Festa Major de Premià de Mar

 

DIMARTS 9 DE JULIOL

Repicada de campanes i enlairada de coets. Plaça de l’Ajuntament – 12 h.
Els 12 coets llançats l’un rere l’altre, les campanes repicant i l’ensordidora traca final marquen la vigília del dia de San Cristòfol!

Seguici infantil. Des de la plaça Nova – 18.15 h
Les colles infantils de cultura popular són les protagonistes de donar pas a l’esperada festa. Les colles infantils de De Bòlit!: capgrossos, bastons, Diablons de Mar i els gafarronets, Kitoka, Kakauets, acompanyats dels gegantons Omar, Martí, Iumara i Ester ens faran gaudir d’allò més. Recorregut: c. sant Cristòfol- c. de la Rectoria – pl. de l’Ajuntament

Eufòria petita. Plaça de l’Ajuntament – 18.55 h
Les colles infantils dansaran mentre repiquen les campanes per presentar-nos l’inici de la Festa Major!

Els menuts ja estan de festa! Plaça de l’Ajuntament – 19 h
Durant una estona, a la plaça de l’Ajuntament, la disbauxa la protagonitzaran els premianencs de menys edat. La música anirà a càrrec del Dj Konnexió.

Sopar popular. Plaça Nova – 21 h
Això ja està a punt de començar! Millor que abans parem una estona per sopar plegats, petits i grans. Sopar de carmanyola i bona companyia!

Seguici nocturn. Des de la plaça Nova – 23.15 h
Les colles ja fa estona que estan a punt per al seguici. El primer coet ens dona l’avís. Els Simplement Diables, els gegants, els bastoners, el Gafarró, el ball de panderos, capgrossos, Burrus i la resta de músics estan preparats. Esclata el tercer coet i la gran ovació s’encomana entre tots els participants. Recorregut: plaça Nova – Sant Cristòfol – Marina – Gibraltar – plaça de l’Ajuntament

Eufòria. Plaça de l’Ajuntament – 23.55 h
Els llums apagats i el so de les campanes ens marca l’inici i l’esclat de festa! Gralles, tabals, gegants, capgrossos, bastons, panderos… tots alhora! Alegria, que és Festa Major!

Premià està de festa! Concert amb La Cosina. A la plaça de l’Ajuntament – 24 h
La Cosina ens ofereix una barreja de ritmes d’arrel i moderns amb lletres despreocupades. Un directe festiu, alegre i compromès. Reivindica la vida social a les places, les lluites col·lectives, el sentiment d’amor a la terra, a qui la treballa, a entendre el poder del paper de la gent gran i a estimar tots aquells moments que ens fan entendre que som poble, barri o família.


DIMECRES 10 DE JULIOL

Matinades. Des de la plaça de l’Ajuntament – 7 h
És 10 de juliol, el dia del nostre patró Sant Cristòfol. A les 7 del matí, al carrer, es combinen els sons de les gralles i dels coets que s’enlairen al pas dels Grallers dels Gegants de Premià de Mar despertant a tothom i anunciant que és Festa Major.

Jornada de portes obertes al Museu Romà de  Premià. Entre les 10 i les 14 i les 16 i les 18:30 h
Entrada lliure, no cal reserva.

Lliurament del premi del concurs de pintura. Sala d’exposicions municipal, Premiart – 11 h

Jornada de portes obertes al Museu de l’Estampació –  D’11 a 14 h
A més de l’exposició permanent també podreu visitar les exposicions temporals Caixmir, la llàgrima persa i Variacions sobre una tela. 10 dones, 10 diàlegs amb la història (des del 6 de juliol). Entrada lliure, no cal reserva.

Toc d’ofici. Des del campanar de l’Església de Sant Cristòfol – 11 h
El gran dia! Dia de Sant Cristòfol, el patró, i s’anunciarà des del campanar amb el so de les campanes, per recordar-nos que l’ofici de Festa Major és a les 12 h i tothom que hi vulgui anar ha de començar a espavilar.

Estampació de banderes pirates i premianenques. Museu de l’Estampació de Premià – d’11 a 13 h
Porta el teu teixit blanc o negre de cotó per estampar la barca de mitjana premianenca o la lluna dels pirates! Imprescindible reserva prèvia a: museuestampacio.pdm.cat
Activitat gratuïta.

