DIMARTS 5 DE NOVEMBRE

18h – BIBLIOTECA CAN LLAURADOR. LA FLOR DE COLORS. En un bosc on viuen diferents animals, plantes i arbres i on fins i tot hi ha una flor que té un pètal de cada color , es viu en harmonia fins que un dia deixa de ploure, l’estany s’asseca i els animals han de marxar… Hora del conte a càrrec de La Flaps. Edat orientativa: de 6 mesos a 4 anys.

DIMECRES 6 DE NOVEMBRE

19h – BIBLIOTECA CAN LLAURADOR. VAIG NÉIXER AL CARRER WAGNER EL 19-01-1919 DE BARCELONA. En l’Any Brossa us convidem a aquesta presentació performàtica de Joan Brossa. Què passaria si Joan Brossa parlés d’ell mateix en boca d’una altra persona? Viu després de la seva mort. Un artista no mor mai, Brossa no s’acaba, a càrrec de Montse Vives, artistaperformer.

DIJOUS 7 DE NOVEMBRE

19h – CMC LA UNIÓ. INSTANTS DE FESTA MAJOR de JOSÉ ANTONIO SANCHO. Exposició de fotografies de la Festa Major de 2018 a càrrec de José Antonio Sancho. La Comissió d’Exposicions va encarregar al fotògraf la seva mirada de la Festa Major, una altra forma de veure la festa, una altra mirada a Teià.

DIVENDRES 8 DE NOVEMBRE

18.30 h – BIBLIOTECA CAN LLAURADOR. PREGÓ DE FESTA MAJOR. Enguany la Biblioteca  celebra 10 anys i per això serà l’encarregada de cridar-nos a la Festa d’una manera màgica i sorprenent…  No hi faltaran les oblees dolces, el moscatell i el most.

20 h – CMC LA UNIÓ. COR ATÀLIA. El Cor Atàlia farà un recorregut de cançó coral d’aquí i d’allà amb música en directe dirigits per en Toni Soler.

20.30 h – DIFERENTS RESTAURANTS DE TEIÀ. CERCATAPES. Els bars i restaurants participants del Cercatapes oferiran una tapa i una beguda. Un jurat designat decidirà el guanyador de la millor tapa, que s’endurà un premi. Els tiquets de participació es podran comprar a Promoció Econòmica, al carrer de la Baixada de les Moreres 1 (sota les escales de l’Ajuntament).

23.30 h – ENVELAT DE CAN BRUGUERA. NIT JOVE. Un any més la Nit Jove ens farà gaudir del ritme fins ben entrada la matinada. Aquest any comptarem amb Sample corp., un grup del Maresme que ho està petant fort. A continuació l’orquestra Angangas portarà els millors hits de tots els temps. Per acabar un DJ ens portarà música de tots els estils per tancar la nit.

DISSABTE 9 DE NOVEMBRE

11 h – PARC DE CAN GODÓ. BAIXADA DE VEHICLES SENSE MOTOR. Per participar a la Baixada, una de les més tradicionals i amb més solera del Maresme, has d’enviar un correu electrònic a festesampaelcim@gmail.com, indicant: 1) nom del vehicle; 2) nombre  de participants; 3) curs o entitat; i 4) telèfon de contacte. Els dorsals es donaran el mateix dia de la prova. Ho organitza l’AMPA El Cim.

DESPRÉS DE LA BAIXADA, A L’AVINGUDA ROCA SUÁREZ LLANOS. GUERRA DE BOMBARDES. Hi ha algunes guerres que ens agraden molt, farina i papers de colors per a la guerra més tradicional de la Festa Major. Protegeix-te els ulls i llença-t’hi! Ho organitza l’Agrupament Escolta Mintaka

16.30 h – CARRER ÀNGEL GUIMERÀ. PREPARATS ARTISTES! Engalanem el carrer amb banderoles i tot el que ens ensenyarà a fer la MartaComasd’Artistraç. Després berenar per a tots els participants. Ho organitza Artistraç – Escola d’art i els veïns del carrer Àngel Guimerà.

18 h – TEATRE LA FLOR DE LA PALMA. CONCERT DE GALA. Concert de cançó catalana, musicals, cançó napolitana, música clàssica…A càrrec del Cafè Trio, format per Marcel Casellas, tenor, Eva Solà, soprano i Jordi González pianista. El conjunt del Berguedà té més de 20 anys d’experiència i una qualitat musical extraordinària.

