Publicat el 02/11/2019

Les propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius estan dotades amb 125.000 € i es poden votar des del dia 4 de novembre

El passat 30 d’octubre, el Consell Municipal de Convivència i Participació, format per membres de les entitats i gremis de Calella i de persones designades per alcaldia, a més d’un representant de cada partit polític i diversos regidors de govern, van valorar les propostes viables que passen a la fase final dels Pressupostos Participatius del 2019.

De les 9 propostes presentades als Pressupostos Participatius 2019, només 5 són viables i, per tant, se sotmetran a votació popular a partir del 4 de novembre. Una d’elles és la recuperació de la bassa de la pedrera que hi ha al Parc Dalmau pel seu valor estètic i paisatgístic, però també per funcions naturals i ecològiques. Aquesta proposta ha estat presentada pels Amics del Parc Dalmau.

Instal·lar quatre tobogans gegants al Parc Dalmau per pares i fills és una altra de les propostes ciutadanes que es podran votar. Es proposa l’ampliació del parc infantil del Parc Dalmau mitjançant la instal·lació de 4 tobogans gegants diferents per a què puguin jugar-hi pares i fills junts.

Així mateix, es proposa implementar al municipi un parc infantil inclusiu adaptat a la diversitat funcional que permeti a persones amb mobilitat reduïda poder accedir-hi eliminant barreres i promovent la diversitat entre els nens i nenes.

També es planteja la creació d’un jardí vertical al c. Anselm Clavé, entre la parada de taxis i el pas a nivell. Representa uns 126 mde jardí que pretén separar la via ferroviària del carrer i aconseguir un calaix arquitectònic que redueixi el soroll i la calor.

La instal·lació de dos mòduls a la zona esportiva la Muntanyeta per tal de poder disposar d’un punt d’informació fix i d’un magatzem per a guardar els materials de les bitlles catalanes de les tres entitats tanca el bloc de les cinc propostes finalistes. Aquesta proposta ha estat presentada per Calella Marxa, Barri de Pequín i Esplai Caixa.

Les votacions es duran a terme del 4 al 23 de novembre, amb urnes mòbils a diferents punts de la ciutat i cada dia de la setmana (excepte els dimecres) a l’Ajuntament. El resultat establirà l’ordre de prioritat de la seva execució, és a dir, si la proposta guanyadora no arriba als 125.000,00 €, s’utilitzarà el romanent d’estalvi per executar la següent proposta (sempre que el pressupost d’aquesta no superi aquest diferencial) i així, successivament.

En total, el consistori destina 135.000,00 € als pressupostos participatius: 125.000,00 € són les propostes ciutadanes i els 10.000,00 € restants es destinaran als pressupostos participatius de l’Àrea de Joventut.

Deixa un comentari