Seguici de l’anada a ofici. Des de la plaça de l’Ajuntament – 11.30 h
És Sant Cristòfol i les colles de cultura popular de De Bòlit! es posen al capdavant del seguici per acompanyar les autoritats a l’ofici solemne de Festa Major. És el moment d’anar vestits amb les millors gales per celebrar la diada del patró. Recorregut: Plaça de l’Ajuntament – de la Plaça – Sant Cristòfol – Rectoria

Ofici solemne de Festa Major. Església de Sant Cristòfol – 12 h
L’acte central del dia del patró Sant Cristòfol és l’ofici solemne al qual tots, creients i no-creients, són benvinguts. Abans de començar la missa, entra dins l’església el ball de Panderos que ofereix un ball en honor al sant. La Coral l’Amistat interpretarà part dels cants de l’ofici. La cerimònia es clourà amb el cant dels goigs al nostre patró.

Visita guiada: L’arquitectura de l’edifici octogonal. Museu Romà de Premià – 12.30 h
L’edifici romà de Can Ferrerons és una de les singularitats arquitectòniques que ens han arribat des de l’època romana. Vols conèixer les seves característiques? A càrrec de Ramon Coll, arqueòleg. Imprescindible reserva prèvia a: museuroma.pdm.cat. Activitat gratuïta.

Benedicció de vehicles. Davant de l’església de Sant Cristòfol – 13 h
Sant Cristòfol és el patró dels conductors de tota mena de vehicles. Ara és el moment de desfilar per davant de la porta de l’església amb el vostre cotxe, moto, quad, bicicleta o patinet perquè puguin ser beneïts.

Ball solemne dels gegants de Premià. Plaça de l’Ajuntament – 13.15 h
En acabar l’ofici del sant patró, menuts i grans anem junts cap a la plaça. Els gegants vells de Premià de Mar, en  Tòfol i la Ciseta  ja estan preparats per ballar el tradicional Ball Solemne a toc de flabiol.

Ballada de sardanes amb la Cobla Xaloc. Plaça de l’Ajuntament – 18.30 h
La Cobla Xaloc prepara un repertori de sardanes per anar fent caliu abans del pregó. Tant si sou de ballar-les com d’escoltar-les, veniu a la plaça per retrobar-vos amb familiars i amistats abans de rebre als gegants premianencs i gaudir amb el pregó de Festa Major.

Pa amb vi i sucre. Plaça de l’Ajuntament – 19 h
Arriba el moment d’un dels actes amb l’element gastronòmic que marca l’inici de la Festa Major: el pa amb vi i sucre. Ens espera la gent de l’AVECA per oferir-nos el berenar més tradicional de la Festa.

Anada al pregó. Des de la plaça Mercè Rodoreda – 19.30 h
Tots els  premianencs es reuneixen per anar junts cap al pregó a escoltar l’entitat de l’any i ho fan al so de les gralles. Recorregut: Pl. Mercè Rodoreda – De la Cisa – De la Plaça – Plaça Ajuntament

Pregó de Festa Major a càrrec dels Amics de la Sardana. Plaça de l’Ajuntament – 20 h
Entitat de l’any 2024, que enguany celebra el seu 75è aniversari. La seva tasca és la de promoció i difusió de la dansa catalana.

Alerta premianenca. Plaça de l’Ajuntament – 20.30 h
La bandera premianenca oneja i tothom ha aplaudit el pregó. En Martí i l’Ester surten al balcó i ens conviden a anar a celebrar la Festa Major a la platja de Llevant! Ens trobem allà amb ball, festa i alegria.

Festa premianenca. Platja de Llevant – 21.30 h
Estem de Festa Major, ens retrobem de nou: la festa és molt animada, hem de celebrar-ho, ballem i cantem, riem i gaudim del ball de cintes, el ball de bastons i dels trabucaires de Premià que s’estrenen!

Desembarcament. Moros a la costa! Platja de Llevant – 22.30 h
Els premianencs estan de Festa Major, però al mar s’hi mou alguna cosa. Què hi passa? Pirates? Moros a la costa! Els pirates han arribat! Els podem veure a les primeres barques de rem i els sentim pels bombardejos que hi ha. Aconseguiran posar un peu a terra? És el moment de fer pinya! Premianencs, apleguem-nos al costat de l’Ester i en Martí!