21.30 h – ENVELAT DE CAN BRUGUERA. SOPAR LLUNÀTIC. L’home va “xafar” la lluna per primera vegada el 20 de juliol de 1969? Veritat o mentida? Però si sempre hem somniat la lluna en un cove, estem de mala lluna o de bona lluna o estem a la lluna de València i molts infants neixen amb bona lluna. Vinga va!, que  la lluna la pruna vestida o no de dol, amb bruixes o mussols, la tenim ben coneguda i ja fa temps que molts viuen a la lluna. Ens vestirem de llunàtiques d’abans d’ahir, d’avui o del futur i soparem amb la lluna de novembre. És imprescindible apuntar-s’hi abans del 6 de novembre a la Unió. Caldrà haver pagat per a reservar un lloc. El preu del sopar és de 12 euros. 6 euros per als infants de 3 a 10 anys.

23.30 h – ENVELAT DE CAN BRUGUERA. HOTEL COCHAMBRE. Els treballadors d’aquest hotel fa anys que treballen incansablement per les festes de tot Catalunya. El grup de versions ens assegura la millor festa i molt bon humor a càrrec del seu líder indiscutible, enBenito Inglada.

A CONTINUACIÓ – ENVELAT DE CAN BRUGUERA. DISCOCHAMBRE. Pels que encara no n’heu tingut prou ho allargarem una mica, la festa està assegurada!

DIUMENGE 10 DE NOVEMBRE

8 h – PARC DE CAN GODÓ. XXXIII TROBADA DE GEGANTS. A les 9.30 h arribada i plantada de gegants al parc de can Godó. A les 11.30 h Cercavila pel passeig de la Riera. A les 12.45 h Ball de Gegants al parc de can Godó. Ho organitza la Colla Gegantera de Teià. Cercavila de gegants amb 11 colles convidades,a més de les dues colles teianenques.

11 h – CMC LA UNIÓ. BALCONADA! Saps que fem un concurs d’engalanar balcons? I que el premi es un cap de setmana en una casa de turisme rural? Consulta les bases al final del programa, el tema d’aquest any és “Llunàtic”! La Balconada és la passejada pel poble per a veure tots els balcons engalanats que participen al concurs; entre tots els participants es decidirà qui són els guanyadors.

13 h – CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA. VISITA GUIADA AL CAMPANAR. A càrrec dels campaners de Teià.

14 h – CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA. REPICADA DE CAMPANES. Tot l’any ens han vigilat de des ben amunt: Martina, Cisa, Jacoba, Josepa, Assumpta i Jordina. I ara repiquen sense treva: tots apunt! Ja som a la vigília del gran dia!

17 h – Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. EL CELLER ROMÀ D’EPICTET. Visita guiada dinamitzada al celler d’Epictet per conèixer el procés d’elaboració i curiositats del vi romà i tast de 6 vins de pansa blanca DO Alella. Preu: 10 € Inscripció prèvia a reserves@tanitdifusio.cat

18 h – TEATRE LA FLOR DE LA PALMA. EL CONILLET BLANC. El petit conill blanc ha perdut casa seva, el voleu ajudar a trobar-la? Espectacle amb música en directe per als més petits de la casa. Espectacle de la companyia Espiral Màgica dirigit per Georgina Cort. Preu entrada: 3 euros per persona.

DILLUNS 11 DE NOVEMBRE

9 h -CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA. REPICADA DE CAMPANES. Decidides toquen les nostres campanes, Sant Martí ja no es fa esperar més. Avui relleno, Tei i ofici us esperen, bona diada!

11 h – ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ. OFICI DE FESTA MAJOR. Tradicional missa en honor a Sant Martí presidida pelbisbe auxiliar Antoni Vadell. Amb la participació del Cor Parroquial i cantada dels goigs en finalitzar.

A L’ACABAR L’OFICI, A LES ESCALES DE L’ESGLÉSIA. FOTOGRAFIA DE MARTINS I MARTINES. Aviseu tots els Martins i Martines, que no hi falti ningú! I posem per a la foto que s’exposarà a la Unió a partir del 13 de desembre; tots els que hi surtin en podran recollir una còpia en paper.

11 h -PLAÇA SANT MARTÍ. LA RECEPTA PERDUDA! Joc de pistes per a descobrir on s’amaga la recepta del relleno. Ens hi ajudes? Segur que passem una bona estona!

11.45 h -PLAÇA SANT MARTÍ. CONCURS DERELLENO. El plat tradicional és difícil de fer i sobretot vol moltes hores, per això volem premiar a tothom que vingui a portar dues pomes al concurs; no deixem que es perdi  el relleno! Porta la teva cassoleta a la plaça a les 11 h i consulta les bases del concurs al final del programa; el guanyador i un acompanyant podran anar al Restaurant Tresmacarrons a viure l’experiència “Dijous de Vi”

A L’ACABAR L’OFICI, A LA PLAÇA SANT MARTÍ. BALLADA DE SARDANES. Tradicional ballada amb la Cobla Premià.

