Divendres, 16 d’agost.

 • 17:30 h. Parc Anselm Clavé. Santa Penya 2019: L’inici. Presentació oficial de les penyes participants al concurs i repartiment de mocadors. Participa a la Santa Penya! Un any més torna el concurs per gaudir al 100% la Festa Major de Santa Helena! Qui més visqui al màxim la festa, guanya!!! Munta la teva PENYA, i participa. (grups de 3 a 6 persones) Preu participació: 5€/persona. Inscripcions i informació a santapenya@gmail.com
 • 18:00 h. Parc Anselm Clavé. Crida a la Festa Major amb la participació de les penyes i les entitats de Cabrils. Cercavila fins a la Plaça de l’Església.
 • 18:00 h. Pl. de l’Església. Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà.
 • 18:30 h. Pl. de l’Església. La Troca, la Festa de l’inici de la Festa Major. Un any més, és moment de desembolicar la Troca per tal de començar la Festa Major. Cabrilencs i cabrilenques ens trobarem plegats per donar un bon inici a la festa.
 • El Pregó. Enguany, un altre cabrilenc o cabrilenca que durant anys hagi destacat per la seva col·laboració i dedicació al nostre poble, serà l’escollit/da. Qui serà el PREGONER 2019?
 • La Repicada. Com tots els inicis de les festes majors d’arreu, les campanes prenen el protagonisme per anunciar l’inici de la Festa Major, a càrrec del campaner Jaume Tolrà Ferrer.
 • La Ballada. La imatgeria festiva de Cabrils i els grups tradicionals treuen les seves millors gales per lluïr aquest inici de la Festa Major.
 • La Baixada. La imatgeria festiva, les autoritats i tots els cabrilencs i cabrilenques que ens acompanyeu, baixarem cap a la Mostra Gastronòmica per inaugurar-la.
 • 20:00 h. Recinte de la Mostra. Inauguració de la 32a Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans 2019.
 • 23:30 h. Escola L’Olivera. Led Fluor Party! La primera nit de ball de la Festa Major serà per gaudir-la amb els millors èxits del moment amb Dj Marsal Ventura i Adrià Ortega, locutor de Los40! Durant la festa hi haurà performances i maquillatge fluorescent per la gent més atrevida!

Dissabte, 17 d’agost.

 • 11:00 h. C/ Domènec Carles i als Horts de Santa Creu. Aigua Splash! Vine preparat/da per a refrescar-te amb inflables aquàtics i el tobogan gegant. Us recomanem portar flotadors per lliscar millor al tobogan i venir amb protecció solar!
 • 19:00 h. Parc Anselm Clavé. Concert Suau amb Alidé Sans. Una ventada d’aire fresc baixa de les muntanyes de la Val d’Aran per abraçar l’escenari, Alidé Sans ens porta sinergia natural entre dues llengües: música i occità aranès. Els seus concerts són d’aquells que no deixen indiferent. Ella, una d’aquelles artistes que és millor en carn i ossos, que a distància. Alidé Sans (veu, acordió diatònic i guitarra) i Paulin Courtial (guitarra, efectes i percussions). Se servirà el tradicional Suau a tots els assistents, es una beguda refrescant que anys enrere es prenia a l’estiu. Aquesta beguda, que combina el cafè, la gasosa i el sucre, crea una cremosa espuma molt agradable.
 • 20:00 h. Campanar. Repicada de Campanes de Vigíla de Festa Major a càrrec dels campaners Jaume Tolrà Ferrer i David Galzeran.
 • 22:30 h. Mil·lenari de Catalunya. Correfoc de Festa Major a càrrec dels Prluts de Foc. Amb la participació de les colles dels Peluts de Foc de Cabrils, Diabòlics Anònims, Diables d’Argentona, Colla de Diables de Montgat i Colla de Diables de Pineda de Mar. Recorregut: Mil·lenari de Catalunya, Santa Helena, Pare Casanovas, Passeig Tolrà, Maria Teresa, Santa Creu, pujada de la Ferreria, Emília Carles, Mestre Jambert i Plaça de l’Església.
 • 23:30 h. Escola L’Olivera. Nit de Rock & Roll amb The Covers Band. The Covers Band reivindiquen el Rock&Roll i, com a bon grup de versions, el seu repertori és una sopa formada per temes de grups internacionals que van fer les delícies als 80s, el rock espanyol de la movida, adaptacions discotequeres o barreges amb les tendències que estan més de moda. Però sobretot, no deixant de banda la música feta a casa nostra… i en català.
 • Tot seguit. Continua la Festa amb el Dj cabrilenc Roger Freedom. La nit més llarga de la Festa Major serà cabrilenca! No us perdeu els ritmes més actuals per gaudir d’una gran vetllada.