Disbauxa pirata. Els pirates ja han desembarcat, la disbauxa i la gresca comencen a tot arreu: hi ha ball i música, hi ha saqueig per les cases i vigilem que també volen cremar l’Ajuntament.

El saqueig! 
Des del carrer Joan Prim cantonada amb carrer Sant Pau – 23 h (simultàniament a l’acte de l’Assalt i el Concert Pirata)
Els pirates han desembarcat a la platja de Premià disposats, un any més, a estendre la disbauxa pels carrers del nostre poble. La resistència premianenca els plantarà cara intentant que no prenguin l’Ajuntament ni saquegin les cases. Ens acompanyaran Kinkakao i Quilombo (pirates) i Tutukà (premianencs). El recorregut de la cercavila serà: Colom -> Joan Prim -> Aurora -> Eixample -> Esperança -> Nord -> Unió -> plaça dels Països Catalans.

Premià, ciutat pirata. Plaça dels Països Catalans – 24 h (en acabar el Ball de l’atac)
Premià ja és pirata! La tripulació de l’Omar i la Iumara han aconseguit el control del poble. D’ara endavant només regeix una llei, la llei pirata: rauxa, festa i disbauxa.

Ball de l’atac. Plaça dels Països Catalans – 24 h (en acabar la Disbauxa)
Hi ha tres balls que ja formen part del ritual de festa premianenca, són els balls dels Caprossos. El primer representa l’atac dels pirates cap als premianencs. Preparem-nos per gaudir-los, Premià, ja és ciutat pirata.

Concert pirata amb Martigo i Dani6ix & Izzkid. Platja de Llevant – 24.30 h
Martigo
és la nova joia de l’escena urbana mataronina. Aquest jove cantant combina el reggaeton i el pop per oferir una música vibrant i emocionant, amb melodies que fan ballar i lletres que toquen el més profund. Amb el llançament de la seva mixtape «Xarnego», que inclou èxits com Surt el Sol o Sakura, Martigo demostra la seva capacitat d’innovació i d’explorar nous territoris.
Dani6ix & IZZKID són dos joves de la nova fornada de promeses del Maresme. Van trencar tots els esquemes amb el seu èxit Van Gogh, aquest tema s’inclou dins de seu primer disc, Stem Vius. Una proposta que redefineix els contorns del pop català amb un toc distintiu contemporani, i que aborda temes com l’amistat, les relacions amoroses i humanes, o la joventut.


DIJOUS 11 DE JULIOL

La igualtat no és per art de màgia. Tresor amagat. Parc del Palmar – 18 h
En Jordi Pota, us proposa un repte, trobar ‘el tresor amagat’. Punt de trobada: parc del Palmar. Allà es donaran totes les instruccions per intentar aconseguir el gran tresor mentre esperem l’hora per anar al Desembarcament petit, un conjunt de jocs de taula en clau de gènere i altres productes que voldràs tenir a casa. Us animem a venir disfressats de pirates! Durada: 30 minuts aprox.

Desembarcament petit. Moros a la costa! Platja de Llevant – 19 h
És Festa Major i els més menuts estan gaudint de la seva festa, però alerta que es veuen moviments estranys a la platja. El guaita observa i de sobte crida, Moros a la costa! Els pirates desembarquen! Tots preparats, ara cal organitzar la defensa de Premià de Mar! Atenció, que ningú es despisti que serem al mateix escenari que al Desembarcament del dia anterior.

Exhibició de cal·listènia i pole dance. Parc del Palmar – 19.30 h
Exhibició de Freestyle, estàtics, resistència, streetlifting, bàsics, pole dance

El petit saqueig. Des del carrer Joan Prim cantonada amb Sant Pau – 19.45 h (en acabar el Desembarcament)
Els pirates ja han desembarcat i els anem trobant a cada cantonada, cada carrer, cada casa… El seguici de pirates menuts, encapçalats per l’Omar i la Iumara, no sembla tenir aturador camí de l’Ajuntament. Però els premianencs no es rendeixen fàcilment, prepareu barricades per defensar Premià! Ens acompanyaran: Kitoka (premianencs) i Tukanseguici (pirates). Recorregut: Colom – Joan Prim – Sant Pau- Miquel Moragas – Segle – Rectoria – plaça de l’Ajuntament

Els menuts cremen l’Ajuntament. Plaça de l’Ajuntament – 20.30 h (després del Petit Saqueig)
La resistència del poble premianenc ha estat ferotge, però no han pogut evitar que els petits atacants pirates assolissin el seu objectiu. L’Omar, la Iumara i els seus han pres l’Ajuntament i ara serà la llei de la bandera de la lluna la que regirà Premià de Mar. Els premianencs es repleguen.