A LA MITJA PART DE LES SARDANES. TASTET DE RELLENO. Enguany s’estrena en el tastet el Restaurant Cambray de Teià. Des de la Comissió de Festes els agraïm per endavant el seu compromís amb les tradicions de Teià. Aprofiteu el dia de festa i veniu a tastar-lo, que segurament és l’únic dia de l’any que ho podreu fer.

19 h – CMC LA UNIÓ. LLIURAMENT DEL TEI DE PLATA I TEIANENC DE L’ANY. Entrega del guardó anual que atorga el consistori a la persona o entitat i descoberta del Teianenc de l’Any decidit per votació popular a partir de les propostes dels teianencs.

DIMARTS 12 DE NOVEMBRE

17.30h / 18.30h – BIBLIOTECA CAN LLAURADOR. PLANETARI FAMILIAR. El Planetari digital d’Explora360 és un format innovador, tecnològic i de qualitat que captiva l’interès dels participants i facilita l’aprenentatge de la temàtica realitzada.Adreçat a famílies amb infants de 3 a 7 anys.Amb inscripció prèvia a la Biblioteca, a b.teia@diba.cat o bé al 935550104.

DIMECRES 13 DE NOVEMBRE

18h- BIBLIOTECA CAN LLAURADOR. CREA EL TEU ARTBOT. Construeix un robot amb material reciclat i fes que pinti sol, dibuixant o no patrons. Els participants s’enduran a casa el robot (sense motor) i el dibuix que hagi creat.Amb inscripció prèvia a b.teia@diba.cat o bé al 935550104.Adreçat a infants de 6 a 8 anys. A càrrec de la Fundació Pere Tarrés.

20 h – TEATRE LA FLOR DE LA PALMA. RHÜMIA de la RHUM&CIA. Rhümia és el segon espectacle de teatre de pallassos de la companyia Rhum& Cia, companyia creada en homenatge al reconegut pallasso Joan Montanyès, més conegut com a Monti.Un espectacle per a tots els públics amb una dramatúrgia teatral plena humor, jocs de paraules, gamberrades, musicalitat i una alta dosi de tendresa i emoció a partir d’una selecció d’entrades clàssiques i nous números de creació, que farà les delícies de petits i grans. Preu entrada: 6 euros.

DIJOUS 14 DE NOVEMBRE

18h – BIBLIOTECA CAN LLAURADOR. A VISTA D’OCELL (LA MÀQUINA VOLADORA DE LEONARDO). Observem el vol dels ocells tal com va fer Leonardo da Vinci?En aquest taller començarem per dibuixar com són les ales i la cua dels ocells al volar i a partir d’aquest model construirem una reproducció a escala de la màquina voladora de da Vinci( amb fusta, roba, filferro, fils…) que podrem penjar del sostre de l’habitació. Adreçat a infants a partir de 7 anys.Amb inscripció prèvia a b.teia@diba.cat o bé al 935550104.A càrrec d’El Taller.

20 h – MASIA CAN LLAURADOR. PEL·LÍCULALA XIRGU. En els 50 anys de la seva mort recordarem la que fou una de les millors actrius tràgiques del teatre universal del segle XX. Una dona amb indomable vocació teatral que va revolucionar el món del teatre i les arts escèniques. Us convidem a conèixer més a la “Xirgu”.  A càrrec de  Dones 21.

DIVENDRES 15 DE NOVEMBRE

19h – BIBLIOTECA CAN LLAURADOR. XERRADA: EL MERIDIÀ VERD. A càrrec de Toni Marí del Parc de la Serralada Litoral. 19 h – ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ. GRESCA GEGANTERA. Els Gegants de Teià estan de festa i els acompanya la xarangaBuskant el To de Sitges per acabar-se de lluir. Sortiran de l’Església, cap a la carretera d’en Sarró, pel passeig de la Riera i a La Unió descansaran un moment per recuperar les forces.

20 h – CMC LA UNIÓ. QUÈ D’AQUÍ. El joc que posa a prova els teus coneixements sobre Teià i la seva gent. Cal apuntar-se en un grup de quatre persones a cultura@teia.cat. El premi és un àpat per a tot l’equip al Restaurant Nou Antigó.

22 h – CMC LA UNIÓ. GRESCA GEGANTERA. Els gegants no paren, sembla que no es cansin mai però ara ja els toca reposar, acompanyem-los tots cap a la dormida. En acabar, pa amb vi i sucre a carrer d’Òmnium Cultural. Recorregut: Unió, passeig de la Riera, torrent de Casa Bru, Pere Noguera,  Riera, Rampa, Església.