Diumenge, 18 d’agost.

DIA DE SANTA HELENA.

 • 10:00 h. Pl. de la Bodega. Raid d’Aventura Cabrils 2019. Activitat per a infants, joves i adults, per gaudir en equips d’amistats, familiars… Munta el teu equip d’entre 3 i 6 persones! Esteu disposats a competir? Inscripció i informació a La Fàbrica. Els raids d’aventura són proves multi esportives on els participants han de localitzar uns punts de control mitjançant la utilització de mapes, son proves divertides i molt dinàmiques on es combinen diverses modalitats esportives com el tir en arc, l’escalada, les pistes americanes, entre altres.
 • 11:00 h. Campanar. Repicada de Campanes de Festa Major a càrrec dels campaners Jaume Tolrà Ferrer i David Galceran.
 • 12:00 h. Església Parroquial. Ofici de Festa Major. Missa presidida per Mn. Robert Baró Cabrera, canonge de la Catedral i sotsdelegat del Patrimoni Cultural del nostre Arquebisbat i concelebrada pels preveres de poblacions i arxiprestats veïns. Participaran en els cants de l’Ofici: la gent del poble i l’acompanyament d’orgue a càrrec de l’organista Mª Dolors Casanovas i Morón. Al final de l’Ofici veneració de la relíquia i cant dels goig a llaor de la Santa Helena Cotitular de la Parròquia i del poble de Cabrils.
 • 13:00 h. Parc Anselm Clavé. Vermut de Festa Major. Preu del tiquet: 1 €. Amb la col·laboració de Xurreria Ma Carmen.
 • Tot seguit. Parc Anselm Clavé. Gambarrada 2019. El concurs més gamberro de la Festa Major! Quantes gambes estàs disposat a menjar en 90 segons? Dues categories: Menors de 14 anys, i per a més grans de 15. Premis gastronòmics pels guanyadors. Inscripcions a partir de les 12:00 h del migdia.
 • 18:00 h. C/ Domènec Carles. Colors al Carrer i Gelata de Festa Major. Vine al carrer Domènec Carles a dibuixar amb guixos de colors i refresca’t amb un gelat!
 • De 18:00 a 21:00 h. Recinte de la Mostra – Escola L’Olivera. 14a Trobada de col·leccionistes de plaques de cava de Cabrils. Durant la Mostra Gastronòmica es podrà comprar l’ampolla de cava amb la placa commemorativa dels 32 anys de la Mostra.
 • 23:30 h. Escola L’Olivera. Ball de Festa Major amb l’orquestra La Girasol. Després d’uns anys sense aparèixer per Cabrils, enguany torna un a de les orquestres més festives de Catalunya! L’Orquestra Girasol combina el ball amb les arrels de la festa popular catalana i és per això que en els nostres espectacles hi podeu escoltar des del ritme de la Patum de Berga, la música dels castellers, l’havanera La Bella Lola, adaptacions de Puff era un drac màgic a ritme de ska, com també les cançons més populars de cantants com Serrat, Lluís Llach, Jaume Sisa o La Trinca, entre d’altres.

Dilluns, 19 d’agost.