Concert de gòspel. Plaça de la Sardana – 20.30 h
El Cor Gospel L’Amistat ens oferirà un gran concert amb actuacions sorpresa.

Quinto pirata. Plaça Nova – 21.30 h
Un any més ens reunim per Festa Major per passar una bona estona en família, amb amics i amigues, veïns i veïnes… entre quintos i plenes. I com sempre amb premis fantàstics cortesia dels comerços de la nostra vila.

Històries de cabaret. Carrer Sant Antoni – 22.30 h
Espectacle integrat per les cançons i els moments més emblemàtics dels musicals i les pel·lícules, ambientades dins del gènere de Cabaret. La posada en escena i el vestuari són fidels a les produccions originals de les cançons que segurament tots tenim al cap. Tres perfils de dona, que recreen un estil i una estètica. Tres actrius, cantants i ballarines que es van convertint amb els diferents personatges de les pel·lícules i els musicals.

Ball pendó. Pati de l’escola la Lió – 23 h
Ball amb Pomarita Dj. La Dj barcelonina que ha col·laborat a diferents emissores de ràdio submergint-se durant hores entre diferents estils musicals, oferirà una sessió eclèctica i divertida per fer ballar a tothom.


DIVENDRES 12 DE JULIOL

L’esplai i els caus fan Festa Major! Gran Via (davant plaça dels Països Catalans) – 17 h
Tarda de jocs amb l’Esplai Parroquial, La Traca i L’Amon-ra que treuen al carrer les seves millors activitats perquè els infants puguin divertir-se i passar una bona estona jugant.

Concentració premianenca.  Des de la plaça Oriol Martorell – 18.30 h
Els premianencs estem disposats a plantar cara a aquests bàrbars del poble! Kinkakao marcaran el ritme. Ja fa dies que Premià és pirata i volem recuperar la vila. El recorregut premianenc serà: plaça Oriol Martorell -> de la Plaça -> Gran Via -> plaça dels Països Catalans.

Concentració pirata. Des de la plaça dels Escacs – 18.30 h
Els pirates es troben per anar al camp de batalla, agafaran forces, Premià és seu! Es preparen per lluitar amb els premianencs al ritme de Tutukà. El recorregut dels pirates serà: plaça dels Escacs -> Jacint Verdaguer -> Joan Prim -> plaça dels Països Catalans.

Balls de saló. Plaça de la Sardana – 18.30 h
De nou, la plaça de la Sardana acollirà una mostra de diferents tipus de balls. Començarem amb l’actuació de l’Escola de Música i Dansa Estudi Teresa Maria que ballaran una selecció de diferents estils: Clàssic, Dansa-jazz i Streetdance. Continuarem amb un tastet de country, a càrrec del Country AVECA.  19.30 h s’acabarà amb l’exhibició de balls de l’Associació de Balls de Saló de Llinars.

Ball de la revolta. Plaça dels Països Catalans – 19 h
Els premianencs s’han organitzat per provar de fer fora els pirates. És el moment del ball de Capgrossos abans no comenci la batalla. Aquest és el segon dels balls del relat festiu a Premià.

Revolta premianenca. Plaça dels Països Catalans – 19.15 h
La resistència premianenca planta cara a l’invasor! Organitzats i llestos per entrar en combat, lluitaran per recuperar la vila, però els pirates no els ho posaran fàcil. Trieu bàndol i uniu-vos a la revolta! Recordeu que el bàndol pirata lluita amb confeti vermell i el premianenc amb confeti blau.

La igualtat no és per art de màgia. A què juguem? Show! Plaça Mercè Rodoreda – 20 h
Mai hauràs vist un show igual! (No és Màrqueting… és veritat!) Doncs què és? Un SHOW en majúscules, on podràs jugar amb el teu equip (els vermells o els blaus) per intentar guanyar un gran premi!

