc Mitjà, Pol Ponsarnau i Carlos Rufete. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Hora: 21:00 h. Lloc: Teatre Principal, c/ Església, 45-47.

Informació

Població
Arenys de Mar
Activitat
Festa Major
Data
Dilluns, 1-7-19
Dimecres, 10-7-19

Deixa un comentari