44a Festa de la Verema. Del 4 al 16 de setembre de 2018

Dimarts 4 de setembre.

A les 19.30h (Sala d’entitats de les Antigues Escoles Fabra). Inauguració de l’exposició Art en cristall, de Joaquim Moliner Mostra de tallat i gravat fet a mà en vidre buit i pla de l’artesà masnoví. Ho Organitza l’Associació Trabucaires del Vi d’Alella. Lloc: Sala d’entitats de les Antigues Escoles Fabra

Horaris:
5, 6 i 7 de setembre, de 17h a 21h
Del 8 al 11 de setembre  de 10.30h a  14h i de  17h a  20.30h
Del 12 al 14 de setembre de 17h a 20.30h i 15 i 16 de setembre  de 10.30h a 14h

Dimecres 5 de setembre.

A les 18h (Vinya testimonial de Can Magarola). Tallada de raïm a la vinya de Can Magarola i berenar infantil. Lliurament de diplomes a les dames d´honor, hereus i pubilla. Sorteig d’obsequis entre les persones que han descobert la paraula secreta del Concurs d’Aparadors. Inscripcions Oficina de Turisme.

Dijous 6 de setembre.

A les 19.30h (Plaça de l’Ajuntament). Acte d’inauguració de la Festa de la Verema:

 • Pregó a càrrec de la cuinera Ada Parellada.
 • Sortida de les dames d’honor, hereus i pubilla del 2017, acompanyats pels Timbalers del Most i proclamació de la pubilla del 2018.
 • Trepitjada del raïm pels hereus i dames d´honor. Benedicció del primer most.
 • Guanyadors del Concurs d’Aparadors i sorteig d’obsequis entre les persones que han descobert la paraula secreta del Concurs d’Aparadors.
 • Presentació de la 2a copa poètica del Casal d’Alella.

A les 22h (Can Gaza). Correfoc infantil amb els Diablons del vi d’Alella acompanyats dels Timbalers del Most. Recorregut:  Inici a Can Gaza i final a la Plaça de l’Ajuntament.

Divendres 7 de setembre.

De 18 a 23h (Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart). Fira de la Festa de la Verema.

De 20 a 23h (Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament). Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. Degustacions de vins del territori de la DO Alella i especialitats gastronòmiques. Venda de complements per al vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

A les 20h (Can Manyé Espai d’Art i Creació): Inauguració de l’exposició Vinyes revelades. El vi utilitzat com a agent revelador planteja un enfocament reflexiu en els dos àmbits que aborda de manera general el projecte de terra-lab (la fotografia i el paisatge). Del 7 de setembre al 14 d’octubre.

A les 23h (Giratori de Can Sans). Correfoc amb els Diables del Vi d’Alella. Recorregut: Inici al giratori de Can Sans, Quatre Torres, Serra i Güell, Santa Eulàlia, Balmes, Dom Bosco, Riera Coma Fosca i final a la plaça d’Antoni Pujadas.

A les 24h (Plaça d’Antoni Pujadas). Ball amb La Salseta del Poble Sec.

Dissabte 8 de setembre.

De 9 a 23h (Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart) Fira de la Festa de la Verema.

A les 9:15h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada al celler Raventós d’Alella.

A les 9:45h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada al celler Alta Alella Mirgin.

A les 9:45h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada Les Masies d’Alella, patrimoni cultural, arquitectònic i de paisatge.

A partir de les 10h Tapes + Vi. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

De 10 a 14h (Parada de bus de Can Lleonart) Banc de sang.

A les 10.15h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada al celler Alella Vinícola.

Ales 10.45h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada al celler Roura.

De 12 a 14h( Parc Gaudí) Festa infantil. Farsa de Farsants. Espectacle en el què es combinen jocs, danses i molta espuma.  Tothom s’hi pot apuntar i passar una bona estona.

A les 18h (Can Lleonart). Presentació dels vins DO Alella. A càrrec dels enòlegs dels cellers DO Alella, amb la col·laboració de la revista Papers de Vi i d’estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola.
A les 18h (Plaça d’Antoni Pujadas). Sardanes amb la Cobla Principal del Llobregat. Trobada de colles veteranes.

De 20 a 23h( Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament) Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. Degustacions de vins del territori de la DO Alella i especialitats gastronòmiques. Venda de complements per al vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

A les 22.30h (Can Lleonart). Tast Jove de vins. Veniu al Tast Jove per conèixer alguns del vins més autèntics i representatius de la DO Alella. Gaudireu molt i aprendreu moltes coses dels nostres vins amb les explicacions de la sommelier alellenca Eli Vidal.

23.30h (Plaça d’Antoni Pujadas). Nit de ball. Atenea Carter and The Mighty Might, una banda catalana de soul i funk instrumental amb segell “Old School”. Sense dubte, la veu d’Atenea Carter arribarà a tots els amants de la música soul sense deixar-los indiferents. Balkan Paradise Orchestra. Fanfàrria femenina de música balcànica, única en la seva espècie. Vuit instrumentistes de vent i percussió disparen melodies frenètiques i ritmes trepidants.

