Empantanados, de Joan Coscubiela, Ed. Península.

«¡Estoy dispuesto a partirme la cara para que ustedes puedan ejercer su derecho a votar sobre la independencia de Cataluña, pero no si lo hacen pisando los derechos del resto de ciudadanos!»

El 7 de setembre de 2017 la veu de Joan Coscubiela va ressonar amb força al Parlament de Catalunya. Denunciava la vulneració, per part de les forces independentistes, de la legalitat i els drets de la minoria parlamentària per aprovar el marc legal del referèndum de l’1 d’octubre. Diputats de Ciutadans, PSC i PP van aixecar-se per aplaudir-lo. En canvi, no ho feren altres diputats del seu propi grup parlamentari.

La intervenció de Coscubiela aquell dia dona peu a aquest llibre, en què l’exdiputat explica com s’ha arribat fins aquí. És possible superar l’enfangament de la situació actual? A la incapacitat de gestionar les grans il·lusions i expectatives creades per l’independentisme s’hi suma l’inmovilisme del govern del PP i la reacció de l’espanyolisme més ranci i intolerant, en un còctel de difícil digestió; del qual, segons Coscubiela, només s’en sortirà pactant el desacord. Amb un requisit imprescindible: que a curt termini la independència deixi de ser l’únic eix de la política catalana.

Ho organitza: Buc de Llibres.

Informació

Població
Mataró
Activitat
Presentació de llibre
Data
Dimarts, 20-3-18
Hora
19:30
Adreça
Buc de Llibres. Muralla del Tigre, 31

Deixa un comentari