Festa Major d’Estiu de Sant Vicenç.

 

La Festa Major se celebrarà enguany lliure de restriccions sanitàries, després de dos anys de limitacions derivades de la pandèmia. La celebració recuperarà els actes més tradicionals i populars, anul·lats durant la crisi de la COVID-19, com l’espectacle de focs d’artifici, la cantada d’havaneres amb rom cremat, la passejada de gegants, el bany nocturn a la piscina o el correfoc.

El gruix dels actes festius començarà el 10 d’agost, tot i que els dies 5 i 6 hi haurà el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició del XV Concurs de Fotografia «Un tastet de Sant Vicenç» i la sortida nocturna organitzada per l’Associació Excursionista Montaltrek.

El parc dels Germans Gabrielistes i la platja seran els escenaris principals de la celebració, però també acolliran actes l’Espai Jove, la biblioteca i la zona esportiva. Entre les propostes musicals es troben el concert de Mònica Green, música i ballaruga amb l’Orquestra Montecarlo, la Festa Quattro amb DJ David Oleart, la «Moon Party» i un bany de nit amb el DJ Straw&Berry.

LA «FESTA AL MAR»
El consistori presenta enguany, del 12 al 15 d’agost, la «Festa al Mar», una versió renovada del «Mercat al Mar», amb un espai firal dedicat a l’artesania, la gastronomia i la música. Es farà a l’entorn de la platja i s’hi podrà accedir amb el trenet que connectarà amb el nucli històric i amb el parc dels Germans Gabrielistes, on hi ha aparcament gratuït.

El programa es completa amb xerrades, gastronomia, sardanes, contes i inflables per als més menuts, una pista d’obstacles inflables, la «bibliogimcana» -que portarà el títol de «Pippi Calcesllargues»-, el concert infantil Reggae per xics i la Festa de l’Escuma. En la darrera jornada hi haurà un ofici religiós en homenatge a la Mare de Déu de l’Assumpció amb la participació de l’Orfeó Parroquial El Delme.

 

Programa de la Festa Major:

 

Divendres 5 d’agost

 • A 2/4 de 9 del vespre a la Biblioteca La Muntala. Inauguració 15è Concurs de fotografia i lliurament dels premis. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes. Col·labora: Biblioteca La Muntala. L’exposició es podrà visitar del 5 al 31 d’agost en horari de la Biblioteca La Muntala.

Dissabte 6 d’agost

 • A 2/4 de 9 del vespre a l’aparcament del carrer Ginesta. SORTIDA NOCTURNA I BANY DE NIT. Organitza: Ass. Excursionista Montaltrek. Col·labora: Regidoria de Cultura i Festes.

Dimecres 10 d’agost

 • De 10 del matí a 1 del migdia a la Biblioteca La Muntala BIBLIOGIMCANA Pippi Calcesllargues. Organitza: Biblioteca La Muntala. Col·labora: Regidoria de Cultura i Festes.
 • A 2/4 d’11 de la nit al Parc dels Germans Gabrielistes. CONCERT MONICA GREEN SEPTET. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes.

Dijous 11 d’agost

 • A les 7 de la tarda, a la Pista Pump Track. INAUGURACIÓ DEL CIRCUIT PUMP TRACK.
 • A 2/4 d’11 de la nit al Parc dels Germans Gabrielistes BALL DE FESTA MAJOR AMB L’ORQUESTRA MONTECARLO. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes.

Divendres 12 d’agost

 • De 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre al Parc dels Germans Gabrielistes o a la platja FESTA HOLLI. Organitza: Regidoria de Joventut – Cau Jove.
 • A les 7 de la tarda a la Terrassa del Centre Cívic TROBADES AMB AUTORS. Conversa sobre la novel·la La vida autèntica amb la seva autora, Montse Barderi. Organitza: Biblioteca La Muntala. Col·labora: Regidoria de Cultura i Festes.
 • A 2/4 d’11 de la nit a la platja (davant La Caleta) MOON PARTY. Organitza: Regidoria de Joventut – Cau Jove.

Divendres 12, dissabte 13, diumenge 14  i dilluns 15 d’agost

 • A partir de les 5 de la tarda a la platja (davant La Caleta) 11è. FESTA AL MAR. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes. Col·labora: Regidoria de Comerç i Turisme.

Dissabte 13 d’agost

 • A 2/4 d’11 del matí al Casal de la Gent Gran “ELS XURRAVINS” TORNEIG DE FUTBOLÍ AMB ELS AVIS. Organitza: Regidoria de Joventut i Infància. Col·labora: Associació Gent Gran Els Xurravins.
 • A 2/4 de 7 de la tarda a la platja (davant La Caleta) CONCERT INFANTIL REGGAE PER XICS. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes.
 • A les 11 de la nit a la platja (davant La Caleta) FESTA QUATTRO AMB DJ DAVID OLEART. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes

Diumenge 14 d’agost

 • A partir de les 11 del matí, zona esportiva XTREM RACE (cursa d’obstacles) 18 inflables! PARC REFRESCANT: Llisca per la rampa, esquitxa’t, refresca’t i capbussa’t amb els tobogans més refrescants.
 • Seguidament FESTA DE L’ESCUMA.
 • De les 5 de la tarda a les 8 del vespre TORNEIG DE MÀGIC. Organitza: Regidoria de Joventut – Cau Jove.

Diumenge 14 d’agost

De les 7 de la tarda fins a les 9 del vespre a la platja (davant La Caleta) MICRO OBERT. Un espai on qualsevol persona pot ensenyar el que sap fer! Cantar, fer imitacions, monòlegs… Organitza: Regidoria de Cultura i Festes.

Diumenge 14 d’agost

A les 8 del vespre, a la Platja (davant de La Caleta) SUNSET BEACH IOGA.

A les 10 de la nit CORREFOC. Amb la COLLA DE DIABLES DE CALDES D’ESTRAC.

Correfoc Festa Major Sant Vicenç de Montalt

En acabar el correfoc, i per treure’ns la calor a la Piscina Municipal BANY DE NIT AMB MÚSICA: DJ STRAW&BERRY DOMÈNEC CANAL. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes.

Dilluns 15 d’agost

A les 10 del matí REPICADA DE CAMPANES I PETARDADA ANUNCIANT LA FESTA MAJOR.

A 2/4 d’11 del matí PASSEJADA POPULAR I ACOMPANYAMENT DELS GEGANTS DE SANT VICENC A LES AUTORITATS de camí cap a l’Ofici primer, i després fins a la Plaça del Poble.

A les 11 del matí, a l’església Parroquial OFICI EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE L’ASSUMPCIÓ, amb la participació de l’ORFEÓ PARROQUIAL EL DELME.

A continuació, a la Plaça del Poble BALLADA DE SARDANES AMB LA COBLA PREMIÀ. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes. Col·labora: Colla de Geganters.

A 2/4 10 del vespre a la platja de Sant Vicenç CANTADA D’HAVANERES amb el grup PORTBO. Els AMICS DE LA PETANCA ens prepararan un bon “RON CREMAT” a l’estil dels vells pescadors.

A continuació CASTELL DE FOCS amb la pirotècnia Europlá. Organitza: Regidoria de Cultura i Festes. Col·labora: Club Petanca Santvicentí.

Informació

Població
Sant Vicenç de Montalt
Activitat
Festa Major
Data
Divendres, 5-8-22
Dilluns, 15-8-22
Hora
A consultar
Adreça
A diversos punts de la població

Deixa un comentari