Diumenge 9 de setembre.

A les 8h Despertada amb els Trabucaires del Vi d’Alella. Recorregut:  Pàrquing de Can Calderó, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Eduard Serra i Güell, Quatre Torres, Riera Coma Fosca, Ribas, Passeig Germans Aymar i Puig, Riera Coma Fosca, plaça Germans Lleonart, Rambla d’Àngel Guimerà i la Plaça de l’Ajuntament.

A les 9h (Plaça de l’Ajuntament) Botifarrada popular amb el Casal d’Alella. Preu: 6 euros.

De 9 a 23h (Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart) Fira de la Festa de la Verema.

A les 9:15h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme) Visita guiada Vins d’autor a Rials.

A les 10h (Passeig de Sant Josep de Calassanç) Plantada de Gegants. Trobada de colles geganteres. Amb la participació dels gegants dels municipis d’Alella, Sant Fuitós de Bages, Poble Nou de Manresa, Amer, Ripoll, El Masnou, Tavertet, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Susanna i Teià.

A les 12h Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella i totes les colles convidades. Recorregut: Passeig de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Balmes, Plaça de l’Església, Rector Desplà, Plaça de l´Ajuntament, Empedrat del Marxant, Rambla d’Àngel Guimerà (per la calçada), Plaça dels Germans Lleonart, Riera Principal i plaça d’Antoni Pujadas.

A partir de les 10h Tapes + Vi. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

A les 9:45h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada al celler Can Roda.

A les 10.15h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada al celler Bouquet d’Alella.

A les 10.45h (Lloc de trobada: Oficina de Turisme). Visita guiada al celler Quim Batlle.

A les 12h Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella. Recorregut: Passeig de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Balmes, Plaça de l’Església, Rector Desplà, Plaça de l’Ajuntament, Empedrat del Marxant, Rambla d’Àngel Guimerà (per la calçada), plaça dels Germans Lleonart, Riera Principal i plaça d’Antoni Pujadas.

De 20 a 23h (Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament) Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. Degustacions de vins del territori de la DO Alella i especialitats gastronòmiques. Venda de complements per al vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

A les 22h (Parc Gaudí) Havaneres amb el grup Port Bo. Degustarem rom cremat preparat per Quico Lluch.

Dimecres 12 de setembre.

A les 20h (Can Lleonart). Tast amb personalitat… amb Isma Prados. Oriol Artigas i Isma Prados. Tast a 4 mans.

Dijous 13 de setembre.

A les 20h (Can Lleonart). Tast amb personalitat… amb Laura Masramon. Vins i formatges catalans. La bogeria de l’amor vs la parella de conveniència.

Divendres 14 de setembre.

A les 20h (Can Lleonart). Tast amb personalitat… amb Alicia Estrada. Tasteràpia.

Diumenge 16 de setembre.

A les 5h de la matinada (Masia de Can Magarola). Verema nocturna. Ens trobarem al celler de Can Magarola, farem un tast i anirem a la vinya a tallar el raïm. En acabar de veremar farem un esmorzar tots plegats.

Inscripcions a les activitats:

Del 29 d’agost al 15 de setembre

 • A l’Oficina de Turisme d’Alella. De dimecres a diumenge, de 10 a 14h i de 16 a 18.30h. dilluns i dimarts tancat
 • Per Internet a: http://www.enoturismedoalella.com/experiencies-2/

Preus:

 • Visites als cellers: 8 € (menors de 8 anys gratuït, amb inscripció prèvia).
 • Caminades guiades: 8 € (menors de 8 anys gratuït, amb inscripció prèvia).
 • Presentació de vins: 11 €.
 • Tast Jove de vins: 6 €.
 • Tast amb personalitat: 12 € cada sessió (30 € el pack de les 3 sessions).
 • Verema nocturna: 14 €.

Venda de tiquets de la mostra del VI DO Alella i gastronomia.  

Del 29 d’agost al 9 de setembre

 • A l’Oficina de Turisme d’Alella. De dimecres a diumenge, de 10 a 14h i de 16 a 18.30h. dilluns i dimarts tancat
 • Per Internet a: http://www.enoturismedoalella.com/experiencies-2/

Dies 7, 8 i 9 de setembre

A l’Oficina de Turisme d’Alella. De dimecres a diumenge, de 10 a 14h i de 16 a 18.30h. dilluns i dimarts tancat Estand de l’Ajuntament de la Plaça de l’Ajuntament, de 18 a 23h.

Preus:

 • Tiquet de menjar: 4 € (1 plat).
 • Tiquet de postres: 2,5 €
 • Tiquet de vi: 2 € (degustació de vi sense copa).
 • Vi prèmium: 2 tiquets de vi.
 • Tiquet d’ampolla: 12 € (ampolla de vi o cava).
 • Copa de vidre: 1,5 €.
 • Cafè gratuït.

Informació

Població
Alella
Activitat
Festes
Data
dimarts, 4-9-18
diumenge, 16-9-18
Adreça
Diversos indrets de la vila
Pàgina web
http://www.alella.cat/verema

Deixa un comentari