 • 11:00 h. Horts de Santa Creu. Festa Holi 2019. Enguany tornem amb aquesta festa de tradició hindú com a activitat prèvia a la xeringada. Es vendran bossetes de pols de colors a càrrec de BlueLive.
 • 12:00 h. Horts de Santa Creu. Xeringada 2019. Un dels actes més esbojarrats de la nostra Festa Major! Vine preparat/da per a refrescar-te amb aigua i escuma! No hi ha excuses! Col·labora Servei de Neteja Pere i Àngel S.L.
 • 18:00 h. Parc Anselm Clavé. Set Up amb la Cia. Los Barlou. Fascinats per la fastuositat de les grans produccions, 3 excèntrics personatges pretenen emular de la manera que saben: amb un gust més que dubtós i una imatgeria pròpia de octogenàries. Per rematar, s’han confós d’horari i arriben mitja hora tard. En fi, això no impedeix que facin gala d’una gran malaptesa i una descoordinació del més alt nivell. Espectacle que alguns titllarien de metacirc (circ dins del circ), nosaltres l’anomenem passar una bona estona. I està comprovat. Passin i vegin.
 • 23:30 h. Escola L’Olivera. Ball de Festa Major amb Hotel Cochambre. La darrera nit de ball serà amb els pioners en posar un punt teatral en una banda de versions. Els Cochambre, amb la seva posada en escena, el nivell musical i la ironia fresca, natural i inaudita dels components del grup han aconseguit que concert rere concert sigui cada dia més nombrosa la família Cochambros@!

Dimarts, 20 d’agost.

 • De 11:00 a 14:00 h. La Fàbrica. Obsidiana, l’escape room del gran tresor Maya. Converteix-te en un explorador, endinsa’t a la gran bombolla, ajuda al nostre equip d’arqueòlegs a trobar el valuós tresor entre les ruïnes del temple Maya, i escapa abans no sigui massa tard. Una experiència familiar que et farà viure una gran aventura i aguditzar els sentits a través de proves, enigmes i jocs d’habilitat. T’atreveixes a emprendre aquest viatge? L’aventura començarà dins del campament dels exploradors on els participants hauran de trobar la manera d’accedir a l’interior de la bombolla i així poder ajudar als nostres arqueòlegs. Per a infants de 3 a 12 anys (de 3 a 6 anys han d’anar acompanyats, màxim 2 familiars per infant). Passis de 15 minuts per a un màxim de 10 persones.
 • De 17:00 a 20:00 h. La Fàbrica. Ikal, l’escape room de la maledicció Maya. Ajuda al nostre equip d’arqueòlegs a tornar la poderosa pedra màgica al temple d’Ikal i alliberar al monte de la seva fúria. No tot és tan fàcil com sembla, haureu d’utilitzar l’enginy, l’habilitat i la valentia per superar totes les proves i obstacles que us anireu trobant pel camí i posar fi a la maledicció. Molts ho han intenta però cap ho ha aconseguit… seràs tu l’escollit? ​És una experiència única a Catalunya inspirada en els clàssics jocs d’escape room. Amb la col·laboració dels nostres 3 actors, els participants hauran de tornar l’amulet i escapar de la maledicció, tot això dins de, ni mes ni menys, una bombolla gegant. Per a joves i adults a partir de 12 anys. Passis de 15 minuts per a un màxim de 10 persones.
 • 21:30 h. Parc Anselm Clavé. Sopar de Final de Festa Major. Per tal d’acabar aplegats la Festa Major us animem a gaudir d’una fideuà popular. Preu del tiquet: 6€ (inclou plat i beguda).
 • Durant el sopar. Parc Anselm Clavé. Santa Penya 2019: El Desenllaç. Entrega de premis del concurs de penyes de la Festa Major.

Informació

Població
Cabrils
Activitat
Festa Major Infantil
Data
Divendres, 16-8-19
Dimarts, 20-8-19

Deixa un comentari