Publicat el 10/07/2018

El municipi disposa de 19 contenidors distribuïts per tot el poble, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza

Durant el primer semestre del 2018, de gener a juny, s’han recollit 38.470 kg de tèxtil usat a Vilassar de Mar. Aquest registre equival a 79.600 peces de roba i representa un estalvi de 122 tones de CO2 a l’atmosfera.

L’organització no governamental per al desenvolupament Humana Fundación Pueblo para Pueblo s’encarrega, a través d’un conveni amb l’Ajuntament, de la recollida a través dels 19 contenidors que hi ha distribuïts per tot el municipi, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals dóna una segona vida. Humana gestiona la recollida selectiva de roba usada, de forma gratuïta, a la nostra localitat des del 2012.
Des de la Fundació tenen el compromís de revertir a nivell local part dels recursos generats amb la gestió de la roba que dóna la ciutadania, amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. L’any passat en va donar 35. Són un vals que tenen un valor de 30 euros cadascun i que el departament de Serveis Socials reparteix entre les persones del municipi que ho necessiten.

Les xifres del 1r semestre del 2018, 38.470 kg, són similars a les del mateix període de l’any anterior en què es van recollir 38.490 kg. Al llarg de tot el 2017 es van recollir 81 tones de roba usada.
La roba dipositada en els contenidors d’Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. Les peces tractades a la planta tenen les següents destinacions:

  • El 63% es prepara per a la reutilització: el 15% es destina a les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya i el 48% s’exporta, principalment a l’Àfrica, on és venut a preus de mercat per a generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
  • El 28% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció).
  •  L’1% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
  • El 8% s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.

Podeu consultar les ubicacions dels contenidors de roba a Vilassar de Mar en el següent enllaç:
http://www.vilassardemar.cat/espais-publics-medi-ambient/recollidaroba

Deixa un comentari