Publicat el 02/07/2018

Actuació que es fa per protegir la zona de vegetació psammòfila, un espai d’interès natural on les plantes estan adaptades a viure sobre la sorra

Vilassar de Mar és una de les platges del litoral barceloní on encara es pot trobar vegetació dunar. Amb l’objectiu de protegir-la, el 18 de juny des del consistori s’han iniciat les tasques d’adequació i millora de la zona de vegetació psammòfila, la qual s’estén des del límit municipal de Vilassar de Mar amb Premià de Mar fins al carrer Sant Vicenç, un espai d’uns 300 metres de longitud que es troba just davant del Mercat de Flor i Planta.

L’actuació que es du a terme consisteix en renovar la tanca perimetral de cordes i estaques de les tres àrees de vegetació psammòfila que es trobaven desgastades pel pas del temps i per l’erosió dels elements naturals i on també hi havia cordes i estaques malmeses per actes d’incivisme. Totes les cordes i estaques que estiguin en bon estat es reutilitzaran i es col·locaran en diferents trams.

Aquesta actuació es fa per protegir la zona de vegetació psammòfila, un espai d’interès natural on les plantes estan adaptades a viure sobre la sorra, un substrat amb gran inestabilitat i permeabilitat. Algunes de les espècies que hi ha a Vilassar de Mar són el gram de platja (Sporobolus pungens) o el melgó marí (Medicago marina). Alhora, la recuperació d’aquesta zona facilitarà la presència d’ocells característics d’aquest medi, com el corriol camanegre.

Deixa un comentari