Publicat el 17/07/2018

La pluja d’ahir matí  va provocar una rierada que va inundar les plantes baixes de dos habitatges i  va causar nombroses afectacions a la via pública

Ahir matí es va produir una forta tempesta al litoral del Barcelonès i el Maresme que entre les 9.30 i les 12h va deixar més 40 litres per metre quadrat a Badalona en només mitja hora. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a Cabrils també es van superar els 21 litres en 30 minuts.

A Teià, el xàfec va provocar una rierada que va inundar les plantes baixes de dos habitatges (un al tram inferior del passeig de la Riera i un altre prop del passatge de can Feu) i va causar nombroses afectacions a la via pública. Algunes voreres van quedar impracticables durant una bona estona, sobrepassades per la làmina d’aigua i plenes de pedres i restes de canyes i branques. En alguns trams, la força del corrent va aixecar l’asfalt i va provocar esvorancs a la calçada. També es varen registrar desperfectes a les vies d’accés a les urbanitzacions de muntanya i als principals torrents de la població.
Des de primera hora, els efectius de les diverses àrees de l’Ajuntament es varen activar per solucionar totes les incidències i mirar de restablir la normalitat al més aviat possible.

Afectacions a les obres
La rierada va afectar particularment les obres de renovació del clavegueram que aquests dies es realitzen entre el carrer de Josep Puigoriol i el torrent de les Monges. Coincidint amb les primeres precipitacions es va donar l’ordre als treballadors d’evacuar la calçada i retirar la maquinària i les tanques de seguretat i senyalització de la llera, però la rapidesa de l’avinguda no va permetre completar l’operació.
Juntament amb l’arrossegament d’algunes eines i materials d’obra, l’aigua es va endur alguns contenidors i va desplaçar alguns vehicles estacionats.

Per tal d’evitar més episodis com aquest en el futur, els Serveis Tècnics Municipals han emplaçat l’empresa constructora a revisar el protocol d’actuació en cas de rierada, “extremant la previsió d’alerta i incrementant la neteja d’obra prèvia per reduir així el temps d’actuació”. En concret, “s’instarà a la direcció d’obra i als responsables de coordinació de seguretat i salut a modificar-lo per tal que sigui més efectiu”.

Segons els responsables municipals, “qualsevol reclamació que vulguin presentar els propietaris dels cotxes que han resultat colpejats per les tanques de l’obra s’haurà de dirigir a l’empresa constructora”, que té una assegurança contractada per fer front a aquests perjudicis.

________________________________________

Deixa un comentari