Carretillada infantil. Plaça del Mercè Rodoreda –  22 h
Veniu a gaudir de les espurnes i el foc dels Diablons de Mar i els Gafarronets! Es van quedar amb ganes de foc i per aquesta segona edició venen encara més forts! Us atrevireu a ballar sota les espurnes? I no us preocupeu, que tot serà sense soroll, no hi ha cap tro. Ho farem al so de Kitoka.

Nit flamenca amb la Cia. Eric Corzo e Isi Bautista. Plaça de la Sardana – 22.30 h
La companyia Flamenca Eric Corzo e Isi Bautista presenten l’espectacle Reflejos. Vine a gaudir d’una nit plena d’art i ball flamenc amb una posada en escena que no et deixarà indiferent. L’espectacle neix de dos bailaores, directors i coreògrafs que es reflecteixen un en l’altre en la seva trajectòria artística.

Concerts pirates. Platja de Llevant – 23.30 h
Al·lèrgiques al Pol·len.
“No vull jugar més al teu joc, pujo a l’escenari, soc l’estrella del pop”. La tornada d’una de les cançons més escoltades del seu últim disc Crits, cants, baralles, defineix a la perfecció la filosofia que aquesta girl band del barri de Gràcia seguirà per continuar transformant-se aquest 2024: recuperar la veu i els espais que la indústria mainstream històricament ha pres a les artistes.

La Tribut FM. El seu directe enèrgic i contundent converteix cada nit en una autèntica revetlla popular, pensat per divertir a tot tipus de públics, que són els veritables protagonistes de la festa. La connexió amb el públic és especial i diferent des del minut zero, oferint jocs i coreografies a tothom qui viu el seu concert.

La nit acabarà amb el Dj Badabronx

Ball tronera amb la Loca Histèria. Gran Via de Lluís Companys (cantonada Joan Prim) – 24 h
Esbojarrats i entranyables a parts iguals, ens ofereixen un espectacle non-stop de música servida des de la teatralització dels personatges que conformen el grup amb molt d’humor, dinamisme i, fins i tot, un toc de surrealisme. El seu repertori infal·lible dels clàssics universals de tots els estils i totes les èpoques musicals enganxen al públic de totes les edats. Un ball Tronera per xalar de valent.

Final de la nit amb música de Dj.


DISSABTE 13 DE JULIOL

Fira mercat d’artesans del poble pescador. Diversos carrers del nucli antic – A partir de les 10 h
No us podeu perdre la sensació de passejar pels carrers del poble pescador amb la presència d’autèntics artesans que ens mostren oficis antics que us transportaran a un Premià molt llunyà. Durant tot el dia, al carrer Miquel Moragas trobareu tallers per als infants: màgia, pinta-cares, braçalets, clauers de fusta, punts de llibre, aura piogravat…

26a Trobada de puntaires. Riera de Premià – 10 h
Les Puntaires de Conex-Premià de Mar conviden a les diferents associacions de la comarca i voltants a  la XXVI Trobada de Puntaires per compartir amb tot el poble durant la Festa Major.

Subhasta de peix. Plaça de l’Ajuntament – 10.30 h
Reviu les subhastes de peix en viu.

La Passejada. Des de la plaça Mercè Rodoreda – 18 h
La gran cercavila! Totes les colles de cultura popular de Premià surten al carrer disposades a lluir-se i a deixar-nos amb la boca oberta. Ens acompanyen Les Atabalades i Quilombo. Recorregut: pl. Mercè Rodoreda – Ramón i Cajal – Núria – Joan Prim – pl. dels Països Catalans

Ballada de sardanes 75è aniversari dels Amics de la sardana a la Festa Major. Plaça dels Països Catalans – 18 h
Ballada amb la cobla Contemporània on al llarg de la mateixa els diferents grups de De Bòlit! podran ballar els seus balls tradicionals amb el so de la Cobla.

Festa intercultural. Plaça de l’Ajuntament – 19 h
Amb l’objectiu de celebrar la diversitat, un conjunt de col·lectius de la vila impulsa aquesta festa plena de colors, olors, músiques, danses i sabors d’arreu.

Festival-In. Plaça Nova – 20 h
La plaça Nova acull la delicadesa i intimitat d’aquest festival que enguany arriba a la catorzena edició. Aquesta vegada tenim dues propostes úniques: Paco Pecado i Joanna D’Ark.

