Publicat el 27/06/2020

Les mesures de precaució contra la COVID-19 recomanen evitar celebracions multitudinàries; així doncs, Sant Pere tornarà a unir la població en línia i per xarxes

Encara immersos en temps de desescalada del confinament viscut com a conseqüència de la COVID-19, enguany la celebració de la Festa Major de Sant Pere adquireix un format especial.
Per evitar que una data tan assenyalada com aquesta passi desapercebuda, entre el dissabte 27 i el dilluns 29 de juny es farà una programació televisiva en línia per recordar i continuar difonent l’esperit de la Festa Major.
L’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet, de camí a la nova normalitat, es transforma en un plató televisiu que serà el centre d’operacions d’aquesta programació televisiva. Ja podeu consultar el programa amb totes les propostes:  http://elmasnou.webmunicipal.diba.cat/media/repository//noticies/noticies_2020/ElMasnou_FestaMajor_programa.pdf
Les entitats de la vila reviuran els actes més significatius que cada any donen forma a la convocatòria més multitudinària i significativa del calendari festiu, i hi haurà sorpreses per tornar a tenir moments de disbauxa des de casa.
El programa televisiu en línia s’emetrà:
el dissabte 27 (de 12 a 13 h i de 20 a 21 h),
el diumenge 28 (de 12 a 13 h i de 22 a 23) i
el dilluns 29 de juny (de 20 a 21 h), pel canal de Youtube de l’Ajuntament : https://www.youtube.com/channel/UCc_XT6ZknYnHg0ey0YwT0_Q?view_as=subscriber.

El fil conductor, com ho ha estat els darrers anys, continua sent el lema “Terra, mar i foc”. Així, es repassarà aquesta tradició apareguda fa uns anys de la creativitat de la Comissió de Festes, com també la història de les nimfes, que ha omplert de màgia els darrers i reeixits pregons de Festa Major.
També hi haurà música de gèneres i formats diversos, balls i danses, propostes d’arts visuals, gastronòmiques, del comerç local, de cultura popular, d’igualtat i integració, activitats i tallers infantils i per a tota la família, i, com no podia ser de cap altra manera, un record molt especial del castell de focs artificials de la vetllada de Sant Pere.
La idea és que tot el que s’hauria d’estar celebrant al carrer i que durant tant de temps preparen les entitats, l’Ajuntament i la Comissió de Festes no caigui en l’oblit en temps de pandèmia. Com ha succeït gairebé amb tot durant aquest confinament, la Festa Major es trasllada a casa.

Per poder comptar amb la participació de la població, s’ha dut a terme un concurs participatiu en què s’animava a qui ho volgués a enviar un vídeo per animar a viure l’esperit de la festa. Aquests vídeos es podran veure durant l’emissió del programa, i entre tots els rebuts es farà un sorteig de tres sopars dobles en un restaurant de la vila.
D’altra banda, com a reconeixement als professionals que durant els pitjors moments de la pandèmia han treballat durament per pal·liar-ne els efectes més negatius, també s’han enregistrat alguns vídeos en què expliquen la seva experiència i donen consells de prevenció per evitar riscos en les noves fases i en la nova normalitat.

 

Deixa un comentari