Cicle de concerts Rosa Sabater

Diàlegs d’Orient a Occident

El Cicle de concerts Rosa Sabater a Vilassar de Mar es clou amb l’espectacle “Diàlegs d’Orient a Occident”, de la pianista Yukiko Akagi, amb obres de Takemitsu, Hosokawa, Debussy, Chopin i Mompou, entre d’altres.
Descrita com “una comunicadora i intèrpret innata”, la pianista japonesa Yukiko Akagi s’alça “com una pianista de temperament únic i gran vitalitat” – Harris Goldsmith, New York Concert Review Magazine.
Natural de Tòquio, va realitzar el seu debut al Carnegie Hall de Nova York a l’octubre del 2004, amb gran èxit per part de la crítica especialitzada. Des de llavors, ha desenvolupat àmpliament la seva carrera als Estats Units, actuant en algunes de les sales més presitigioses del país, com l’Alice Tully Hall o el Merkin Hall del Lincoln Center. El diari The Columbian la defineix com a “una pianista d’una gran presència que va deixar sense alè els presents amb la seva esplèndida actuació”, i The New York Sun destaca la seva “interpretació gegantina” de la segona Sonata de Rachmaninoff. Les seves actuacions han estat enregistrades i emeses per importants emissores com la WQXR de Nova York, WCLV de Cleveland, WFMT de Chicago.
Akagi és guanyadora del Segon Premi al Concurs Internacional de Piano Maria Canals (Barcelona, ​​2005). El 2006 rep el Segon Premi al Concurs Internacional de piano Fundació Guerrero (Madrid) i el Primer Premi al Concurs Internacional de piano José Roca (València). Des de l’any 2006, Akagi actua en algunes de les sales més importants d’Espanya, com ara el Palau de la Música Catalana i de València, l’Auditori Miguel Delibes de Valladolid, el Teatre Monumental de Madrid, o el Palau de Festivals de Cantàbria, entre altres. Ha estat convidada també per algunes de les principals orquestres espanyoles com l’Orquestra Nacional i Coro España(OCNE), l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, l’Orquestra Simfònica del Vallès o recentment durant la temporada 2012-13 passada, l’Orquestra simfònica de les Balears i l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, se la va lloar com una “consumada pianista que va oferir una gran interpretació”- El Mundo Cantabria.
Akagi també ha estat guardonada amb diverses distincions entre les quals cal destacar el ‘Premi d’Honor Dorothy Macenzie’ de l’Institut Internacional de Piano de Nova York i el Diploma d’Honor del concurs de l’associació Nacional de Mestres del Japó.
Yukiko va rebre la seva educació al Conservatori de Toho, a la Mannes College of Music i la Manhattan School of Music de Nova York, rebent consells d’aclamats pianistes com Earl Wild, György Sándor i la pianista Ruth Slencyznska, alumna del llegendari Sergei Rachmanin. COPYRIGHT© 2021 YUKIKO AKAGI All Rights Reserved.
Venda d’entrades 1 h abans a taquilla.

Organitza Joventuts Musicals

Informació

Població
Vilassar de Mar
Activitat
Concurs
Data
Diumenge, 28-11-21
Hora
18:00
Preu
Preu: 10 € (gratuït per als menors de 16 anys)
Adreça
Sala cultural Maria Roser Carrau- Espai Cultural Can Bisa. C. Montserrat, 8

Deixa un comentari