Danses populars. Plaça de la Sardana – 20 h
Coro Rociero La Marisma i Danza Popular Arco Iris. Avui us proposem un espectacle de dansa, barreja d’estils i tendències musicals amb una posada en escena espectacular.

Nit de tapes al mercat. Mercat de Sant Joan – De 20 a 24 h

La igualtat no és per art de màgia. Somnis d’una maga. Rambla del Barri Santa Anna-Tió – 20 h
Tarda de màgia en família amb l’espectacle Somnis d’una maga on gaudireu d’una màgica aventura al costat de Gisell la Maga de TVE. Ella és internacional, ve de Perú i és premi Nacional de Màgia. En aquest espectacle Gisell fusiona Màgia, Teatre i Mim.

Concert de Festa Major amb l’Orquestra Nova Blanes. Pati de l’escola la Lió – 20 h
Considerada una de les millors orquestres de Catalunya, al 2014 va presentar-se com a nova orquestra, antigament coneguda com a Blanes Orquestra.  S’obriran portes a les 19.30 h. Entrada lliure.

Correfoc. Des del carrer de la Plaça (cantonada amb Enric Granados) – 22 h
Simplement Diables torna a cremar els carrers del poble! En aquesta ocasió ens acompanyaran Diables de Tona, Diables Pineda, i el Drac Dragut de Forces Infernals de Pineda de Mar. Llum, foc i soroll… Vindreu a aturar els diables? Esteu segurs que no passaran? Burrus seran els encarregats de posar música a la festa i fer-nos ballar sota el foc. Recorregut: la Plaça -> Gran Via -> Joan Prim -> Pilar -> pl. Ernest Lluc

Nit de salsa. Plaça de la Sardana – 23 h.
L’Alternativa Ball organitza la Nit de Salsa a la plaça de la Sardana, amb la participació de sis escoles de ball, deu animadors i el Dj Bandera, de renom en el món de la salsa.

Concerts pirates. Platja de Llevant – 23 h
Lildami.
Amb missatges allunyats de les drogues i el sexisme i amb una llarga i intensa trajectòria, Lildami és el principal precursor de la música urbana cantada en català i per a tots els públics. Als Concerts Pirates presentarà el seu espectacle on repassarà hits com Supermercat o Saps fer-ho.
EnMatu. El premianenc EnMatu ha emergit com una nova veu vibrant en la música urbana catalana. Amb la fusió de reggaeton, trap, rnb i afrobeat ha captivat l’atenció del públic. La nit acabarà amb el Dj Aksis

Ball de Festa Major amb l’Orquestra Nova Blanes. Pati de l’escola la Lió – 23.15 h
L’orquestra Nova Blanes és sinònim de versatilitat i és considerada una de les millors orquestres de Catalunya. Prepara un extens programa de balls d’envelat. La novetat és que el ball de Festa Major serà gratuït per a tothom. Obertura de portes a les 22.45 h.

Nit de versions amb l’Orquestra Nova Blanes. Pati de l’escola la Lió – 1.15 h
La nit acabarà ben animada a l’escola La Lió amb música de la banda de la Selva. Entrada gratuïta.

20a Cursa nocturna de pirates i premianencs a pèl. Des de l’escola Sant Cristòfol (Gran Via) – 1.30 h
Vint anys de la primera Cursa a pèl i sembla que sigui ahir! Bé, potser tot penja una mica més, però també podem dir que hi ha generacions que ja han crescut amb la cursa des de sempre! Quina il·lusió! Us recordem que és un acte participatiu, per a totes les edats, sexes, gèneres i que els ingredients principals són la diversió i el respecte! Tenim ganes d’escoltar: no ens miris, uneix-t’hi! I després, bany i festeta a la platja! No us ho perdeu!


DIUMENGE 14 DE JULIOL

Botifarrada. Plaça Nova – 10 h
Després de tanta gresca caldrà recuperar forces… i la millor manera és fer-ho amb un bon esmorzar! De 10 h a 12  h del matí, podreu gaudir d’una botifarrada popular, per començar el diumenge de Festa Major amb energia. Preu: 3 €. Els tiquets es poden adquirir a la botiga de la Festa Major i a la plaça Nova de 10.30 h a 12 h, el mateix dia.

Fira mercat d’artesans del poble pescador. Diversos carrers del nucli antic. A partir de les 10 h
No us podeu perdre la sensació de passejar pels carrers del poble pescador amb la presència d’autèntics artesans que mostren oficis antics que us transportaran a un Premià molt llunyà.