18 h – CASAL DE JOVES. ESCAPEROOM – VÍCTIMA 17. Hi ha un assassí en sèrie lliure i segueix un patró molt concret. Segons aquest patró, en 90 minuts matarà la víctima 17. VUIT, el Departament d’Intel·ligència Territorial té vàries proves dels crims, però els queda alguna cosa per lligar. Heu estat cridats a col·laborar degut a les vostres grans capacitats deductives i d’investigació. Sereu capaços i capaces d’atrapar-lo i evitar que mati la seva pròxima víctima abans de temps? El Casal de Joves organitza un escaperoom per joves de 12 a 18 anys. Activitat gratuïta amb inscripció: casaldejoves@teia.cat. Places limitades.  Al acabar el joc, es realitzarà un sopar de germanor (gratuït).

DISSABTE 16 DE NOVEMBRE

9h – CMC LA UNIÓ. XXV PASSEJADA: EL PAISATGE URBÀ DE TEIÀ A TRAVÉS DELS TEMPS. Disseminats, barris, carrers i nuclis de població. Teià es forma a partir d’un grup de masies aïllades que envolten l’església. Amb el temps s’edifiquen noves cases al voltant de l’església formant carrers, al nucli separat del Masnou i  als barris situats al damunt d’antics horts o vinyes. A càrrec d’enJordi i en Josep MariaBalada. Cal apuntar-se a La Unió abans del dia 13 de novembre; el preu del tiquet és de 3 euros. Ho organitza l’Arxiu Històric amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

17.30h – ESGLÉSIA PARROQUIAL. CONCERT CORAL ESCLAT. La Coral Esclat dirigits per en Víctor Barber estaran acompanyats de l’Orfeó Nova Tàrrega de Tàrrega i la Coral Sant Ignasi de Barcelona en un concert organitzat per Catalunya Coral de la FCEC.

18h – CMC LA UNIÓ. BALL PER A LA GENT GRAN. El duet Axis  ens garanteix un bon ball durant tota la tarda. Cal apuntar-se a la Unió i al Casal de Gent Gran per a reservar el berenar. Hi col·labora el Casal de la Gent Gran

18.30h – AJUNTAMENT. CORREFOC INFANTIL. Els dimoniets i dimonietes de la Colla portem tot l’any esperant el moment d’agafar les masses i cremar Teià, sumeu-vos a la festa del foc dels més menuts en família, us hi apunteu? Recorregut: Ajuntament de Teià, Víctor Català, Torrent de Casa Bru, Plaça Catalunya, Passeig de la Riera, La Rampa i Plaça Sant Jaume. Ho organitza la Colla de Dimonis de Teià.

19.30h – LA RAMPA. BALL DE BÈSTIES. Al mes de novembre a en Batraci, la nostra bèstia de foc, li encanta tornar als carrers de Teià, acompanyat d’altres bèsties, per exhibir-se i ballar amb solemnitat. Recorregut: Al finalitzar el correfoc infantil anirem en cercavila des de Plaça Sant Jaume fins al Passeig de la Riera passant per La Rampa. Ho organitza la Colla de Dimonis de Teià.

21h – PLAÇA SANT MARTÍ. CORREFOC. Els Dimonis de Teià arribem un any més des de l’infern disposats a cremar places i carrers de la Vila de Teià. Gaudint de la festa del foc per excel·lència, volem fer-vos saltar, ballar i córrer entre espurnes. La Colla més diabòlica del poble juntament amb en Batraci, la seva bèstia de foc, tornem amb l’espectacle i pirotècnia més espectaculars. Recorregut: Plaça Sant Martí, Víctor Català, Pere Noguera, Passeig de la Riera, Antoni Gaudí, Antonio Machado, Doctor Barrera, Passeig de la Riera, Plaça Catalunya, Passeig de la Riera i Plaça de Teixidores i Ordidores. Ho organitza la Colla de Dimonis de Teià, amb la col·laboració de l’Escola d’Arts Escèniques Bibiana Morales.

24h – PARC DE CAN GODÓ. PETEM LA NIT. I com cada any, després del Correfoc al Parc de Can Godó volem culminar la vetllada amb el “Petem la Nit”, una festa amb ambient popular on hi trobareu DJ’s de Teià i una barra a càrrec dels Dimonis. No podeu faltar-hi, serà èpic! Ho organitza la Colla de Dimonis de Teià.

 

Informació

Població
Teià
Activitat
Festa Major
Data
Dilluns, 4-11-19
Diumenge, 17-11-19

Deixa un comentari