Presentació del llibre El doctor Bassols. Una vida dedicada a la Salut. Coincidint amb el centenari del naixement del doctor Bassols, el Museu presenta un llibre biogràfic fet a partir de la recerca de la seva filla gran, Antònia Bassols, i dels records familiars i de diverses persones que el van conèixer.

Es compleixen 100 anys del naixement i 60 de la mort de Ramon Bassols Genís (1919-1959), el conegut doctor Bassols, que dóna nom a una de les principals avingudes que travessen el barri de Llefià de Badalona.

Tot i que va néixer a Sabadell i es va criar a Barcelona, és a Badalona on es conserva més viva la seva memòria. L’any 1948 Bassols va començar a exercir com a metge a la Salut, un barri molt vulnerable i en continu creixement arran de la constant arribada de població immigrant i que, en aquell moment, no comptava amb cap equipament que cobrís les necessitats dels veïns. La seva dedicació als pacients i la seva implicació personal en la lluita per millorar les seves condicions de vida van convertir-lo en una persona molt estimada al barri.

La seva mort sobtada el 1959, amb només 40 anys, a causa d’un accident, va ser molt sentida a tota la ciutat, però, especialment, a la Salut, on se li dedicà una plaça (actual plaça de Manuel Machado). La posterior urbanització d’una via principal del barri de Llefià va permetre que s’acabés donant el seu nom a una artèria més destacada.

 

Informació

Població
Badalona
Activitat
Presentació de llibre
Data
Dijous, 14-11-19
Hora
19:00 - 20:30
Preu
Entrada lliure
Adreça
Museu de Badalona. Pl. de l'Assemblea de Catalunya, 1

Deixa un comentari