La igualtat no és per art de màgia. Fabulós! Exterior Casa de la Dona – 11 h
El Mag Stigman,
Premi Teatre Barcelona 2022, presenta una festa escènica per a tota la família. Un espectacle amb molt de ritme, entreteniment i molt bon rotllo. Màgia, malabars, coreografies, molta participació del públic i fins i tot, els millors efectes de Matemàgia. Una proposta dinàmica, divertida i molt colorista. L’espectacle ideal per a tots els públics.

Diada castellera amb Capgrossos de Mataró i Castellers de Badalona. Plaça de l’Ajuntament – 12 h
Un migdia de bon bons castells! La plaça de l’Ajuntament es tornarà a omplir de gom a gom per veure l’enxaneta pujar ben amunt. Que sigui amb el vostre ajut, tothom a la pinya!

Paella popular. Pati de l’escola de la Lió – 14 h
Preu: 5 €. Els tiquets es poden adquirir a la botiga de la Festa Major inclòs el mateix dia de 10 h a 14 h.

Concentració pirata. Plaça dels Escacs – 18 h
Els pirates es trobaran per anar al camp de batalla, agafaran forces i menjaran meló i per anar a lluitar al ritme de les Atabalades. Sortida en cercavila per trobar-se amb els premianencs.

Concentració premianenca. Plaça Nova – 18 h
Els premianencs estem disposats a expulsar aquests bàrbars del poble! Les Atabalades marcaran el ritme. Per aconseguir la victòria, abans, però, caldrà agafar forces i menjar xíndria! En acabar, sortirem en cercavila cap a la batalla final!

Ball de l’expulsió. Plaça dels Països Catalans – 19 h
Els capgrossos comencen la seva lluita, la música i el ball marcaran la victòria d’un bàndol o altre.

Ball de Festa Major de la gent gran. Casal d’avis Can Manent – 19 h
Berenar popular amb cava i coca per a les persones grans amenitzat amb música durant la tarda dels focs artificials.Actuarà el grup DUET.

Batalla final. Plaça dels Països catalans – després del Ball de l’Expulsió
Ha arribat el moment de la batalla definitiva. La plaça es convertirà en un camp de batalla, on tots dos bàndols s’enfrontaran per controlar el poble. Aquest any estrenem batalla de serpentines de colors! Els premianencs, finalment, aconseguiran expulsar els pirates, ara és el moment de celebrar-ho!

Expulsió, alliberem l’Ajuntament! Des de la plaça dels Països Catalans – en acabar la Batalla final
Els premianencs aniran a recuperar l’Ajuntament. Però atenció, potser encara hi ha una petita resistència pirata? No patiu! Un cop allà es tornarà a hissar la bandera premianenca al balcó i es declararà el poble lliure de pirates. Recorregut: plaça dels Països Catalans – Gran Via – De la Plaça – pl. de l’Ajuntament.

Sopar de cooperació. Plaça Nova – 20 h
Un any més l’associació SanPrem organitza un sopar per recaptar fons per al seu projecte de construir pous i canalitzar l’aigua de Sanunding (Gàmbia). Veniu a gaudir del menjar típic del seu país, conegueu la comunitat gambiana de Premià de Mar i col·laboreu en aquest projecte de cooperació. Cap a les 20.30 h hi haurà concert de música gambiana.

Lírica al carrer. Plaça de la Sardana – 20 h
Gran concert de sarsuela, òpera i cançons del món. Interpretades per reconeguts cantants de la lírica internacional amb acompanyament de piano.

Havaneres amb Barca de Mitjana i cremat a la platja. Platja de Llevant – 21 h

Gran castell de focs d’artifici. Platja de Llevant – 23 h
Aquest any la pirotècnia Antiga Casa Manuel Estalella serà qui s’ocupa de disparar els focs!


DILLUNS 15 DE JULIOL

Missa de difunts. Parròquia de Sant Cristòfol – 20 h
Missa en record als premianencs que ens han deixat des de la passada Festa Major.

 

Tota la informacio a https://festamajor.pdm.cat/

Informació

Població
Premià de Mar
Activitat
Festa Major
Data
Dimarts, 9-7-24
Dilluns, 15-7-24

Deixa un comentari