Damià Campeny a la Casa Llotja de Mar

Visita guiada a la Casa Llotja de Mar i al Museu de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, a cura d’Anna Riera Mora. Aquesta visita forma part del programa d’activitats complementàries de l’exposició “Reflexos. L’obra de Damià Campeny” que es pot veure a Ca l’Arenas.

Una oportunitat única per visitar els espais històrics de la Casa Llotja de Mar de Barcelona, que conserva una de les col·leccions més importants de l’obra de Damià Campeny així com dels artistes que van estudiar a l’Escola de Dibuix amb ell. Veurem les escultures més emblemàtiques de Campeny: Lucrècia i les quatre escultures del Saló Daurat: Diana, Paris, Himeneu i Fe conjugal.

Damià Campeny va néixer a Mataró el 1771. Després d’uns anys d’estudi a l’Escola Gratuïta de Dibuix de Barcelona, va guanyar una pensió per seguir perfeccionant-se a Roma, on va viure de 1797 al gener de 1815. En el decurs d’aquests anys d’auge de l’art neoclàssic, Roma es convertí en el destí obligat de pintors i escultors de tot Europa. A les aules de la Scuola del Nudo i sota el mestratge d’Antoni Canova, Damià Campeny assimilà de manera magistral els principis estètics neoclàssics, esculpint obres mestres com la Lucrècia. De retorn a Barcelona, dedicà la seva vida a l’ensenyament i treballà algunes obres per a la Junta de Comerç, en virtut d’un contracte signat el 1825. Els últims anys de la seva vida els visqué malalt a Sant Gervasi de Cassoles, on morí el 1855.

Aforament limitat. Cal reserva prèvia, tel. 93 741 29 30.

Ho organitzen: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Cambra de Comerç de Barcelona i Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona.

Informació

Població
Mataró
Activitat
Visita guiada
Data
Divendres, 7-6-19
Hora
16:00
Adreça
Casa Llotja de Mar. Pg. d'Isabel II, 1

Deixa un comentari