Catalunya, terra cooperativa

Al llarg de la seva història, Catalunya sempre ha estat un territori fèrtil per a les pràctiques d’autogestió i de cooperació social, una terra cooperativa. Durant els dos últims segles, milers de famílies treballadores, al camp i a la mar, als pobles i a les ciutats, han sabut fer front a la carestia quotidiana mitjançant l’autoorganització popular, la solidaritat i el suport mutu.

Terra de cooperatives, sindicats, mútues, escoles i ateneus, el territori i la seva gent crearen una institucionalitat obrera extraordinàriament rica i plural, que catalitzà la resolució material col·lectiva de necessitats, en tots els ordres de la vida. D’ahir a avui, aquestes formes d’autoorganització s’actualitzen sota el paraigua de l’economia social i solidària, que beu directament d’aquella tradició per tal de construir nous horitzons comunitaris i populars.

Unes pràctiques socials centenàries que, lluny d’esgotar-se, encaren el demà indagant fórmules organitzatives per transformar i transitar cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.

Entrada lliure.

Ho organitzen: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Fundació Roca Galés, Museu d’Història de Catalunya

Informació

Població
Mataró
Activitat
Exposició
Data
divendres, 15-3-19
Hora
19:00
Adreça
Can Marfà Gènere de Punt, Ptge de Can Marfà, 1

Deixa un comentari